Фентъзи и фантастика - 20

• 29 113
  • 724
  •   1
Отговори
# 75
Аз си поръчах "Спасението на Хенингтън" и "Трите тела" от озон.бг. Това избрах, иначе съм сложила в "любими" трите книги на Джей Кристов от поредицата "Нивганощ", но те не намаляват... Simple Smile Та ще ги чакам он-лайн от някъде.
В любими имам 27 книги, като от тях 10 могат да почакат, но другите 17 ги искам сега, веднага! В тази бройка не влиза "Алчни крале".

# 76
Аз си поръчах "Спасението на Хенингтън" и "Трите тела" от озон.бг. Това избрах, иначе съм сложила в "любими" трите книги на Джей Кристов от поредицата "Нивганощ", но те не намаляват... Simple Smile Та ще ги чакам он-лайн от някъде.
В любими имам 27 книги, като от тях 10 могат да почакат, но другите 17 ги искам сега, веднага! В тази бройка не влиза "Алчни крале".

Егмонт не знам да пускат някога изобщо намаление. В Озон аз (извън промоцията) ползвам един код с отстъпка на Дневник. Кодът е Dnevnik10 и дава 10% отстъпка Simple Smile. Може да се ползва за книги, които нямат намаление.

# 77
Егмонт наистина са адски стиснати

# 78

Егмонт не знам да пускат някога изобщо намаление. В Озон аз (извън промоцията) ползвам един код с отстъпка на Дневник. Кодът е Dnevnik10 и дава 10% отстъпка Simple Smile. Може да се ползва за книги, които нямат намаление.
С 10% и от Хеликон мога да я взема, но много ме е яд, че затвориха библиотеките. При нас книгите на Бардуго са в тийн отдела и винаги са налични. Почти няма тийнейджъри, които да посещават отдела.

# 79
Здравейте . Да се присъединя към феновете на фентъзи и аз.
Има ли фенове на Локуд и сие тук ?
Дали се очаква издаването на другите две части ?
И усилено си търся книга първа от Сага за живите кораби на Робин Хоб.

# 80
Забравих😬първите две книги на Кристоф ги има онлайн. За третата ще трябва да почакаш или може да провериш във вашата библиотека.

# 81
  • София
Малко впечатления от "Oryx and Crake" (впрочем, крейк си е дърдавец, не разбирам защо трябва да остане крейк в български превод, като е ясно що за птица е, ама нейсе).
Социално-постапокалиптична фантастика от висока класа. Което, впрочем, не я прави по-малко тежка за четене.
Скрит текст:
В потребителската лудница, луди учени си играят с природата на генетично ниво, ГМО-животни, ГМО-хора, ГМО-растения, изобщо целият свят е станал жертва на безконтролен експеримент, в който истински е само Снежният човек, наричан в предишния си живот Джими. Той е инертният пророк на странния свят, обитаван от новите непокварени земни обитатели - Децата на Дърдавеца (пардон, Крейк) и Децата на Орикс, създадени и поставени от тях в утопична среда. В особените си отношения с тях Джими е като шаман, измислящ цяла митология, която да осмисли съществуването им.
Защо и как се е стигнало дотук, кой е Крейк/Дърдавеца, коя е Орикс и защо Джими е връзката между тях и новия свят, е основният въпрос, който движи интереса през цялото повествование. То е всъщност доста лишено от динамика, събитията се разкриват в общуването, реминисценциите и реакциите, а не в описанията, дори постапокалиптичното е по-скоро фон, отколкото среда за разгръщане на повествованието. Отвореният финал оставя много на въображението и поставя редица морални дилеми.
Няма защо да казвам какъв майстор е Маргарет Атууд на езика и атмосферата, отделни моменти от книгата звучат като поезия, други - като откъси от филм.
Обаче не мога да се отърва от чувството, че в тази представа за света, който можем да си докараме, има нещо доста извратено. Признавам, с мъка стигнах до края, и въпреки силата на цялостното впечатление, което оставя тази книга, нямах търпение да прочета нещо по-ведро, за да се отърся от нея. В случая, препрочитането на Анди Уеър с "Артемида"  се оказа добро "хапче за оптимизъм", препоръчвам го.

Последна редакция: вт, 08 дек 2020, 01:06 от MayBach

# 82
Аз пък не се разбрах с Артемида, сега даже си я купих на български,ще мъча пак

# 83
  • В полите на Пирин планина
Меган, благодаря. Аз не съм подхванала поредицата на Джей Кристоф още. Имам изтеглена първата част, ще потърся он-лайн и втората.

# 84
  • България
Прочетох трилогията „Черният магьосник“ от Труди Канаван.
Финалът не ми хареса. Нагледах се на китайски финали във фентъзито, не ми се четат и книги с такива.
Приключих с авторката и сега се оглеждам за нещо друго.

# 85
Артлай, може би е издателството с най-добро оформление на книги. Вижте какво бижу са пуснали с колекцията на"Мъглороден" и цената му е луксозна, но въпреки това е страхотно.
https://artline-store.net/product/877/kolektsia-magloroden-v-luk … hyhyGXfKXgcbiXpIw
Много ми се чете "Малка омраза" на Абъркромби та затова си припомна първатя трилогия.Съвсем в началото съм на "Гласът на острието" , но все едно съм я чела вчера. Моля се и се надявам да се продава добре първата книга от новата трилогия, за да не зарежат Сиела.

Последна редакция: вт, 08 дек 2020, 15:57 от Меган

# 86
Оо, много е трудно да се съберат книгите на Робин Хоб. От време на време в Ориндж в TheMall пускат една две скрити из купчините други книги, но коя ще е точно е въпрос на късмет. Много ми липсва Славейков...

Иначе тази също е много хубава и въпреки че е кратичка по много хубав начин връща към този свят и герои https://www.worthpoint.com/worthopedia/robin-hobb-wilful-princes … piebald-483303667

# 87
Моарейн Сейдай, съжалявам че краят на Черният магьосник не ти е харесал, но не съм изненадан - и на мен края не ми хареса.  Започна добре и накрая ми остана лош привкус .  А втората трилогия за Киралия по-добре не я чети.

относно Другата поредица за Итания /Eрата на Петимата- ето още малко от мен

шеста глава

Скрит текст:
105 стр

Скрит текст:
Жрицата в бяло - 106- 107

Скрит текст:
Жрицата в бяло 108-109
Скрит текст:
Жрицата в бяло 110-111
Скрит текст:
Жрицата....112-113

Скрит текст:
Жрицата - 114-115
Скрит текст:
Жрицата в бяло 116-117

Скрит текст:
Жрицата в бяло 118 стр
 седма глава

Скрит текст:
120-121 стр
Скрит текст:
Жрицата в бяло 122-123 стр

Скрит текст:
Жрицата в бяло 124-125 стр
Скрит текст:
Жрицата в бяло 126-127

Скрит текст:
Жрицата ...128-129

Скрит текст:
Жрицата в бяло 130-131

Скрит текст:
Жрицата в бяло 132-133

край на седма глава

при първа възможност ще продължа да сканирам Ерата на Петимата. Не знам защо я махнаха от Рулит.

П.С. има я на немски, ама това не го броя

Последна редакция: вт, 08 дек 2020, 17:08 от Лорд Сняг

# 88
Сега четох пост на Блажев в който казва, че "Малка омраза" не се продава добре и втората книга е под въпрос. Много добър писател е Абъркромби, сладкодумен, добре структурирани истории. Не мога да си обясня защо се получава така с книгите му.

# 89
Аз имам 5-6 книги на Абъркромби, харесвам го, но не ми е чак любимец.
Гледам, че Бард са писали пост за книгата (която е издадена от Сиела) - прави им чест, че се подкрепят: https://www.facebook.com/IzdatelstvoBARD/photos/a.19162371088077 … 3650897124953400/

Забелязах, че много фентъзи книги от последните години, се продават на смешни цени в Озон (повечето ги имам). Може би просто жанрът не се чете толкова, колкото обикновените драми и романтики.

Общи условия

Активация на акаунт