БАЗЕДОВА БОЛЕСТ - ТЕМА 11

• 21 540
  • 736
  •   1
Отговори
# 405
Джерлинда, значи не е група, а сайт?
Защо не дадеш линк.

Последна редакция: вт, 02 фев 2021, 11:49 от Lemy

# 406
https://www.kakvodaqm.bg това е адреса на сайта,
а това във ФБ https://bg-bg.facebook.com/www.kakvodaqm.bg/ - Яж и отслабвай с мен Катина.

# 407
Здравейте момичета, днес успях да отида на ендокринолог, доцент Бояджиева. Изписа ми Тирозол. Обаче забравих да й кажа, че много са ми подути краката. Това нормално ли е? Пия Флебодия по едно сутрин и мажа с Цедралекс. Благодаря Ви помощта!

# 408
Аз също задържам вода и получавам отоци по крака, корем. Не знам да има връзка с нашето заболяване, понеже при хипер често се посещава тоалетна и всичко работи на забързани обороти, но аз съм от пълнеещите с Базед и следователно въпреки честото ходене по малка нужда пак си бях надута и задържах вода.
Не знам дали имаш наднормено тегло, работа на едно място, залежаване. Тия неща оказват влияние. Хората с хипофункция също се оплакват от отоци.
Помня че пиех Диосминол. Това което най-бързо помага при мен е клекове. С това чудо се чисти най-бързо. Ставала съм с подути очи и торбички и с 3х10 клека на ден се изчистват.
Още със ставане, докато чакам машината за кафето, правя 10 клека.
Ако си изградиш навик с тия клекове, дори 20 на ден да правиш само, ще видиш голяма полза.
Аз доста време ги правих, месеци, и разбира се като се стабилизирах и ги забравих.
Клековете са лек.
Паралелно чай от липа, или джоджен. Но най-дълго (постоянно) може да се пие липата. Добър чистач е на отоци.

# 409
  • София
А на мен ми се подува корема вечер, хормонално ли е? От съвсем скоро започна😬🙄
Ще правя клекове и аз😍

# 410
От ЕГН-то 😁
Майтапа настрана, но преди около 12 години, когато започна при мен подуването (след 17 часа вечер), казаха колит. Много се депресирах от корема.
2 години след това цъфнах с Базед и висока захар. Една година нищо не пих за захарта, но после се задържа висока сутрин, пусна ендокринологът изследвания и лъсна преддиабет. Каза че коремното пълнеене е характерно.
Последващо свалих доста килца, но корем винаги имах. Намаля размера, но пак имах.
Сутрин е по-добре, но с първата чаша вода и се подувам.
Като започна да изхвърлям вода- разбира се- спада.
Иска си упражнения, движение, добра храна. Ако има колит и захар- двойно повече грижа.

# 411
Аз се бях подула цялата, като се погледнах в огледалото, не можех да се позная.

# 412
От ЕГН-то 😁
Майтапа настрана, но преди около 12 години, когато започна при мен подуването (след 17 часа вечер), казаха колит. Много се депресирах от корема.
2 години след това цъфнах с Базед и висока захар. Една година нищо не пих за захарта, но после се задържа висока сутрин, пусна ендокринологът изследвания и лъсна преддиабет. Каза че коремното пълнеене е характерно.
Последващо свалих доста килца, но корем винаги имах. Намаля размера, но пак имах.
Сутрин е по-добре, но с първата чаша вода и се подувам.
Като започна да изхвърлям вода- разбира се- спада.
Иска си упражнения, движение, добра храна. Ако има колит и захар- двойно повече грижа.

Приемаш ли нещо за захарта?Колко висока беше сутрин?

# 413
Кога ви изчезнаха отоците, на мен са ми подути горните клепачи?

# 414
  • Бургас
trada,подуваха ми се много клепачите...
Предозирам ли Л Тироксина,пак се подуват.
Ако пък ми е малка дозата, цялото ми лице подпухва.
Ужас.
А очите си останаха изпъкнали,малко като на жаба...
Промениха ми се много и лице,и очи с тези заболявания,фигурата пък да не говорим.

# 415
  • София
Аз се подувам само в корема, много ме е яд. След тея противозачатъчни почна дето ги пих 6 месеца.
Сега махнах глутен и захар, ма то само 1 седмица мина, чудеса не стават толкова бързо🙄

# 416
Демонче, с 5.86 бях на гладно като ме прати докторът на профил и глюкозо-толерантен тест. Като започнах хапчетата даже скочи още. След 3 месеца влезе в норма. Пия Метфогама 1000 на ден.

# 417
  • Бургас
Merelenda,свеки пие
Диапрел+Глюкофаж 1000 сутрин,Янувия на обяд,вечер Глюкофаж 1000.
Снощи ѝ измерих захар 3.8,даже ядохме сладолед,а тя с наслада си хапна малко шоколад.Така е добре,не иска инсулин.
Метфорнин 1000 не е много,дано не се налага да вземаш друго.
Аз сутрин имам захар под 5.
Някак с нормализирането на хормоните и със спирането на глутена,се пооправи положението със захарта.
Но...наложи ли се да сложим кортикостероиди,на другата сутрин е над 7,веднъж лятото беше 10.5
Не съм вдигала преди уж захар,само като бременна веднъж бях със 7.7,но...после всичко уж беше ок.
Не мисля,че ще мога да пия Глюкофаж,не знам.Дано не се налага,свеки казва,че тези лекарства са ѝ разбили стомаха.Преди това си е била добре,не е имала никога разстройство...Тя и от грип не е боледувала никога,ПУ,ПУ,ПУ...

# 418
Не е много, да. С 1000 държа захарта около 5. Въпреки многото килца. Като бях свалила килограми беше под 5.
Гликираният в края на годината беше 5,2.
За разбутването на стомаха е относително. Има много видове лекарства за диабет. При непоносимост се сменят. Аз така смених 2 и на третото ми понесе.

# 419
Merelenda, а диета спазваш ли някаква или си ядеш всичко?

Общи условия

Активация на акаунт