Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - късметлийска тема 81

• 54 426
  • 768
  •   1
Отговори
# 315
  • Пловдив
Момичета, някоя от Вас бори ли се с тънка лигавица и каква терапия й изписват?

# 316
Минавам да се отчета-Вчера Персенска видя полип на лигавицата и няма да правим биопсия. Решихме да отида на блокираща инжекция другата седмица и като ми дойде след нея ще направим хистеро. Ако всичко е наред ще започна стимулация няколко дни след хистерото. Как ви звучи? Ако може да споделите как протича деня на хистерото в тази болница ще съм ви благодарна🙏🙂. За цената разбрах, че е 750лв.и, че дават болничен 15 дни.

Опитай се предварително от сега да запазиш час за хистеро, много пациентки ( и аз вкл.) са имали проблеми да запишат час дори след уговорка с лекар. Звъниш значи на регистратурата и удряш на камък, тъй като винаги обяснението е че за този месец няма часове ама искаш ли за следващия...аз платих 1100лв ( без ЗК), пълна упойка и няколко дни почивка.

# 317
Раче, то няма как предварително. Аз няма как да знам, кога ще изкървя след блокиращата инжекция.
Персенска ме предупреди да не звъня на регистратурата, а ми даде телефона си да и звънна директно на нея и тя да запише.

# 318
Момичета някоя от вас слагала ли е лепило PBMC. Колко дни преди трансфер се слага и има ли успели след такова лепило.

# 319
Момичета някоя от вас слагала ли е лепило PBMC. Колко дни преди трансфер се слага и има ли успели след такова лепило.
Лепило и РВМС са две различни неща. Слагали са ми РВМС и забременях от този опит. Кръв се взима 2 пъти-в деня на пункцията и 1 ден след нея,когато се й поставя обработената плазма. Трансферът може да бъде на 2,3,4,5 ден. Успех 🍀

# 320
Може ли да обясните какво е РВМС и какво е това лепило? Аз идвам от друга клиника и за първи път чувам за тези неща.

# 321
РВМС подобрява ендометриалната среда, но само по себе си не е лепило. Ще ти дадат да подпишеш съгласие, в което пише "спомага имплантацията на ембрионите". На мен два пъти са ми слагали РВМС, поради известни проблеми в имунологичната биопсия. Отделно от РВМС и по преценка на лекаря, може да ти се постави и ембрионално лепило в деня на трансфера.

# 322
Здравейте, момичета,
Пак имам въпрос- в момента съм на къс протокол, в петък сигурно ще е пункцията. Ако всичко е наред и се оплоди яйциклетката,  кога и как ще разбера за трансфера?

# 323
  • София
На пункцията ще обсъдите с лекаря на 3-ти или на 5-ти ден ще правите трансфер и когато ембриолозите те се обадят на 1-ви ден ще ти кажат колко са се оплодили и колко не са, на 3-ти ден пак ще ти се обадят и ще ти кажат как се развиват и колко не се развиват добре и ще ти запишат час за трансфер на 5-ти ден. На 5-ти ден сутринта ще ти звъннат да кажат как са ембриончетата и дали ще има трансфер ако не са добри ембрионите ти казват истината за съжаление нямат потенциал и трансфер няма да има. При мен веднъж така се случи и започнах всичко отначало.
Успех и да извадите повече Я Flowers Four Leaf Clover

# 324
Благодаря много за информацията Simple Smile за сега съм само с два фоликула, вечерта съм на преглед и стискаме палци в петък да извадим две яйциклетки

# 325
Момичета, предстои ми стимулация по къс протокол и въпреки натрупания стаж, винаги нещо може да те изненада и озадачи. Имам нужда от съвет, тъй като чакам М и започна едно червеникаво зацапване. Знам, че зацапването не се брои за цикъл, но е червено и си го има. Чудя се , да не оплескам нещо. Как мислите вие?

# 326
  • София
Изчакай 2-3 ч и ако се засили звъни в клиниката. Аз винаги имам 1-2 дни зацапване и лекарката ми каза на силното кървене да звъня и да отивам на следващия ден след него. На цапането било рано. Ако ти дойде след 15-16 ч, тогава го брояло от следващия ден.

# 327
  • София
Аз бих го броила. Час така или иначе ще имаш за утре или другиден. Звъни им. Стискам палци!

# 328
Това за часа, в който ди е дошло бях питала дали е от значение за кой ден се брои и не ми беше даден еднозначен отговор. Даже, не знам дали не си прецаках един опит с такива чуденки и питане във форуми и после хиляда пъти ме питаха кога точно съм започнала да кървя лекарите. Най-добре звъни и питай в болницата да ти кажат те как да постъпиш. Особено пък ако се налага да пътуваш дълго.

# 329
  • София
аз бих записала час за утре.
отиваш на преглед и след него ще преценят дали си за започване или не си.
така не губиш нищо освен няколкото часа чакане за прегледа Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт