Фентъзи и фантастика - 20

• 29 519
  • 724
  •   1
Отговори
# 465
А на мен изобщо не ми изглежда от същата вселена Simple Smile Нещо не ме грабна

# 466
Не ставаше ли дума за същия зъб, който се пази в кабинета на директора? А не за нов от Стаята на тайните.
За мен филмите от Фантастични животни умряха с рекастването на Джони Деп. Дори нямам намерение да чета ревюта, само ще хвърля едно око на представянето (надявам се да флопнат).

# 467
В последната книга, битката в училището, Рон и Хърмаяни отидоха да вземат зъб от базилиск и да унищожат хоркрукс. Един от двата е имитирал змийски.

Да, Рон, но не го е говорел Simple Smile Повтори нещо, което е чувал преди това. (По-горе в линка с говорещите е отбелязано това).

Нов зъб взеха, иначе няма причина да се връщат там.

# 468
Не помня вече последната книга, трябва да я изслушам и нея Simple Smile

# 469
  • Бургас
Аз си спомням от филма, как Рон сподели с Хърмаяни, че Хари говорел насън. Той беше запомнил заклинанието за отваряне на врати на змийски.Не съм сигурна и дали не я попита тя не го ли е чувала..........Smile

# 470
Не виждам за нужно да четеш 7 книги, само заради едната проверка. Ето един прост гугъл сърч https://harrypotter.fandom.com/wiki/Parseltongue#Known_Parselmouths

Аз на Гугъл не вярвам. Като потърся неща, които преди съм търсил в Гугъл по същия начин не ги намирам. Първо някои линкове падат много надолу и е трудно да ги намериш, второ попадал съм директно на изтрити линкове.  Ще дам пример с Рулит - книгата Последната от Необузданите я имаше на български, а сега я няма там.  Някои книги на Робин Хоб са "изчезнали"  в английската си версия  в Рулит и пр.  Поредицата огън и Кръв  в Читанка, няколко пъти я редактираха. Антигона в Читанка излезе с две редакции и специално трябваше да  питам как да намеря първата, защото я бяха "скрили".

Затова ще си направя проверката., но сега искам да изчета една фантастика, да си довърша Без Изход, и после ще прочета Хари Потър.

Джеси, не се сърдя, но когато 7 души се надпреварват да ти казват едно и също нещо става досадно. Не съм идиот,  разбрах какво ми твърдите, но казах, че ще проверя. Ти се намерила списъка с 20 души, способни да говорят Змийският език. по-горе ми обясняваха, че едва ли не никой освен Хари сред учениците не го владее. Достатъчно е да припомним, че Джини за кратко го владееше, за да видим, че не е вярно това твърдение. За това казах, че пак ще прегледам книгите.

# 471
На мен ми се бъркат книгите и филма, при все, че книгите ги четох на глас, изразително Simple Smile)))), т.е. бавно Simple Smile)) и внимателно. /На децата ги прочетох/. Може би е време да втори прочит, че най-малкото заспиваше в средата на първата глава Simple Smile))))

# 472
И аз бях започнала да обърквам филмите с книгите. Въпреки че някои от филмите ги мразя и съм ги гледала само веднъж.
Например, въобще бях забравила за съществуването на професор Бинс.

Джон, може да си възприел нещо от текста поглешно, или да си останал с такова впечатление; има сайтове, които са посветени на вселената на ХП и те не лъжат. Това са официални източници, не фенски.

П.п. Не се ядосвай, но ако вземеш да търсиш цитати, търси изречение, в което конкретно пише, че тя говори змийски. А не такова, от което ти си си помислил, че е така. Без дедукция.

Последна редакция: пт, 19 фев 2021, 14:10 от pppqqq

# 473
Сняг, даваш примери с линкове към пиратски копия на книги. Естествено, че такива ги трият, цели сайтове заличават Simple Smile Но както и да е, това е коренно различна тема.

Някой може ли да ми препоръча от къде да започна с Брандън Сандерсън?

# 474
  • В полите на Пирин планина
Някой може ли да ми препоръча от къде да започна с Брандън Сандерсън?

От "Мъглороден"

# 475
Откъдето и да почнеш, няма да сбъркаш Simple Smile
Точно за Сандерсон идвах да се оплаквам (пак), че първите три книги съм прочела за по 10-тина дни всяка, а в Ритъм тананикам от миналата година. Почнах я на български, продължих я на английски и да, много ми харесва. На 80% съм.
След това ще пробвам Беки Чеймбърс. Гледам, че четвъртата част излиза скоро на английски.

# 476
Сигурно знаете - в момента Озон имат промоция - плащате 3 книги, а получавате 4. Важи за всички книги на сайта им, включително за по-новите. Реално отстъпката май е около 25%.

# 477
Знаем и от сутринта вадим и слагаме книги, които не би трябват изобщо, защото не сме прочели поръчаните по Коледа Joy
Какво взе

# 478
Аз вчера си поръчах книга от валентинската промоция, ама не е фантастика Simple Smile А преди това бях взела две от Ориндж - още не съм ги почвала.
Изкушавах се за тези на Чакработи, но така или иначе ги имам в електронен формат (не си струва да бързам, по-нататък ще ги взема, евентуално, тъкмо може да издадат и третата). Както и за някои други... Обаче в темата за промоции на книги споменаха, че на 3-ти март може би ще има 50% намаление на книгите на Сиела и предпочитам да си запазя парите за тогава. 

# 479
Третата излиза днес.
п.п. Имам крещяща нужда да си купя шкафове ца книги.

Последна редакция: пт, 19 фев 2021, 20:56 от Windekind

Общи условия

Активация на акаунт