Хеликобактер пилори - втора тема

• 100 015
  • 1 018
  •   1
Отговори
# 1 005
  • София
За мен липсва организация и информация как се случват нещата след гастроскопията.
Бяха ми казали, че епикризата ще е готова 2-3 седмици след гастроскопията. И да отида на място, за да я получа. Отидох след 3 седмици и чаках над 2 часа за да я 'сглоби' дежурният лекар, който изписа първата рецепта. Тогава разбрах, че съм имала право на 2 контролни прегледа, а времето за единия се оказа, че е било няколко дни след гастроскопията.
След това ходих на контролен преглед при лекуващия ме който изписа новата рецепта.
Скрит текст:
проф. Ханджиев

# 1 006
И аз днес приключих моето 2-седмично лечение Тетрациклин, Метронидазол, Бисмут и Лансопразол.
Правиха ми гастроскопия и пробата, която взеха се оказа положителна да ХП. Причината за гастроскопията беше, че хемоглобинът ви беше все много нисък, желязото ми също все много под долна граница и така години наред. Правиха ми колоноскопия и гастроскопия. При гастроскопията са видяли гастрит и са взели секрет за проба и проба от тъкан. Колоноскопията е била нормална -нищо притеснително не са видяли там.
Голяма гнус бяха тия лекарства, постоянно гадене, противен вкус в устата. И тетрациклина на 6 часа - не може да се наспи човек, умора, световъртеж. Голям зор!
Дано си е струвало и да е свършило работа, че не знам втори път дали бих имала сили да си го причиня.
Чудя се сега след колко време мога да направя тест, за да видя дали е умряло нещото. Ще питам ЛЛ.
Чудех се и дали не е добра идея да тестваме домочадието, че не ща пак да го лепна от някой вкъщи. Все някой ми пие от водата или ми налазва чинията с храна. Трябва да проуча въпроса.
Другото, което ме тревожи е, как да си възстановя чревната микрофлора. Убедена съм, че всичко е избито до крак. Като ходя до тоалетна не мирише на ни-що! Взела съм кимчи, кисело мляко, пробиотик, фибри на таблетки. Туршия би било добре също. Приемам всякакви съвети от препатили.

# 1 007
Купи си две три кутии прокомбо и 1 на ден взимай.
Иначе си яж пробиотични храни.
И аз бях на твоята схема. Ужасно беше, ужасно. Съчувствам ти.
На работа съм заспивала. Просто мозъка ми изключваше за секунди.
Добре че имаше радио и хората говореха.

Пий си пробиотици сега.
Впрочем лекарите казаха ли ти, че още време трябва да пиеш хапа за стомаха.
Но пък ти щом не си имала проблем...
Знам, че месец след като се спре хапа за стомаха може да се тестваш.

# 1 008
Благодаря, Елора!
Ужасно беше, наистина. Аз съм медицинска сестра и направо не знам как оцелях. Цял ден на крак, трябва постоянно да си нащрек - давам химиотерапия на онкоболни, няма място за грешки и пропуски. Бях предупредила и колежките ми, все ги молех да проверяват неща след мен. В четвъртък и петък не ходих на работа - като нищо можеше и човек да уморя, толкова бях зле. И ми беше лошо, ама много. Обясняват ми хората колко им е зле след химиотерапия -никога не съм ги разбирала по-добре!
Добре, че мина.

Последна редакция: сб, 29 мар 2025, 22:01 от 1000 islands

# 1 009
  • Русе
От кое се чувствате толкова зле, от антибиотиците ли?
Питам, защото и на мен ми предстои да ги пия и да знам какво да очаквам?

# 1 010
Да, от антибиотиците.
Аз мисля, че при мен беше от Метронидазола.
Но това нека не ви отказва. Алтернативата не е по-добра. Рак на стомахът се лекува трудно и не винаги успешно.
14 дни все се преживяват😉

# 1 011
Благодаря, Елора!
Ужасно беше, наистина. Аз съм медицинска сестра и направо не знам как оцелях. Цял ден на крак, трябва постоянно да си нащрек - давам химиотерапия на онкоболни, няма място за грешки и пропуски. Бях предупредила и колежките ми, все ги молех да проверяват неща след мен. В четвъртък и петък не ходих на работа - като нищо можеше и човек да уморя, толкова бях зле. И ми беше лошо, ама много. Обясняват ми хората колко им е зле след химиотерапия -никога не съм ги разбирала по-добре!
Добре, че мина.

Ох, ти още по-зле.
Аз поне на компютър работех, но пак съм залитала като пиян морков.
А ти, ох милата.
Герой си щом си издържала без да умориш някой tooth
Иначе си права, по-добре да се изтърпи тази гадост 14 дни, а не после много по-лошо да ни се стовари на главата.
Аз хапове не обичам, добавки мога да пия, ама максимално хапове избягвам. Но колкото и да се мръщих си дадох сметка, че трябва да си го изтърпя.

# 1 012
  • гр.София
Може и да нямате неразположения.
Аз си се чувствах нормално, само стомахът беше по- разхлабен .
Пих два АБ, Улкамед,Еманера, Микомакс, Пробиотик.

# 1 013
Аз питах за пробиотик като си вземах лекарствата, но фармацевтката ми обясни, че е безпредметно да се пият заедно с антибиотиците. Препоръча ми да започна пробиотик след като приключа с антибиотиците.

# 1 014
На мен прокомбо ми дадоха да пия по време на лечението, но и след това да го продължа.

# 1 015
  • София
1000 iskands, кажи после повлия ли се хемоглобина!
Аз съм с нисък хемоглобин от години (между 100 и 118 го държа), но съм вегетарианец от над 30 години.
След колоноскопия преди 8 години уж се вдигна, като в епикризата беше описано туширане на сангвиниращ хемороид. Лошото е, че този нормален хемоглобин ми го определят винаги в най-известните лаборатории при рутинни изследвания и ПКК.
Стигне ли се до даряване на кръв или болнично изследване - нисък хемоглобин.
Преди последната ми гастро и колоно е бил 118 в болничното изследване. Този път хеликобактер лекувах. Уж излекуван. Но сега наистина се чудя къде да изследвам хемоглобин, за да видя реален резултат.

# 1 016
В крайна сметка ми казаха, че не са открили причина за ниският хемоглобин.
Моята лекарка ми обясни, че ако проблемът продължи ще ми направят някакво изследване на тънките черва, за да видят дали проблемът не е там.
Междувременно, при последното ми кръвно изследване хемоглобинът, хематокритът и желязото ми бяха в норма.
Според мен, причината най-вероятно е била и в обилния ми цикъл, който вече не е особено редовен.
Изследвайте си и феритина. При мен по едно време хемоглобина беше в нормата, но феритинът хич го нямаше и се чувствах недобре.

# 1 017
Моля някой да пусне нова тема. Утре ще заключа текущата.

# 1 018

Общи условия

Активация на акаунт