Предстои ми замразен трансфер, да поговорим - Тема 9

• 70 278
  • 763
  •   1
Отговори
# 585
Desita, аз ходих два месеца подред на няколко прегледа през първите дни на цикъла. Голямо чудене беше дали има или няма полип. Но поради липса на О, така или иначе нямаше как да направим ЗЕТ.
На третия месец отидох на преглед с идея да искам хистероскопия, за да е ясно има ли го полипа или не. А то, изненада, щях да имам спонтанна О.
Доктора предложи да върнем едното от двете ми замразени ембриончета, каза:
Евентуалния полип е тук, а Е ще сложим тук. Бях отписала опита, но се съгласих, тъй като не исках да изтърва О.
Това е било нашия момент. Добре, че се доверих.
Положителния тест го видях на 6ти ден след трансфер. Имам прекрасно детенце вече на 1 г и 3 м.
Призовавам всички. Щом сте избрали един лекар, имайте му доверие. Лекарите предлагат решения, съобразени с индивидуалните "проблеми" на всяка една от нас, така би трябвало да назначават и подготовката за ЗЕТ, терапии преди и след трансфер и положителен тест.
За съжаление знам, че има клиники и лекари, които карат всички на конвейер.
Успех на всички.
Следя темата и се включвам, защото имам още едно замразено Е, за което си мисля почти всеки ден.

# 586
Здравейте, момичета! Не знам въпросът е за тази тема, но не знам в коя точно да го задам, а тук може да има някоя от вас, която да е наясно с нещата. Интересува ме какъв е реда и какви документи се подават в съответната община за кандидатстване за еднократна финансова помощ за двойки с репродуктивни проблеми? Моля, ако някоя от вас е кандидатствала да сподели как стоят нещата. Благодаря предварително!

# 587
  • София
Здравейте, момичета! Не знам въпросът е за тази тема, но не знам в коя точно да го задам, а тук може да има някоя от вас, която да е наясно с нещата. Интересува ме какъв е реда и какви документи се подават в съответната община за кандидатстване за еднократна финансова помощ за двойки с репродуктивни проблеми? Моля, ако някоя от вас е кандидатствала да сподели как стоят нещата. Благодаря предварително!
Щом помощта е общинска (а не отпускана от държавата), трябва да проверите в конкретната община, към която е адресът ви, дали има предвидена такава помощ, какви са условията и документите - подпомагането в различните общини е различно, а без да е ясно къде живеете няма как някой да ви каже какви документи ви трябват, но по всяка вероятност, ако има такава помощ в съответната община, то тя е описана като условия и необходими документи на сайта на общината. Също така проверете дали отговаряте на критериите за финансиране на Центъра за асистирана репродукция - ако да, могат да ви отпуснат финансиране за инвитро/ИКСИ процедура оттам.

# 588
  • Столицата на "Второто българско царство"
За всяка община е различно - сумите, срока, критериите...
Общото е, че се гласува първо бюджета на държавата и след това бюджета на Общината. Т. Е тази година казаха да очаквам закъснение, защото все още не е приет бюджета на държавата 😒

# 589
Елиза,М-Ейнджъл безкрайно ви благодаря 💖
Ейнджъл,става въпрос за същата клиника-вярвам на доктора,но съм чувала,че полипа пречи и затова се притесних.
Момичета,безценни сте-благодаря още веднъж 😊

# 590

Тренди, момичетата са ти писали по-горе, че за всяка община е различно. Мога да дам информация за Пловдив. Ние кандидатствахме края на ноември и вчера ни изплатиха парите.

Последна редакция: сб, 15 яну 2022, 17:36 от Хопчи

# 591
Здравейте, не откривам нова нема, а тук не е писано от близо месец?
Някой правил ли е ЗЕТ на напълно ест. цикъл? Без естрофем, само фолиева и вит. Д.
Притеснява ме следното - на 14ти ден от МЦ имах доминантен ф. 20 мм, пуснах протестерон и докторът ме викна направо на Т., 6 дни по-късно. Не трябваше ли да се проследи минала ли е овулация преди това? Или от прогестерона и литавицата се вижда ... Имам доверие, обаче това бластоцистче ми е много хубаво и ме обземат тревоги да не отиде зян.

# 592
Ами по принцип трябва, дори и да е на естествен цикъл, трябва да се знае кога е овулацията точно.  Фоликулите могат да се пукнат и на 21 мм и на 23-24 мм. Обикновено за петдневен трансферът се прави 6 дни по-късно.  При контролирания е по-лесно, защото си на хормони, но иначе фоликулът може да се пукне и по-късно. Обсъдете го  с лекаря си и успех!

# 593
Момичета, искам да попитам, след ЗЕТ и положителен резултат от ЧХГ 250,  на кой ден след ЗЕТ е добреда се запише час за преглед за да се види дали всичко е наред...благодаря предварително...

# 594
  • София/Севлиево
Обикновено около 10 дни след положителния тест...ЧХГ трябва да е над 1000 ,а при 250 в ден 0 до ден 10 със сигурност ще е стигнало тази стойност.

# 595
Привет момичета! Вчера ми беше първия ЗЕТ на една 5дневна снежинка на естествен цикъл. Прогестерона ми е 86.2nmol/l , което мисля че е около 27 ng/ml как ви се струва? И другото което искам да попитам е след зет какви усещания имахте? Направо незнам как ще издържа 10дена до тест… чакането е убийствено! 🙏🏼

# 596
Момичета,
на колежката ми й предстои ЗЕТ в петък на 1 бластоцист, а днес я викат за лепило и е пускала прогестерон, който излезе 20+ng/ml, та въпроса ми е според вас дали е ок, аз съм чела че при ЗЕТ е хубаво прогестерона да е между 10 и 20, а той 2 дни преди трансфера й е вече 20,а до петък...?

# 597
Трябва да е над 10 nmol , което е друга мерна единица. Лекар най-добре може да прецени какви са оптималните стойности.

# 598
Здравейте, въпроса ми е към тези от вас, които са имали успешен трансфер със средно качество ембрион. Казаха ми, че е 4АС, като забележките са относно външния слой, от който се формира в последствие плацентата (от едната страна на ембриона липсват тези кръгчетата, с които се извършва имплантацията). Някоя от вас дали е успяла да забременее с такъв ембрион? Simple Smile

# 599
Не го мисли, ако знаеш какви истории съм слушала от момичета, докато сме в болницата за пункция и трансфер. Не успяват с перфектен ембрион и накрая се получава с някакъв, който е по-лошо качество (на пръв поглед). Аз затова никога не съм питала чак в такива подробности. Щом се дели и развива и е годен за трансфер, значи има всички шансове.

Общи условия

Активация на акаунт