Фентъзи и фантастика - 20

• 29 500
  • 724
  •   1
Отговори
# 540
Ами то като си я свалиш няма проблем да я четеш. Не бях видял, че я има.
защото Ellie_0001, твърдеше, че я няма.

# 541
  • София
Успях да я сваля на телефона, много ви благодаря за съдействието. Ще си я чета с удоволствие.

Последна редакция: вт, 09 мар 2021, 16:38 от Ellie_0001

# 542
Общо 8 са аз ги имам, който иска да пише Grinning

# 543
  • София
Прочетох я, не можах да се спра снощи докато не я довърших. Скъсах се да се хиля, много готино  е написана и героите също ме изкефиха. Днес продължавам с номер 2.

# 544
Поредицата Мъглороден на Брандън Сандерсън липсва в анкетата. Никога преди това не смятах, че може да харесам толкова много фентъзи. За сериал любимият ми е Игра на тронове завинаги, след него е Западен свят, а за книги определено е Сандерсън.

Последна редакция: ср, 10 мар 2021, 15:14 от bethefirst

# 545
В анкетата са включени книги, които хора от темата са номинирали като четени (от тях) миналата година.

# 546
Прочетох Нито капка вода на Минди Макгинис не можа да ме грабне нещо. Прочетох и Тайните бегачи на Ню Йорк на Матю Райли, тя ми допадна.

# 547
Прочетох я, не можах да се спра снощи докато не я довърших. Скъсах се да се хиля, много готино  е написана и героите също ме изкефиха. Днес продължавам с номер 2.

Щом ти харесва този стил като свършиш с Е. Звездная, пробвай с Алекс Кош поредица Занаятът . . 4 книги са, също са писани от руснак, като има един лек хумор, и последните 2 също са особено смешни. Книгите са фенпревод, но ги има в Читанка и Рулит

@ Одри -"Нито капка вода" е тежък стил, апокалиптична книга, социална дистопия. Има хора за всякакви книги. На мен ми хареса реализмът, но осъзнавам добре, че на много хора книгита ще им се стори брутална. По причината по която ми хареса "Нито капка вода", ми харесаха и "Последните оцелели" и "Последните оцелели 2" - обичам книги, в които няма никаква надежда, но както казах те не са за всеки.

Последна редакция: ср, 10 мар 2021, 14:06 от Лорд Сняг

# 548
Ми не, не ми дойде брутална, и даже не потискаща (освен в началото), просто не ми беше много интересна, не потънах в книгата и голяма част от развоя ми беше предвидим (но си прав, че това може да е защитна реакция някаква Simple Smile )
За брутална от този род намирам Пътят на Кормак Маккарти, чела съм я преди 10 години, та не знам към  момента как ще реагирам, но не бих я прочела пак.

# 549
  • София
Прочетох я, не можах да се спра снощи докато не я довърших. Скъсах се да се хиля, много готино  е написана и героите също ме изкефиха. Днес продължавам с номер 2.

Щом ти харесва този стил като свършиш с Е. Звездная, пробвай с Алекс Кош поредица Занаятът . . 4 книги са, също са писани от руснак, като има един лек хумор, и последните 2 също са особено смешни. Книгите са фенпревод, но ги има в Читанка и Рулит

@ Одри -"Нито капка вода" е тежък стил, апокалиптична книга, социална дистопия. Има хора за всякакви книги. На мен ми хареса реализмът, но осъзнавам добре, че на много хора книгита ще им се стори брутална. По причината по която ми хареса "Нито капка вода", ми харесаха и "Последните оцелели" и "Последните оцелели 2" - обичам книги, в които няма никаква надежда, но както казах те не са за всеки.

Благодаря, ще ги потърся, май не съм попадала на този автор досега.

# 550
https://chitanka.info/serie/zanajatyt
Алекс Кош (Алесандър Барановски)

караш ги ред - Огненият факулет, Огненият патрул, Огненият орден, Огненият легион..и накрая четеш предисторията

# 551
"Полунощ ме води към теб" на Том Елън. Връщане на героя в миналото, помагащо му да оцени настоящето. Обичам такъв тип книги, би ли променил човек нещо от живота си, различен поглед върху ситуациите, които по някакъв начин са му повлиали. Бързо се чете, хареса ми.

# 552

Благодаря, ще ги потърся, май не съм попадала на този автор досега.

Академията на проклятията я четях на глас на 3-те ни деца (17, 12, 2,5 години) и всички се записахме от смях, най-малкото преди 2-3 дни се провери за нея и ме пита, кога пак ще му я чета Flushed

# 553
Има  готини лафчета и свеж хумор, макар че аз лично не съм се "Заливал от смях". На места ми бъкаше от клишета (Пепеляшка среща принца), а езика на превода леко ме дразнеше "свекромонстъра", но като цяло поредицата е добра.

Другото,което ми харесва в братята руснаци е, че не поамериканчват имената. Чел съм съм Лукяненко, Алекс Кош, Звездная и там може да се срещнат нормални  имена като Елена, Дария, Закари, Василиса, Светлана, Костя и пр.

Е, има и по-особени имена, но те са рядкост

# 554
  • Майничка
Това е много специфичен стил, който тръгва от полския женски "ироничен детектив" на Хмелевская, минава през този тип руски чиклит-криминалета и се прехвърли във фентъзито.

Общи условия

Активация на акаунт