Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - късметлийска тема 81

• 54 432
  • 768
  •   1
Отговори
# 135
Не се купуват от аптеката. Когато ми ги предписаха, ми дадоха на листче записано Рецепта 1 и 3 и ме пратиха в манипулационната. Там се дават. Докторът каза на сестрата да си водят на кого ги изписват. Според мен не можеш на своя глава да си ги вземеш. Рецептите са 1, 2 и 3. Нито знаеш дали са подходящи за теб, нито в каква комбинация. Настоявай пред него ако искаш да ти ги изпише. Но явно има причина да не иска. Те май са за много тежки случаи ако съдя по себе си.

# 136
  • Sofia
Това зарзио пък за какво се пие?
То не се пие, а са инжекции, които се поставят през ден или два след трансфер. Аз го слагах до 10-та гс, ама за какво и аз не знам... 😁😂

# 137
И аз имах зарзио, но при мен беше на всеки 3 ден в началото, после през ден. На мен ми казаха, че се слага за имплантация, неуспешен свеж имах.

Сега ми предстои замразен, но съм с блокираща  инжекция от предходния цикъл. Като ми я поставиха на 19.11. Цикъл след нея имах на 25.11. Час за преглед имах на 03.12 (14 дена след блок). И от 3.12 ми е подготовката за трансфер. Който ще се състои на 24.12. А датата за редовна менструация ми е на 25.12
Трябва ли да се притеснявам от това?

# 138
Блокиращата инжекция спира производството на собствени хормони, така че няма нищо притеснително - датата на обичайната ти менструация е без значение.

# 139
Не се купуват от аптеката. Когато ми ги предписаха, ми дадоха на листче записано Рецепта 1 и 3 и ме пратиха в манипулационната. Там се дават. Докторът каза на сестрата да си водят на кого ги изписват. Според мен не можеш на своя глава да си ги вземеш. Рецептите са 1, 2 и 3. Нито знаеш дали са подходящи за теб, нито в каква комбинация. Настоявай пред него ако искаш да ти ги изпише. Но явно има причина да не иска. Те май са за много тежки случаи ако съдя по себе си.

Благодаря много Bobby! Утре 21.12. съм на преглед при д-ра. Ще го питам отново, макар че все гледам да не му досаждам с въпроси. Моят случай е, че съм на години, яйчниците бяха спряли, сега се опитва да ги събуди, ще видим утре какво ще каже. Благодаря много, успех на всички момичета!

# 140

Благодаря много Bobby! Утре 21.12. съм на преглед при д-ра. Ще го питам отново, макар че все гледам да не му досаждам с въпроси. Моят случай е, че съм на години, яйчниците бяха спряли, сега се опитва да ги събуди, ще видим утре какво ще каже. Благодаря много, успех на всички момичета!

Какви опити правите за събуждането, тъй като и аз имам този проблем. Правили сме какви ли не опити на процедури, пила съм какви ли не добавки, ноо ефекта е никакъв.. Тотално са заспали и то вече от години..

# 141
Какво значи заспали? Няма антрални или не се формира доминантен фоликул? Как са Е2, ЛХ и ФСХ на 2-3 ден от цикъла? И аз напоследък имам проблеми. На моменти имам много силни неразположения, яйчниците ми сякаш се мъчат да работят и нещо ги спира. Не знам как да го обясня, но е много неприятно. И се чудя дали това е хормонален дисбаланс или просто приключват дейност /той единия като цяло не работи от години заради ендометриоза/. Някоя от вас има ли такива болки и неприятни усещания идващи от яйчниците?

# 142
При мен случаят е такъв, че преди 6-7 години ми спря цикъла изведнъжжж.. На 27 години и никой няма обяснение за това. Обиколила съм десетки лекари, различни клиники и градове, но всеки казва, че това е необратимо. Реално съм с ИЯР, антимюлер 0,01, ЛХ и ФСХ не помня с точност, но бяха много извън нормата, а Е2 много нисък. Научно няма обяснение от какво се получава - или от силен прекаран стрес, или генетично заложено..но е необратимо. Опитвала съм какво ли не, пила съм какво ли не за тези години, но ниищоо... В началото когато ми спря цикъла и ми казваха - аа, спокойно, нещо от времето или от емоции ти е спряло, ще дойдек ето пий дуфастон 3 месеца. Да, ама не... И започна обикалянето по други лекари, като следващият ми казва - чакай малко, аз не ти виждам яйчниците, ти пуска ли Е2, защото за мен проблема не е прогестерона... И от там вече се установи и започна всичко..Сега съм на постоянни хапчета за цял живот, тъй като без тях нямам цикъл.. И нямам никакви фоликули - в първата година и половина успяхме с мъка да извадим около 5, но всички се оказаха с лошо качество и от тогава нищо.. Това е в общи линии на 2 на 3. Simple Smile

Последна редакция: пн, 21 дек 2020, 08:57 от Анонимен

# 143
Ужасна работа. И толкова млада да ти се случи... Мисля, че стреса има голямо значение. Аз преживях един огромен стрес в края на 2014 година и март 2015та малката ми ендометриозна киста беше пораснала много и започна да ми създава дискомфорт. Оперираха ме уж за добро, на операцията се оказа че вътре в корема ми е било кошмар и така се отказах с АМХ 0.16 и няма забременяване. Яйцеклетки вадех, ама по 1 на ЕЦ. 1 мисед, 1 неуспешен опит, 1 много увреден ембрион с ПИД и от тогава уж да събирам, но зациклих и имам само 2 събрани ембриони кой знае с какво качество. И лошото е че вече се изморих и не знам дали да продължавам въобще. Така неусетно от 35 вече съм на 41. Явно няма да го бъде и е време да приема този факт. Проклетият ми оптимизъм още ме държи в борбата.

# 144
Orangee,

Много съжалявам за - резултат.... Голямо гуш от мен.

Аз писах в групата на клиниките в Истанбул и слагам по-долу информацията за процедурата със стволови клетки в яйчниците, която се предлага от октомври насам в Аджъбадем Маслак в Истанбул.
Тя е надеждата за най-екстремните случаи на ИЯР, на които нищо не е помогнало, и, разбира се, гаранции няма....

Направих процедурата на 3.11 и им бях 22рата жена, на която я правят. Започнаха от юни насам.
Процедурата е абсолютно експериментална.
Прави се за 4ти път в света.
За пръв път я прави една докторка в Индия, след която жена на 50 в пълна менопауза ражда здраво дете.
След това екипи в Египет и Испания докладват техните опити, но всеки го прави по различен начин. Например, в Испания извличат стволовите клетки от периферна кръв и ги инжектират не в яйчниците, а в артериите до яйчниците, та и резултатите е трудно да се сравняват.

В АБМ, под упойка, с една дълга дебела игла вземат костен мозък от пелвиса, обработват го, извличат стволовите клетки и ги инжектират в яйчниците, както при ПРП.
Специално в АБМ работят по този начин със стволови клетки от няколко години, като досега са ги използвали офталмолозите за лечение на очите.
От юни прилагат тази процедура в ин витрото.
Пациентките им са между 28 и 49 год, някои в пълна менопауза и са започнали да образуват фоликули, някои са замразили Е, но в началото на ноември никоя още не беше стигнала до успешна бременност, най-вече защото не беше минало достатъчно време. Те направиха 3 жени от юни до септември, които изследваха много детайлно за да получат разрешение от тяхното М-во на здравеопазването да продължат и чак октомври започнаха работа с останалите.

Струва €3,250 ако минете през Бирсен (+90 546 687 03 07), €3,500 ако питате болницата директно (цени от ноември месец).
Аз лично още не мога да докладвам резултати. Имах цикъл 2 седмици след процедурата, на който на втори ден не успях да стигна до читав доктор да ми изброи Ф. Докторът каза, че очаква резултати на следващия цикъл (1 месец след процедурата), та чакам и аз.
Не знаят колко време действат; очакват да е по-дълго от ПРП, но, пак, на този етап всичко е очаквания и спекулации отколкото работа с факти.

Стволовите клетки отдавна се използват за ренегенериране на органи. В Панама, например, има гигантска клиника, където ходят всички американци, защото в Щатите има много строг режим на работа със стволови клетки. Не знам защо досега не са се сетили да ги инжектират в яйчници.

В АБМ възлагат големи надежди на тях. Аз си говорих за процедурата надълго и нашироко и с д-р Цветков и той смята, че е бъдещето на медицината и на този етап най-сериозната надежда за жени с ИЯР.

В България няма да се предлага тази процедура в скоро време защото законодателството също не разрешава работа със стволови клетки.

Най-голямата опасност е ако случайно имате предракови клетки по яйчниците, стволовите клетки могат да ги направят ракови затова се гледа наследствена обремененост за рак.
Това е което знам.

Ще пиша ако аз видя резултати.

Успех на всички и дано завалят Коледни чудеса 🍀

# 145
Момичета, както писах преди аз съм нова в тази тема. За първи път ще стъпя в Надежда на 7-ми януари. Онзи ден ми звъннаха и ми казаха, че ще съм при д-р Персенска. Това ще ми е първа консултация в тази клиника и искам да ви помоля за съвети, мнения, препоръки или каквото се сетите. Може и на лично. Като начало искам да ви попитам ще ме пуснат ли с мм на тази първа консултация, защото по горе прочетох, че охраната прави проблем.

# 146
  • София
Няма да пуснат мъжа ти на прегледа. Дори и охраната да го пусне в болницата, акушерката няма да позволи той да влезе в кабинета.

# 147
Честно казано зависи от самия лекар дали ще го допусне в кабинета. Аз съм била с мм преди известно време и сестрата каза да попитаме доктора, но той каза, че няма проблем и влезе. Може би зависи от ситуацията и от настроението. Simple Smile)

Боби, и аз имах големи надежди, че все някога, някой месец ще се появи една читава малка точица, която ще ме извади от тази ситуация, но уви..вече някак се примирих.. Тайничко си пазех надежда дълбоко в сърцето, че не може на мен да се случи това и че е някаква лоша шега на живота, но годините си минават, а резултат никакъв... Колкото и да ми казват, че уж съм все още млада - не, не се чувствам толкова млада и то от психическа гледна точка. Толкова съм изморена от всичко това, от очакването всеки месец, разочарованието, сълзите, процедури и химия.. Че искам да съм колкото се може по-адекватна за важния момент. За това човек трябва да се замисли и за друг вариант. Винаги съм го отбягвала, не съм искала да го приема, но е факт, че нямам друг избор..

Последна редакция: пн, 21 дек 2020, 15:44 от Анонимен

# 148
Здравейте момичета .
Чета ви от доста време ,но чак сега събрах смелост да пиша .
От скоро съм пациент на Надежда имам 2 неуспешни опити в Германия ,където всъщност живея.
Преди това имам 2 извън маточни бременности.
В Надежда направих ЦС и решихме да премахнем тръбите .
Ноември направихме лапароскопия и сега през Януари ще правим опит .
Много ме е страх и съм притеснена ,че останах без тръби и сега ще разчитам само на инвитро.
Желая от сърце на всяка от нас тази година да бъде успешна 🍀

# 149
Кристина, аз съм нова в тази тема и тепърва ми предстои първичен преглед в Надежда. Пиша ти за да се успокоиш поне малко, че не си сама. На мен са ми прекъснати и двете тръби и аз разчитам вече само на инвитро. Щом са махнали твоите така е трябвало, значи са правили проблем. Доколкото знам ЯР зависи само от яйчниците. Моят случай не е като твоя но изпитвам същото горе долу. Прегръдка и успех януари!🙏🍀

Общи условия

Активация на акаунт