Фентъзи и фантастика - 20

• 29 544
  • 724
  •   1
Отговори
# 330
Уви, не само при Бард е това недовършване на поредици. Егмонт са същите, току що разбрах, че са писали на запитвания от читатели, че третата и финална част на фентъзи поредицата им "Проклятие за мрак и самота" от Бриджит Кемерер, не влизала в издателските им планове. Все се заричам да не купувам техни поредици, преди да ги видя до край издадени и пак не се сдържах. Сега ме е толкова яд, че я започнах.

# 331
Не е само Бард, но Бард са "шампиони" в тази област,  иначе издателства с недовършени поредици много.

Аз  след първите 3 книги на Летописите си дадох малко почивка от Сандърсън

# 332
  • София
Моята последна "издънка" е "Светлоносеца". Видях 3 книги, не знам защо реших, че е трилогия.
Аз си страдам за Името на вятъра, Войната на умелите, Игра на тронове и още много други. Но си казах, че вече ще купувам след обстойна справка в интернет - колко книги, колко преведени и т.н.

# 333
  • В полите на Пирин планина
Ужас! Като прочетох за превода на Сандърсън и ми стана криво. Иначе съм я подредила на тоалетката. Да я чета. Simple Smile

# 334
Аз страдам за Питър Брет/Черепният трон.
Не е ли каръщина от 5 книги да преведат 4? Аз от три-четири години преди да купя поредица първо питам в книжарницата или на щанда дали е завършена. Ако не е - не купувам.
Уви, излъгах се с "Евърнес". Наред с другото тя е и незавършена. За сметка на това останах с добри впечатления в последните години от "Смъртоносни машини". Освен това, макар че "Червен изгрев" са пет книги, а нас са преведени само 3, поредицата изглежда  в завършен вид.  След опита да се допише "Тъмна дарба" на Александра Бракен с  други герои, подозирам че е по-добре да не получаваме 4 и 5 част на "Червен изгрев"

П.С. https://chitanka.info/text/39914-ridanie - препоръчаха ми тази поредица . Била само две книги, (двулогия) изцяло завършена. Признавам, не съм я чел, но може би ще поправя скоро тази грешка и ще ви информирам за мнение.

Последна редакция: пт, 29 яну 2021, 23:01 от Лорд Сняг

# 335
  • София
Lady Brinne, всъщност преводът изобщо не е чак толкова зле, тук по-скоро редакторът е за бой заради скъсаната връзка с предишните преводи. Ама така е, като сменят преводачи като носни кърпички.

Обаче да направиш едновременно толкова красива и толкова мъчителна за употреба книга, не може да е плод на случайност. Съвсем сериозно подозирам, че "Артлайн" изпитват някаква подсъзнателна спотаена омраза към нещастния средностатистически читател и гонят целева аудитория от тежкоатлети с орлов взор, изтънчена естетика и всеотдайна любов към фентъзито.

# 336
  • В полите на Пирин планина
May, подразни ме смяната на името на Далинър и на наименованието на превъщателя...
А Шалан и сие ме дразнят още от предишната част с това разтроение на личността. И Каладин не ми е особено по вкуса. 😁😋😉

# 337
  • София
Ааа, тук засега Каладин има интересно развитие и не е толкова досаден. За разлика от баща си, когото направо ми се иска да удуша вече.

# 338
  • София
Лорд Сняг Псалмите на Исаак са 5 книги за сега, не знам дали трябва да има още, никаква двулогия не е. Аз покрай теб реших да си дочета the burning white
😂

Последна редакция: сб, 30 яну 2021, 00:16 от Angel_Dust

# 339
  • Майничка
Прочетох "Ридание" преди време и нещо не ме впечатли, може би самото заглавие ме подразни, видя ми се претенциозно.

Кой питаше за Мур - преди двайсетина години бяха преведени "Похотливецът от град Тъга" и "Евангелието, според Биф Шамара". На последната бая седмици й се чудих в Хеликон, така и не я купих, някаква асоциация с Мишо Шамара явно ме спря. После ги четох у едни приятели и съжалих, ама беше късно за китка.

# 340
Прочетох първата  Ридание (не знаех, че и тук не е довършен преводът на поредицата, ама не съм изнанадан. Само поглеждам и виждам  - БАРД. Без коментар.).

Хареса ми. Простичък език, бързо действие, има интрига, но те са леки,  а не сложи и увъртяни, като в "Лъжите на Локи Ламора" да речем. Книжката повече ми напомния за Ририя, четях я бързо и с удоволствие. Има религиозна тема, но тя не е  решаваща,  по-скоро става дума за политика и стратегии. не може да се сравнява с "Лявата ръка на бога", където нещата са пропити от религиозни поучения.
Сетингът се развива в нещо като Италия 12-13 века със градовете -държави Венеция, Флоренция и пр., с Рим и т.н. засегната е темата за Авиньонският плен и двамата папи.
Мога да разбера защо на Гаргамела не й е допаднала книгата, но вероятно точно заради това на мен ми допадна.

Не съм се отказал от Светлоносеца, но по разбираеми причини забавих темпото там.

# 341
  • София
Някой чел ли е A Pattern of Shadow & Light Series от Melissa McPhail? Мнения за поредицата?

# 342
На 8 февруари излиза "Кралица на бурите", втора книга на Фийст от "Легенда за Огнегривия". Прочетох "Доведената сестра" на Дженифър Донъли. Досега не бях чела нищо от нея, хареса ми книгата.

# 343
На 18 февруари ще излезе третата книга на Беки Чеймбърс, "Архив на малцината, родени в космоса". Нямам търпение. Много ми харесаха предишните две книги.

https://www.ozone.bg/product/arhiv-na-maltsinata-rodeni-v-kosmosa/

# 344
Само да кажа, че прочетох и втората книга от "Хрониките на Искаак". Не е лоша, макар да не е и впечатляваща и определено не е на нивото на първата. Неприятно впечатление ми направи, че действието "увисна". Някои от действията на героите накрая ми се с ториха нелогични, но какво да се прави.

Вчера и онзи ден, обаче не можах да чета  нищо (уви). Тези дни съм затрупан с работа.

Общи условия

Активация на акаунт