Образователен Говорилник - тема 10 в чест на работливите ученици и студенти

• 19 871
  • 759
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Трябва в прав текст да напиша, че ми е неприятно  ли? Е, неприятно ми е. Нищо добронамерено няма и на всички ни е ясно. Майтап става, когато няма засегнати, а когато е ясно, че обектът на майтапа хич не го приема като майтап, и другите виждат, че не е майтап, значи го правят нарочно с негативна цел. Трябва ли и аз да постъпя с някого тук по същия начин, за да разбере? Обяснявам го така, както го обяснявам на децата, да не каже някой после, че не е разбрал.

# 571
  • София
Бърди, нещо като "Номинирам Миленита за категорията "Неподозирана сила"" Joy или "Неподозирано добро" Joy

Само да не ѝ гласуваш за "Майка на годината за кучета"!

Мнеее, не е неподозирана, съвсем си я подозирам аз от ден едно Simple Smile Simple Smile

Пък от втората титла е далече, там сте си яка конкуренция с Амели Wink

# 572
  • София
Така и така стигнахме до правия текст - ами и на нас ни е неприятно, като постоянно (от години - поне 5) дезинформираш с информация за нашите училища Simple Smile За коите ние имаме инфрмация Simple Smile Ти нямаш Simple Smile

И сега какво? Да седнем да водим кървав спор до припадък с теб ли? Е, не мерси!

И като не можеш да приемеш добронамерен намек, тогава нека си говорим в очите. И това го можем. Та, по същество - мислиш ли, че някой иска да води безумните дълги спорове с теб, когато ти нападаш?

Бърди, Миленита = "Зле прикрито Добро"? Grin

# 573
  • софия
Амели, извинете - третото Ви дете има ли опашка от незакърнял тип?
незакърнял е много непристойна дума за това прелестно създание Има разкошна, изключително лъскава, свободно рееща се, с блясък по косъма, буйна, непокорна, изключително придаваща настроение и характер, издаваща пъргавата, жизнена, волна и свидетелстваща за интергалактическото превъзходство на собствения му вид, опашка. Създадена е от всевишния в очарователния, смятан за вещерство в миналото цвят - риж. Златните коси полюшкващи се в отлична хармония с естествения му весел и доверчив нрав, докато тича волно из личната му злена ливада, са изключителен признак за липсата на финно движение докато тича устремен към съвършенната кална локва. Известните голдънови картички, характеризиращи се с красиви  подскачащи уши и съвършено розово езиче, леко подаващо се от усмихната му муцунка са бледо копие на съвършенството на третото ми дете.  Всичко, което би могло да опише максимално отлично неговото съвършенсвто е събрано в една дума. Добре де, две - чиста любов.

Последна редакция: пн, 21 дек 2020, 12:54 от Амели

# 574
  • София
Супер, да си го кажем направо. По-добре е от очевидно недобронамерени намеци.
Не ме обвинявай в дезинформиране. Опирам се единствено на това, което пише тук в темите.
Ок, да закрием тази история. Каквото спорили - спорили.

# 575
  • Пловдив/София
Просто прескачайте бе, хора. Имам 2-3 потребителя, които в 90% от времето изобщо не чета, няма значение кои, не искам да е лично.
Да не ме забравите и мен в номинациите, или е само за редовните...

# 576
  • софия
ааааааааа, не не, аз не искам никой да се чуства обиден. Съвсем с добро ми е тая работа. Ма то си е харктер това, на толкова години сме станали, че  все си се познаваме (сами нас си имам предвид). нищо революционно не виждам и не смятам за обидно едно такова наблюдение щом е казано с добро. Аз го казвам с добро.  Ама щом има обидени (жалко, толкова веселба имах в тая категория)  Извинявам се. Сериозно!

Последна редакция: пн, 21 дек 2020, 13:21 от Амели

# 577
  • София
Просто прескачайте бе, хора. Имам 2-3 потребителя, които в 90% от времето изобщо не чета, няма значение кои, не искам да е лично.
Да не ме забравите и мен в номинациите, или е само за редовните...
Няма, бе! Веднага те номинирам за "Хамлет на годината". Joy Съвсем добронамерено. Wink

# 578
  • софия
Миленита е много добре прикрито, така уверено заблуждаващo в "зло" (щото нали тя все това повтаря, че била зла ) огромно добро. Понякога толкова да ми липсва речник, че единственото което ми хрумва е:
" Тая цепи мрака!" Амаа нека си вярва, че е зло, щом я устройва.

Тук всички сме събрали един дол дренки. Вече няколко човека ги разконспирирам колко скрити лимонки са. Та тая категория с доброто просто трябва да се махне и вместо нея да вдигнем чашите горе и да празнуваме, че се имаме и че сме добри всички. Така светът ще бъде хубав и утре! Защото задаваме тон за песен и на тия след нас.

Едиствената причина да не казвам никове е все пак смисъла на някаква форумна анонимност - и в личностите и в действията им!!  Виртуалното приятелство, помощ и смисъл като съществуване са също толкова истински и ценни! Дори струва ми се в някои аспекти по-искрени от реалните такива.

Последна редакция: пн, 21 дек 2020, 13:09 от Амели

# 579
  • София
Ааа, извинявам се - Пипи е “Хем сърби, хем боли” заради колебанията при избора на училище. Това е добър начин да я отклоним от номинацията за Майка на годината за кучета, в която категория не искам да се състезавам с други, за да спечеля Kissing Heart

Ама Амелиии, ако ще пишем фермани с цел спечелване на наградата - и аз могааа. Във втори клас знаеш ли колко съчинения написах Scream И по английски веднъж ми писаха В1 - представяте ли си Joy

Анди, как така се опираш на единственото, което пише в темите? Това за работниците и заводите - и за него ли важи? Relieved

Оф, сега схванах номинацията за Хамлет - Да бъде или да не бъде! Абе я стига с тия чужди работи. Я колко си нашенско “Хем сърби, хем боли” Sunglasses

# 580
Е как можахте да ми отнемете короната? Последно аз за какво съм номинирана?

Кат зацикля, трудно излизам. Не ви чета старателно, че съм зациклила около история на османската империя и войните в нашия регион в началото на 20 век. Като дете на две епохи установих, че познанията ми по история по тези теми са карайно деформирани и манипулирани. Тръгнах от разни филми на турски режисьори, музиката на съседите(която ме изненада с разнообразие и качество) и стигнах до история. И така уплътнявам коронатайма.
Това чета на почивки https://www.book.store.bg/p89397/istoria-na-osmanskata-imperia.html Препоръчвам за любители на историята.

Анди, съвсем добронамерено...понякога простите сравнения и аналогии показват липсата на каквото и да било познание. А постоянството, с което продължаваш да се принизяваш до нивото на 5 годишни в изразяването не е проблем на аудиторията, а на говорещия. Просто ни подценяваш, както подценяваш и темата по която разсъждаваш.

# 581
  • София
Аз да подценявам аудиторията? Какво лошо има в  простите сравнения и в аналогиите?  Колкото по-просто - толкова по-лесно за разбиране и за избягване на неяснотите. Но щом държите, ще се изразявам сложно. Не смятам, че се принизявам на нивото на 5-годишна, защото 5-годишните са доста в час и не са за подценяване.

# 582
  • софия
А не, Аш, аз само се фукам с кучето. Обaче съм далеч от "най-добра майка". Например аз съм много лоша пo отношение да даване на храна от масата. Ако се явиш на моя да му режеш така..... ехееееее ще ме разлюби от раз  Stuck Out Tongue Winking Eye

Последна редакция: пн, 21 дек 2020, 13:35 от Амели

# 583
  • В офиса
Aз да се самономинирам за "истерик на годината" Grinning, "здрав дух, болни нерви", или я най-добре за "алкохолик на годината".
А може и "много дини, хилаво бебе"

# 584
Аз да подценявам аудиторията? Какво лошо има в  простите сравнения и в аналогиите?  Колкото по-просто - толкова по-лесно за разбиране и за избягване на неяснотите. Но щом държите, ще се изразявам сложно. Не смятам, че се принизявам на нивото на 5-годишна, защото 5-годишните са доста в час и не са за подценяване.

Опростяването понякога е в следствие на повърхностни познания. Нищо друго.

Новото парче на един доста известен турски диджей https://youtu.be/Y074fjqRTDI Не,ч е точно тази музика приляга на възрастта ми, но явно се вдетинявам като Бенджамин Бътън.
Много ми се иска да отида в Кападокия и на ей този връх Немрут.

Пиянде на годината и на мен ми приляга. За нула време унищожихме едни кутия от 5 л. на Капатово червено.

Общи условия

Активация на акаунт