Отговори
# 330
  • София
Хайде пак, в неговия университет нямало достатъчно добра за него. Посмали малко, че си смешен. Ти къде си учил? В Крива Паланка ли? От няколко хиляди жени няма за принца. Имаш твърде високо самочувствие. Очевидно несъответстващо на това, което предлагаш.

И нямало интернет???? От 96-та си има свободно интернет.
Не го написах правилно, за училището го смених на клас на момента.
Имах предвид от "групата, потока" в университета. Както написах, не умеех да се запознавам с нови хора, извън тези, които познавах покрай други неща.

Той тогавашния интернет не беше като сегашния Simple Smile
Нямаше такива мъдри форуми, човек да черпи опит.

# 331
  • София
Просто късно започнах с връзките. Имал съм 1-2 несподелени любови като дете. После след 18 ме харесваха ужасно много, до степен да се запознават с мен, в автобуса, да спират на улицата все едно че ги е ударил влак. В моето обкръжение/клас/университет нямаше достатъчно добра за мен. А не бях научен да се запознавам с нови хора. Тогава нямаше и интернет. След това, след 25 се поотраках и нещата потръгнаха супер. Но на 27-28 емигрирах в Канада. И там беше мега тегаво. Имах връзки, но бяха много по-малко, отколкото заслужавах. На 40 се прибрах в България, работих, след работа правих бизнес, троших нерви, влизах в заеми. И дори сега продължавам да го правя. И нямам почти никакво време и енергия за излизане. Ходя на салса и там срещам доста момичета, включително и доста, които ме харесват и биха искали връзка.
Та отлагам и чакам за време, когато ще имам повече време Simple Smile
И да, знам, че е глупаво.

Ами... съжалявам, ако се обидиш, но пак ще бъда директна... звучиш като бастун, много аронгантно, но без социални умения. Щом нямаш време и енергия за връзки и жени, не знам как очакваш нещо да ти се получи, особено пък с ограничения брой покриващи критериите ти.

Хубаво ти е така, научил си се вече. Иска ти се връзка, ама не ти се иска някоя да ти се мотае в краката Simple Smile извинявай, така звучи.

Много точно казано.

И така и не разбрах какви сериозни връзки си имал и защо са се разпаднали, след като жените не те пускат?

# 332
Състезателният елемент явно се пренася и в намирането на жена, достойна за него. Simple Smile
Което пък си е живо оправдание за ненамирането на такава.
Тангра, звучиш ми като един познат, който е може би около 30 и още няма приятелка. И все е уморен, много работи, все е нещо на педал, пари изкарва, нам кво. Нямал време за жени. Бе ти да не намираш време за най-хубавото – да се влюбиш, да правиш само секс, ако щеш не се влюбвай, миии не знам. Време се намира, ако има желание.

# 333
Дали не е имало достатъчно добра за мъжа, дали той не е бил достатъчно добър за жената - резултатът е един и същ.
Ако целта е връзка, а виждаш, че трайно нещата не се получават, започваш да търсиш причините в себе си.

# 334
  • Пловдив
Викам да замълча, така и така бях достатъчно откровена, да не преминавам към директни груби обиди. Аз си направих изводи. И даже не си на 35, а на 40+ . На мен като жена работата ми е ясна.

Сега и на двамата ергени на 40 и 40+ мога да им препоръчам да се ориентират към разведена жена, най-добре с дете. Жените с деца покрай децата са по-търпеливи.

# 335
  • София
Има доста други пишман-емигранти като мен. И мъже, и жени.
Така че, не е някакво супер изключение.
Аз лично познавам множество хора и мъже и жени, останали сами. И от емигрантите, и от сходните набори на моя.

И между другото, не е приятно като самоцел да се мъчите да ми намерите някакви лъжи или пък заблуди в мненията. Аз съм търпелив, търпя, аргументирам се, но омръзва.
В крайна сметка, това е класическо определение за тролене.

# 336
  • Пловдив
Викам да замълча, така и така бях достатъчно откровена, да не преминавам към директни груби обиди. Аз си направих изводи. И даже не си на 35, а на 40+ . На мен като жена работата ми е ясна.

Сега и на двамата ергени на 40 и 40+ мога да им препоръчам да се ориентират към разведена жена, най-добре с дете. Жените с деца покрай децата са по-търпеливи.
Това "разведените жени с деца са по-добрите жени за връзка, защото са търпеливи покрай децата" е като онзи пример на Лъвица (май тя го беше писала няколко страници по-назад в темата) "пълните и некрасивите жени са по-умни и верни". Естествено, онзи пример беше ирония; и с право. Аз пък от личен опит зная, че пълните и некрасивите могат да изневеряват доста лесно, а пък за ум не споря дали е спуснат от небето дар според външния вид, защото съм познавал и дори в момента познавам много умни и едновременно с това красиви жени. Както и неумни, които не са били хубави и на външен вид. Всичко е индивидуално. Ако пък една недотам хубава и слаба жена е чак толкова "умна", а в същото време решава да изневерява и не може да оцени какъв мъж има до себе си, значи въобще не е толкова умна, за колкото се мисли.

# 337
Има немалко самотни и недооценени жени, може пък да се замислят, освен ако не ходят с рулетка и свитъци със списъци в джоба.

# 338
Проблемът не е в емигрантството.
Да, на българските мъже им е трудно с жените извън Бг. Българките в чужбина имат далеч по-голям успех с връзките. Затова много мъже се сетиха да издърпат бившите си български гаджета навън.

Да си състезателен тип, да си пробивен в работата си, умен, висок - ок, но това не са решаващи предимства за връзка.

Проблемът не е в емигрантството, накратко казано. Поставяш ударение на неправилното място.

# 339
  • София
Танграта, за кога отлагаш? за пенсия ли? Пускеш си фиша, пък каквото дойде - я тройка, я петица, я шестица! Е, може и нищо да не уцелиш, ама това не е причина да не пуснеш пак! Ся, какво, да те хвана за ръка да те запозная с някоя ли, да ви проведа свалката и на двамата? Wink

Далеч не всички хора се събират по любов. Повечето се събират заради някакво удобство. За разведените жени с деца винаги има напрежение и хич не смятам, че са по-търпеливи. По-скоро често искат да намерят първо материална и морална сигурност, за да не им се налага сами да се оправят в живота и с отглеждането на детето. А често в замяна са готови да родят още едно дете от новия мъж.

# 340
  • Пловдив

Andariel - Покрай децата повече свикваме някой да не се държи както трябва.

# 341
  • София
Има доста други пишман-емигранти като мен. И мъже, и жени.
Така че, не е някакво супер изключение.
Аз лично познавам множество хора и мъже и жени, останали сами. И от емигрантите, и от сходните набори на моя.

И между другото, не е приятно като самоцел да се мъчите да ми намерите някакви лъжи или пък заблуди в мненията. Аз съм търпелив, търпя, аргументирам се, но омръзва.
В крайна сметка, това е класическо определение за тролене.

Просто проявяваме критично мислене.

# 342
  • Пловдив
А за подбора в днешно време, за да решим кого изобщо ще обичаме занапред, освен чисто практичните неща, на които и двата пола държат, е намесен и елементът на по-ограничения избор поради предишни бракове и разводи, деца от предишни връзки, лесна избухливост покрай нерви от предишна връзка, постоянна недоверчивост към другия, непредизвикана ревност (пак поради кофти опит с предишен човек), необичайно поведение и други от този род.
 В този форум е някаква голяма заблуда, че ако мъж на 30-40 години в момента не е обвързан, значи уж бил на дъното и никоя жена не го щяла. Истината е, че както жените подбират, така и мъжете подбират. И всеки си има някакъв основен набор от очаквания и изисквания към отсрещния пол, с който не би направил отстъпки или поне не големи. Например, жена, която си е поставила за цел непременно мъжът да е такъв и такъв на външен вид, да има такива и онакива постижения и доходи, не би се насочила към мъже, които не отговарят на тези ѝ очаквания (изключение някои жени правят, ако се касае за краткотрайни "забавления" с някой обигран мъж, но не и за сериозно обвързване и създаване на потомство с подобен играч).
 Изборът обаче след 30-те е многократно стеснен и става все по-малък с покачване на възрастта. Защо? Ами, защото ако сред 20-годишните млади жени почти никоя не  раждала и е свободна, то сред 30-годишните жени доста голям дял е този на разведените майки с дете/деца. А сред 40-годишните жени този дял на майки с деца е в пъти по-голям, отколкото сред 30-годишните жени. Оттам и свободните мъже без деца имат по-ограничен избор на все още нераждали жени. Не всеки мъж би желал да се събере с жена с дете от чужд мъж, тъй като това променя изоснови ежедневието и общуването им. Една жена с дете може да е много приятен избор за мъж, но само ако с отношението си към него прави така, че да изпъква пред други жени без деца и той да има желание да е с нея, а не с други. Топлото отношение променя адски много нещата.
 Друга причина за по-малкия избор на по-големи години е рязката загуба на младежко излъчване и на стройна фигура при жените около 35-40 години. Жени, които са изглеждали добре на 30-35, често след 5 години са мнооого далече от предишния си външен вид и повечето пъти е поради отпускане, липса на поддръжка, прекаляване с цигари и алкохол и прочее. Не важи за всички, но за голям процент от жените над 35 е точно така. Затова и повечето жени в страниците за запознанства нарочно си слагат снимки отпреди няколко години, тъй като са наясно, че няма да бъдат харесани по външност, ако честно се покажат как изглеждат в момента. Иначе някои си слагат по профилите снимки и отсега, и отпреди 5 години, като обикновено разликата в килограмите е огромна.
 Естествено, и мъжете остаряват и губят от младежкото си излъчване, само че при повечето от тях след 40-те излъчването става по-мъжко и по-малко младежко. Има и такива, които пускат големи шкембета при напредване на възрастта, но тези обикновено са някакви недотам качествени мъже с лоша култура на хранене и без поддръжка, които са били лош избор и 10-20 години по-рано.

# 343
  • France
Тангра, най-приятелски ти казвам, имаш нещо изначално сбъркано в представата ти за това как се формират връзките. Това не е състезание, при което най-добрият грабва най-добрата. Дори не ми се споменава, че при дългия семеен живот много от първоначалните качества губят значение.

# 344
  • София
Проблемът не е в емигрантството.
Да, на българските мъже им е трудно с жените извън Бг. Българките в чужбина имат далеч по-голям успех с връзките. Затова много мъже се сетиха да издърпат бившите си български гаджета навън.

Да си състезателен тип, да си пробивен в работата си, умен, висок - ок, но това не са решаващи предимства за връзка.

Проблемът не е в емигрантството, накратко казано. Поставяш ударение на неправилното място.
Ябълки с круши. Очевидно е.
Това важи за всички емигранти, не само за българите.
Проблемът идва от там, че при жените действат обективни критерии - младост, външност. Те не се променят в друга държава. При мъжете действат субективни критерии, които са остатък от стадните инстинкти, и най-вече йерархичността в стадото. Те много по-трудно изпъкват в чужда държава, липса на соц среда, приятели, езикова бариера, утвърдено финансово и имотно състояние през първите Х години.
Естествено, че в повечето стадни животински видове един мъжки екземпляр, приходящ от майната си ще е посрещнат крайно негативно, и женските няма да го броят за нищо. Ще трябва да се сбие с всички мъжки и да си извоюва мястото. Което в сегашната цивилизация е невъзможно.
Виж женско животно, идващо от някъде си, колко му е. Едно заплождане повече. Кой бяга. Близват го по ушите и вече става член на стадото.

Това са елементарни неща, не ме карайте да ги обяснявам Simple Smile

Тангра, най-приятелски ти казвам, имаш нещо изначално сбъркано в представата ти за това как се формират връзките. Това не е състезание, при което най-добрият грабва най-добрата. Дори не ми се споменава, че при дългия семеен живот много от първоначалните качества губят значение.
Е, не казвам ли и аз точно това? Просто казвам, че не мога да го приема.

За дългия семеен живот, и как качествата губели значение, остави я тая работа. То нека си ги има, пък нека да загубят значение.

Общи условия

Активация на акаунт