Предстои ми замразен трансфер, да поговорим - Тема 9

• 70 233
  • 763
  •   1
Отговори
# 615
Да 5-дневни са. Благодаря за инфото☺️😘

Деня на трансфера зависи колко дневни са ембриончетата. При 5 дневни ембриони, трансфер се прави на 5 ден след овулация.
Което значи, че зависи на кой ден ви е О. Най-добре си слушайте лекаря и се доверете. За това специално няма как да се сравняват нещата.

# 616
Момичета,

Не съм сигурна доколко е удачно да задам въпроса си в тази тема, но коя от вас е правила хистерископия при д-р Калчев? Съмнява се за хиперплазия и затова иска да вземе биопсия. Назначи я го за другия месец.Тогава ми предстои трансфер обаче (по начало започнахме ин витро, заради мъжки фактор) По молба на Калчев иска да го отложим за май. Чудя се какви рискове крие хистероскопията и дали да се подложа изобщо.
В следващите 2 седмици ще търся допълнителнл информация, за да взема решение, но все пак реших да споделя колебанията си с вас.

# 617
Хистероскопията преди инвитро може да бъде само от полза.Ще се огледа матката и ако има проблем ще се търси решение.За успешна процедура освен добър ембрион е нужна и благоприятна среда за имплантация. Когато работеше в Адела,Калчев малко ме разочарова, но по вашия въпрос бих му се доверил.Успех!
П.п.  Има тема за хистероскопията,попитайте и там.

# 618
Здравей, Мими, аз правих Хистероскопия при Калчев миналото лято и имунологична биопсия в края на 2021. Моята операция беше за корекция на формата на матката.
Ако мога с нещо да помогна, пиши ми.

Момичета,

Не съм сигурна доколко е удачно да задам въпроса си в тази тема, но коя от вас е правила хистерископия при д-р Калчев? Съмнява се за хиперплазия и затова иска да вземе биопсия. Назначи я го за другия месец.Тогава ми предстои трансфер обаче (по начало започнахме ин витро, заради мъжки фактор) По молба на Калчев иска да го отложим за май. Чудя се какви рискове крие хистероскопията и дали да се подложа изобщо.
В следващите 2 седмици ще търся допълнителнл информация, за да взема решение, но все пак реших да споделя колебанията си с вас.

# 619
Здравейте да сте получавали на 8ми ден зет трансфер розава течност после стана в кафява в червена и пак в кафява.

# 620
Здравейте, Дадоха овитрел 250 да я сложа днес с лигавица 7,7мм , в понеделник съм на преглед пак. Док каза, че трансфер се прави на 20,21 дне (с 5 дневни) тоест към 25-ти. Въпроса ми не е ли рано още за тази инжекция има още 6,7 дена?

# 621
Здравейте, Дадоха овитрел 250 да я сложа днес с лигавица 7,7мм , в понеделник съм на преглед пак. Док каза, че трансфер се прави на 20,21 дне (с 5 дневни) тоест към 25-ти. Въпроса ми не е ли рано още за тази инжекция има още 6,7 дена?
Овулацията настъпва около 36 часа след поставянето на инжекцията, така че би трябвало да е навреме. Успех!

Последна редакция: сб, 19 мар 2022, 19:20 от messy_05

# 622
Здравейте, имах подготовка за ЗЕТ от 2ри ден с Естрофем. Пуснахме микробиология и излезе бактерия, изписаха ми антибиотик и канселирахме за този месец, докато я излезкувам. Спрях естрофема и сега, 7 дни след това имам леко кървене. Чудя се дали е цикъл, понеже е 19 ден, явно са се разбъзикали хормоните. Дали да записвам час за нов преглед ако е цикъл, но засега мисля да изчакам да се усили. На някоя от вас  случвало ли й се е да й дойде по-рано след Естрофем?

# 623
Здравейте, имах подготовка за ЗЕТ от 2ри ден с Естрофем. Пуснахме микробиология и излезе бактерия, изписаха ми антибиотик и канселирахме за този месец, докато я излезкувам. Спрях естрофема и сега, 7 дни след това имам леко кървене. Чудя се дали е цикъл, понеже е 19 ден, явно са се разбъзикали хормоните. Дали да записвам час за нов преглед ако е цикъл, но засега мисля да изчакам да се усили. На някоя от вас  случвало ли й се е да й дойде по-рано след Естрофем?

Здравей,
аз в такива случаи, винаги изчаквам следващия месец ( на нормален цикъл).
Миналата година имах 3 пъти канселиране на трансфер: един път заради бактерия, два пъти в деня на трансфера, заради течност.
И след всяко канселиране, МЦ ми беше странен, не бях сигурна това цикъл ли е какво става, кой ден какъв е.
И просто изчаквах на следващия месец на чист цикъл, отивах на втори ден.

# 624
Изчакай, бактерията едва ли се е изчистила за толкова кратко време, трябват поне 3 седмици за контрола, а и тялото да си почине малко.

# 625
Ммм да, много е странно всичко. Аз още не съм си изпила антибиотика, а трябва да минат 10 дни след него за контрола и ще е тъпо да започнем подготовка и да се окаже, че пак нещо не е наред...

# 626
Момичета, защо не правите микробиологията малко преди да дойде цикъла, в който планувате подготовка, за да може, ако има бактерии, да не се започва Естрофем. Аз съм много податлива на бактерии, затова така процедирам и ако има нещо, излекувам го и тогава старт.

Последна редакция: пн, 21 мар 2022, 18:46 от Тревичка–

# 627
Момичета, някоя има ли опит със Зет и блокираща инжекция (примерно декапептил)? От 2ри ден на цикъла имам назначени противозачатъчни, а на 8ми ден - декапептил. Прегледът ми е чак на 28 ден след инжекцията за проследяване за трансфера. По каква схема сте били вие?

# 628
Момичета, каква е разликата между Прогестан 50 и Пролутекс 25? Някой може ли да ми опише с няколко дни как преминава ЗЕТ в Мемориал и какво се изписва? На кой ден отцикьла обикновено пристигате? Благодаря!

# 629
Момичета, каква е разликата между Прогестан 50 и Пролутекс 25? Някой може ли да ми опише с няколко дни как преминава ЗЕТ в Мемориал и какво се изписва? На кой ден отцикьла обикновено пристигате? Благодаря!

Мина, Пролутекс се бие в корема и може сама да си го поставяте. Прогестан се бие мускулно отзад и трябва някой друг да Ви го бие, т.е. трябва всеки ден да ходите до болница или при някое медицинско лице, което е доста неудобно.

Общи условия

Активация на акаунт