Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - късметлийска тема 81

• 54 444
  • 768
  •   1
Отговори
# 285
Хайде сега започна се. Нон стоп плюене и обаждане от страна на д-р Сигридов. Честно не мога да го разбера този човек.  Имам лоши спомени от него, а гледам че него го владее цифроматията . 200 и...преглед. Къде си мисли че е ?
Преди година две имаше тема за него във фейса и се получи интересно. На близо 50 жени едни и същи предписания и думи.
Ако съм на мястото на Надежда бих попитала д-р Ташков и  д-р Арабаджикова, защо обслужват интересите и на Сигридов.
П.п- бременна от първи опит  ДЯ

# 286
България може би е на едно от първите места в по брой репродуктивни клиники и лекари на глава от населението. Всеки може да отиде на друго място, ако не е доволен от работата на съответен доктор, без да го оплюва толкова настойчиво.Изказва си негативното мнение, подкрепено с аргументи и това е достатъчно. За едни е добър, за други не.
А лично аз, ако съм доволна от моя доктор, никакви негативни коментари не биха ми повлияли. Възрастни хора сме, повечето  преминали през десетки неуспешни процедури, имаме глави на раменете си и добрия тон е препоръчителен.
Дано всяка от нас намери своето място и сбъдне съкровеното си желание Flowers Hibiscus

# 287
  • София
Да, Бени. Обаче някои от нас са с много опити, сменяли клиники и знаем къде как е. Негативи и позитиви има всяка клиника. Всеки си избира. И винаги е свободен да смени клиниката, лекаря и прочие дори държавата. И да се оправя според съветите на светила, които си избира.

Но ние тук сме, за да се борим за една мечта.

С цената на много мъки, време, пари, здраве, надежди.  В случая с тази тема - в тази клиника.

И идва някой, който според старите си мнения е успял да зачене инвитро при доктор Персенска в Надежда и започва да ни обяснява колко е зле тази клиника. На нас, неуспелите все още.

Как да се чувстваме?

Кажете ми моля?

# 288
Аз лично съм много доволна от изследванията в Надежда. Точни, бързи, качествени и определено апаратурата им е добра. Който няма доверие, може да иде и да види как работят, защото част от апаратурата е зад стъкло и се вижда.
Правила съм на много места изследвания и техните по нищо не показват да не са наред.
Ако Мария има проблем с изследванията си, най-добре е да се обърне към болницата със съответните въпроси.

Сега да питам за дамите с нисък хемоглобин. Моят винаги е между 120 и 124, което е съвсем на ръба на нормата. Днес ми е 116 и се чудя дали ще е проблем. В момента съм в стимулация и другите резултати са много добри. Този хемоглобин ме стресна. Вярно е, че още не ми е спряла М и за този период знам, че е нормално да е по-нисък резултатът, но съм под нормата. Докато се видя по-късно с моята лекарка, ще откача от притеснение.
И на мен хемоглобина цял живот ми е нисък - 118 или 119. Така си и забременях след ЗЕТ. В първите месеци на бременността ми се покачи до 124 без прием на абсолмтно нищо, което си беше цяло чудо. Сега вече накрая ми поспадна до 113-116 и приемам желязо, но мисля, че под 100 вече не е ок. Няма за какво да се притесняваш според мен.

# 289
Преди да стигна до Надежда обиколих много клиники и извън БГ. Смятам, че всеки може да си усети мястото , но също и смятам че когато много целенасочено се плюе срещу някой има гнило, но за този които плюе;-)

# 290
Момичета, как бихте коментирали този цитата - "Една жена може да бъде донор, ако желае повече от веднъж, но само, ако не са родени от дарените яйцеклетки 5 деца /вкл.собствените й/". Тъй като съм чувала, че яйцеклетки от една пункция се дават и на две жени, ако едната не иска всички, то как ще се ограничи тази раждаемост на 5 деца.. Не би ли трябвало по някакъв начин да се декларира колко деца желае примерно първата жена, и тогава да се дават на втора. Евентуално ако се родят 5 деца, вкл. с тези на донора, и какво - ще кажат стоп, не можеш да имаш повече деца и търси друг донор.. Thinking
Малко ми се губи нишката..

# 291
Това с донорите е измислено. Ако една жена има две деца то е логично че може 3 . Агенцията следи и ако станат останалите замразени ембриони не се ползват

# 292
Това с донорите е измислено. Ако една жена има две деца то е логично че може 3 . Агенцията следи и ако станат останалите замразени ембриони не се ползват

Те може да са замразени за 2-3-5 години и жената след това да иска 2ро или 3то дете от ДП..

# 293
В цял свят я има тази програма и вярвам че е измислено

# 294
Не знам какво следят, но при положение, че имаш примерно 7 ембриона, върнат ти да речем 2, а другите съхраняваш за следващ път, някой ще те спре да си ги ползваш ли?
Нещо малко ала-бала ми звучи цялата работа. Освен ако не се постарят от всички тези 7 ембриона да ти се хванат само 1-2.
И какъв е смисълът, ако следи тази въпросна "Агенция" да не се ползват повече ембрионите, ако си забременяла, да те карат да плащаш пакети за 5-6-7-10 яйцеклетки, след като изначално се очаква само част от тях да са читави.
И как няма да ти позволят да си ползваш собствените ембриони, заченати и с материал от мъжа ти? Хич, ама хич не вярвам на тия измишльотини.

# 295
Аз пък не съм настроена песимистично.
В цял свят има такива програми и нашата е много добра.
Едва ли аз ще открия топлата вода

# 296
Бе ти недей я открива и си бъди оптимист, ама някои неща логически като се замислиш малко и хм...нали. Ама хайде стига съм ви затормозявала с излишни размисли. Понякога колкото по-малко знае човек, толкова по-добре. И за него, и за тези на които си плаща. Не всички въпроси са много удобни.

# 297
Болнцица Надежда е моята болница, като преди това бях в друга болница, от която много се разочаровах. Въпреки чакането всичко си струва, там забременях, там следяха моята бременност, там лежах, когато прокървих и пак там родих.Отношението в отделенията е на ниво, много съм доволна. Аз забременях от първи опит с ДЯ. Др.Стаменов направи всичко възможно, като опитвахме да забременея с мои яйцеклетки, но времето в един момент вече не беше на моя страна и с мъжът ми взехме решението за ДЯ, а и повече не исках да губя време. Изобщо не съжалявам за решението си и от мига в който забременях аз знаех, че това бебе е мое и колко много го обичам! От сърце пожелавам успех на всички и не губете надежда!

# 298
Едва ли не е измислено, но ако търсим логически отговор - не го намирам.. Ако хипотетично имам близнаци и другия реципиент има близнаци, а донорката има 2 деца.. Какво се случва?
P. S. Не се заяждам, просто ми е интересно. Simple Smile)

# 299
  • София
ако пък донорката реши след първото дете да дари и след това да роди още 3 например кой ще и забрани.
уж е за да намалят вероятността да се срещат тия деца след време.

Общи условия

Активация на акаунт