Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - късметлийска тема 81

• 54 494
  • 768
  •   1
Отговори
# 630
Момичета, обсъждали сме го и преди, но май нямаше точен отговор ... Моля ако някоя знае какво точно съдържат добавките по рецепта 1 и 3 да ми пише на лично съобщение. Декември имах болки в яйчниците и спрях всичко, което пия /въпросните добавки, витамини и т.н./. Болките изчезнаха и кашата в организма ми и хормоните като че ли се пооправиха. Преди това обаче бях на Естрофем + Дуфастон като хормоно-заместителна терапия и обвързах нещата с тях. Обаче от 2 дни пак започнах добавките и от днес съм със същите болки в яйчниците, особено този който не ми работи по принцип. Иска ми се да проверя дали нещо от добавките има такива странични ефекти. Скоро няма да ходя на преглед, че да питам сама. Ако знам, че тези болки значат, че яйчниците ми ще заработят по-добре ще търпя, но се притеснявам да не стане пак каша в хормоните ми. Някой друг има ли моите проблеми?Благодаря предварително на отзовалите се. Hug

Последна редакция: сб, 20 фев 2021, 01:23 от *Bobby*

# 631
Bobby, пия ги вече 3 месеца и не са ме болели яйчници. Благодарение на тях на прегледите имах по няколко Ф, а стимулацията беше най- добрата от 2018г. насам. Е, крайният резултат го знаете, но за това нещо не са виновни добавките. Може би единствено отчитам като недостатък, че заради повечето Ф, по - често имам ЗФ и от там понякога имам разни пробождания. А единият ЗФ си стана киста, която не иска и не иска да изчезне.  Дано болките при теб са свързани с разбуждане на яйчниците. Радвам се за твоето яйчице и дано е качествено! Вие ЕТ ли ще правите, или ще замразяваш? Ето, че този път стигна до пункция с един преглед ...Кой направи пункцията ти? Поздрави!

# 632
Какво точно показва. За какво се пуска

Ние в момента чакаме резултатите си от кариотипа.
Показва дали някой от вас има балансирана хромозомна транслокация. Тоест дали сте носител на генетично заболяване, най-просто казано.
Предполагам че се прави стандартно преди започване на процедури.
Ние пуснахме, защото след аборта се оказа че плода е бил със синдром на Патау.
Взима се кръв и от двамата. Резултат има до 3 седмици. Ние пуснахме на 08.02.2021 и треперя всеки ден дали ще ми звъннат за резултатите.
В Надежда кариотипа струва 170 лв.на човек, за двама ви - 340 лв.

# 633
Здравейте, може ли мнение от момичетата с опит със задържани фоликули? Никога до сега не съм имала подобни проблеми, но явно с възрастта идват и такива "екстри". Вчера бях на преглед за микробиология и помолих доктора да ме погледне. Оказа се, че в единия яйчник имам доминантен фоликул 20мм, лигавица 9мм, но имах положителен тест за ову 8-9 дни преди това и вчера реално ми беше 20 ден пт цикъла. И сега се чудя този фоликул задържан ли е, има ли шанс да се пукне? Фоликули с такива размери за колко време се изчистват? Знам, че тези въпроси най-добре на лекар, но ходих при нормален гинеколог в Надежда и ми се стори не особено в час.

# 634
Моите ЗФ успяват да се изчистят на следващ цикъл, само един стана киста и даже с нея правихме опита. Не ми създаде никакви проблеми, но и не иска да се махне.

# 635
Моите ЗФ успяват да се изчистят на следващ цикъл, само един стана киста и даже с нея правихме опита. Не ми създаде никакви проблеми, но и не иска да се махне.
А тази киста не подтиска ли узряването на нов фоликул и овулацията през следващ цикъл?

# 636
Вие ЕТ ли ще правите, или ще замразяваш? Ето, че този път стигна до пункция с един преглед ...Кой направи пункцията ти? Поздрави!
Daisy, то не се знае още ще имам ли ембрионче. Чакам днес заветното обаждане и ми трепери душата. Прегледът беше при д-р Чапанова, но пункцията си ми я направи д-р Стаменов и като мина после каза, че явно трябва да вадим от малки фоликули. 48 часа по-рано фоликулът беше 13.5 мм и явно не е станал много голям, защото една сестра ме прегледа преди пункцията и имам чувството, че не го отрази, защото като влезе доктора и му каза да ме погледне и той. Blush
Ако имам ембрионче ще го замразяваме. Сега няма да правя ЕТ. Последни усилия да събера още 2 ембриона правя, че да имам за 2 ЕТ х 2. Simple Smile
А това с добавките ми е странно. Ще се наблюдавам тези дни да видя как е положението. Сега сутринта все още нищо не ме боли. То не е точно болка, но едно такова чувство, че яйчника се мъчи.

# 637
Betty, не подтиска. Винаги имам Ф, при мен качеството е зле. Самата киста не  ми попречи на симулацията. Имах над 7 Ф с равномерни размери. От тях 5 хубави Я. После останаха три Е...и така.

# 638
Аз се отказах от процедури и действаме с мъжа ми сами. Ако стане- стане, но е трудно. Правя тестове, уж положителни, цервикална слуз и т.н супер и изведнъж се оказва, че фоликула не се е пукнал и е с размери като пред овулация... Явно ще е голямо тото, но каквото такова:)

# 639
  • София
Прави ми впечатление, че с напредването на възрастта се увеличават ЗФ, BettyBoop като идея, понеже и аз съм си го мислила, като си действате сами ако можеш да си издейсташ рецепта за прегнил, хориомон или подобни поне да се пука фоликула.

# 640
BettyBoop- Ще ти разкажа моята история със ЗФ пък дано ти помогне нещо. Когато започнахме опитите за бебе си купих от тест лентичките за Ову. Реших обаче, че е редно да се проверя и при лекар, да видя все пак правилно ли засичам. Започнах да ходя на фоликулометрия и се убедих, че си засичам правилно. След около 4 месеца обаче на засичане и на фоликулометрия нищо не ставаше. Преди това бях посетила въпросното АГ и той ми пусна хормони, както и ИР и всичко беше наред. След осем месеца реших, че нещо не е наред и си запазих час за доцент Конова, защото въпросното АГ ми предложи да ме стимулира с клостилбегит и това вече нещо ме усъмни. След започване на посещения в клиниката в Плевен се установи ЗФ, който стои един Господ знае от кога там. Върнах се назад и си погледнах докумените от фоликулометрия и видях, че въпросното АГ ме е викало само в дните преди Ову но никога след това, за да види реално пукал ли се Ф. След три месеца на Дуфастон ЗФ не се спука. От Плевенската клиника решиха, че няма какво да се чака и направихме пункция. Махна се и от тогава не съм имала ЗФ но така или иначе се установи след няколко месеца на ЦС, че и двете ми тръбги са запушени. Та изводът е, че не чакай, проверявай, изследвай. Времето минава, онзи АГ ми изгуби почти година.

# 641
Момичета, моля ви за съвет. Каква е "валидността" на цветната снимка преди трансфер. Последната, която имам е от 2018 г от Клиника Щерев . Д-р Стаменов се колебаеше дали да правим нова и така и не направихме. Явно ще почакам за коментар за науспешния трансфер. Колко време се чака за коментар по вайбър?  Та....чудех се дали сега да  не си запиша час за цветна снимка докато чакам следващия опит?
Благодаря ви предварително!

# 642
Момичета, моля ви за съвет. Каква е "валидността" на цветната снимка преди трансфер. Последната, която имам е от 2018 г от Клиника Щерев . Д-р Стаменов се колебаеше дали да правим нова и така и не направихме. Явно ще почакам за коментар за науспешния трансфер. Колко време се чака за коментар по вайбър?  Та....чудех се дали сега да  не си запиша час за цветна снимка докато чакам следващия опит?
Благодаря ви предварително!

Аз все още чакам от м. Декември за коментар по вайбър. Повече от 2 месеца са минавали. Предполагам, че март ще се обадят...

# 643
Благодаря, Orangee! Simple Smile

# 644
Аз чакам за вайбър коментар при др. Стаменов от края на октомври. Има ли и други момичета от тогава?

Общи условия

Активация на акаунт