Предстои ми замразен трансфер, да поговорим - Тема 9

• 70 300
  • 763
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Започва се с Естрофем на 2 ден от МЦ, като постепенно се увеличава дозата на Естрофема. Пиша го, защото много често някои АГ започват със много голяма доза а златният стандарт е постепенно увеличаване на Естрофема.

# 571
Моят ЗЕТ започна с преглед на 10-ти ден, без естрофем. Следващият преглед беше два дни по-късно, после отново след два дни и така, докато се спука фоликулът. Пред това време слагах само Циклогест и накрая една инжекция, вече забравих точно каква. След трансфера започнах с Пролутекс, медрол, аспирин 150 (забравих му името) и Циклогест.

# 572
Благодаря за съветите момичета! А искам да Ви попитам, тъй като ми е първи ЗЕТ и изобщо не съм наясно с етапите на процедурата. Кога се започва с прегледи и лекарства ако е на стимулиран цикъл? Навсякъде чета, че подготовката за Зет започва на 2-ри, 3-ти ден от цикъла. Защо тогава мен ме накараха да отида на 11 ден от цикъла, когато вече съм започнала да овулирам, имам 1 фоликул и 7 мм лигавица? И въпреки това ми каза да започна да пия 2х1 Естрофем и че ще правим Зет. Споделете мнение, моля Ви!
Здравейте, при моя зет прегледите започнаха на 10-ти ден защото лекаря ми отсъстваше и сестрата ми каза да почна с естрофем на 2-ри ден и че тогава се гледа дали има задържан фоликул което ще се види и на 10-тия ден, някой лекари така процедирали направо на 10-ти ден. След това на 12-тия ден ми беше втория преглед дадоха ми и инжекцията хоримон да я боя вечерта. След това чаках да ми звънат ембриолозите да кажат кога ще е трансфера. В моята клиника звънят ден преди транфера. Успех.

# 573
А на мен не ми искат никакви хормони за зет; само ме гледа не ехографа.

# 574
Здравейте момичета.
Вчера беше втори ден на МЦ и започваме подготовка за ЗЕТ.
Имам въпрос относно Климара
док. изписа 4 лепенки за 4 дни.
Вижда ми се много.
Ако някой може да даде мнение ще съм благодарна.
Желая успех през новата година на всички 🍀

# 575
Не са много! Познавам много момичета с по 4 лепенки. Аз съм имала трансфер с две но всичко зависи от хормоните на жената. Щом си с 4  значи има причина. Успех желая👼🍀🙏
Здравейте момичета.
Вижда ми се много.

# 576
Здравейте момичета.
Вижда ми се много.
И аз бях с 4ри лепенки. Питах защото толкова много и той ми каза, че заради ЗЕТ и предвид хормоните, трябва да поддъжаме високи нива.

# 577
Благодаря ви 🌷

# 578
Една лепенка мисля че отговаряше 3,9 мг естроген. За сравнение схемата с хапчета е обикновено 6 мг на ден, така че въобще не е много, а и се освобождава поетапно активното вещество.

# 579
Здравейте, момичета. Извинявам се, просто не знам в коя тема да го напиша. Направих мисед в началото на декември. Подадох документи за фонда. Според вас, кога мога да започна следващ ин витро опит? Предполагам заповедта ще дойде в началото на февруари. Ще са минали два пълни месеца от мисед. От шока, пропуснах да попитам доктора кога да започнем от начало. Благодаря ви. Извинявам се пак, може би не ми е въоросът за тази тема.

# 580
Здравейте, момичета. Извинявам се, просто не знам в коя тема да го напиша. Направих мисед в началото на декември. Подадох документи за фонда. Според вас, кога мога да започна следващ ин витро опит? Предполагам заповедта ще дойде в началото на февруари. Ще са минали два пълни месеца от мисед. От шока, пропуснах да попитам доктора кога да започнем от начало. Благодаря ви. Извинявам се пак, може би не ми е въоросът за тази тема.

Kaia Trifonova, започването на инвитро опита трябва да е съобразен с твоето физическо състояние. Повечето доктори препоръчват да се изчака от 3 до 6 месеца (или минимум 2 МЦ, като имай предвид, че след аборт цикъла може да се промени и да стане на 40 дни или 45 дни) след аборта, за да се нормализират хормоните, да се възстанови лигавицата на матката и да се изчисти. Затова задължително трябва да те види АГ и да прецени как си. След излизането на заповедта от ЦАР имате една година, за да започнете процедурата, освен ако от предишния опит нямате неизполван ембрион.

# 581
Кая,съжалявам,че си минала през това!
Ако психически вече си добре и доктора прецени,че хормони,лигавица,антрални са добре нищо не пречи да започнете и от февруари -март.Успех!

# 582
Благодаря много. Ще изчакам още два цикъла и отивам да видим. 🍀🙏🏻

# 583
Здравейте момичета!
Предстои ми ЗЕТ,но на преглед се установи,че имам малък полип в матката.Доктора е категоричен,че няма да попречи на имплантацията и след седмица ще е трансфера.
Добър лекар е и вярвам на преценката му,но все пак искам да знам, има ли такива,които са забременели с полипи.
От всичко изчетено оставам с впечатление,че същите пречат на имплантацията и съм леко притеснена!

# 584
Аз имах малък полип , направиха ми трансфера ,износих си и си родих детето ,без никакъв проблем.На първия ми неуспешен опит,в Турция , имах пак полип и ми правиха хистероскопия ,защото с полип не се правело трансфер.Може и да са били прави или не,незнам.Но факт е ,че тук доктора ми каза ,че този полип по никакъв начин няма да ми попречи и беше прав.

Последна редакция: пт, 14 яну 2022, 19:46 от eliza_3m

Общи условия

Активация на акаунт