Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - късметлийска тема 81

• 54 487
  • 768
  •   1
Отговори
# 660
crazy_diamond , много благодаря за инфото.
Но нямам възможност тя да ми проследи О, и точно това ме притеснява. Как ще се получат нещата.
За съжаление моята О е много променлива и на 10,и на 12, и на 14ти ден е била...
А от работа няма да ме пуснат за 1седмица отпуск, за да си я следя при нея Sad

# 661
Но нямам възможност тя да ми проследи О, и точно това ме притеснява. Как ще се получат нещата.
За съжаление моята О е много променлива и на 10,и на 12, и на 14ти ден е била...

При мен между биопсията и прегледа в първите чисти дни след МЦ, имах само един преглед. Т.е общо 3 посещения на клиниката. Wink

# 662

При мен между биопсията и прегледа в първите чисти дни след МЦ, имах само един преглед. Т.е общо 3 посещения на клиниката. Wink

Разбрах вече, много благодаря , за изчерпателния отговор. Simple Smile

За първи път ще се подлагам на тази процедура - надявам се я правят с упойка или силно обезболяващо? Simple Smile

# 663

Разбрах вече, много благодаря , за изчерпателния отговор. Simple Smile

За първи път ще се подлагам на тази процедура - надявам се я правят с упойка или силно обезболяващо? Simple Smile

Не боли ужасно много и е сравнително бърза процедура Simple Smile)) Не слагат упойка.

# 664
Здравей. Аз правих скоро. Пиши ми на лични ако искаш.

# 665
  • Пловдив
Здравей, за да не се стига изобщо до такива притеснения, най-вероятно ще ти изпише естрофем за да блокира О. Тогава няма да се налага да я следиш . Обади се на 1 ден от цикъла за да започнеш с хапчетат от 2 ден. Ще иска преглед тогавя зя да провери дали няма ЗФ. После ще те викне на 10 ден и после на 18. Мое предположения . 😄

# 666
Интересно ми е как Естрофема хем  блокира овулацията, хем го изписват от 2ри ден, че да тръгне фоликул? Възможно ли е да го пиеш и да не тръгне фоликул?

# 667
  • София
Да, възможно е Bobby, особено ако пиеш по 2 естрофема, така се увеличава "изкуствено" естрадиола и FSH не се повишава за да кара фоликулите да растат.
Даже този развой на нещата според мен е доста по-вероятен, отколкото естрофема да накара порастването на повече фоликули, все пак той е ХЗТ.

# 668
  • София
Боби, за първи път чувам да изписват Естрофем за стимулация.
Винаги са ми го изписвали след овулация или пункция за лигавицата. Или при зет, когато са ми блокирали овулацията.

# 669
Аз съм ежедневно/ежемесечно и ежегодишно на естрофем до 14ти ден и после естрофем+дуфастон до 28ми ден. Идва цикълът и от 2ри ден пак започвам. При мен е за поддържане на цикъла, защото като го спра и ми спира. При ЕЦ го започвам от 2ри ден, а преди трансфер примерно ми го вдигат на 3х1. Най-вероятно заради лигавицата, като беше станала 10мм. Но предполагам, че при мен няма и да се спре по време на бременност. Има ли други, които постоянно са на естрофем и дали са го спирали при бременност?

# 670
  • София
Интересно ми е как Естрофема хем  блокира овулацията, хем го изписват от 2ри ден, че да тръгне фоликул? Възможно ли е да го пиеш и да не тръгне фоликул?
при мен например никога няма фоликули като пия естрофем.
постоянно имахме спорове със стаменов за това.
според него се подпомага растежа, според мен изобщо няма такъв.
може би е до количество и до човек.

Orangee, доколкото знам при бременност всякакви хормони се спират в един момент. и той е доста рано 6-8 седмица.

# 671
Ами на мен ми го изписват от 2ри ден до пункцията. Вероятно поради тази причина, за която говори Бамба. При мен си тръгва фоликул, но на пункцията нищо не вадим и вече го отказвам. Без него този месец си тръгна фоликул и извадихме яйцеклетка.
А пък в комбинация с Дуфастон като ХЗТ направо ми разказва играта. Обърква ме за месеци напред. По някаква незнайна причина ХЗТ ми обърква целия цикъл, че и следващите.

# 672
  • София
И на мен ми е чудно, защо е този естрофем като си имаш фоликули.
По време на бременност се спира да,  дори и при ЗЕТ с естрофем и липсващи цикли преди това.
Аз в момента съм на конска доза х 3 и на мен ми се разказа играта, реве ми се Disappointed Relieved
Стомаха ми от няколко дена е ужасно зле, не мога да спя, не знам ще трябва да питам за друг вариант на естрофем, мисля от днес да заменя поне едната таблетка с линзето, защото не издържам.

# 673
kupu, и аз съм на 3х1 естрофем вече 9-ти ден и полудявам, гърдите ме болят ужасно, нервна съм, рева през 2 минути за глупости, карам се с хората... Confounded Единствено ме крепи надеждата, че на утрешния преглед док. може би ще ми спре лекарствата.
Аз се подготвям за биопсия, обаче на 2-ри ден от МЦ имах 39 мм ЗФ и не е много сигурно какво ще се получи, ако този ЗФ е решил  да се спука.
Някоя от вас има ли опит с биопсия+естрофем+ЗФ в един месец?

# 674
Както споменах аз от години го пия. Може би от 6 съм на терапия, ако може така да се каже с него, и се чувствам по същия начин. Ходи обяснявай на хората, че хормоните те побъркват. Много се промених като държание - нервна, избухлива, мога да се разрева от най-малкото, станах много жалостива. Общо взето копче да ми кажат мога да се разрева. Дразня се от някакви пълни дреболии и глупости, но започнах да премълчавам понякога, защото знам, че е моментно и после ще съжалявам ако си излея гнева... Много е трудно и гадно да се бориш вътрешно със себе си.. Понякога си мечтая всичко да е един сън и да бъда като "нормалните" жени и да махна тази тежест от плещите си.. Но се надявам един ден всичко да си е заслужавало.. Heart

Общи условия

Активация на акаунт