Морално ли е?

• 8 464
  • 116
  •   1
Отговори
# 45
Малинче, абсолютно права си. Но колко ще си признаят, че кораба не е здрав? По-лесно е, друг да го е пробил..

Оле колко добро и колко точно.... май много пъти това е проблемът..... главата в пясъка, че е по-лесно.
Сетих се да споделя нещо. Имам двама приятели/познати в аналогична ситуация - срещаме се работно редовно, но не работим на едно място. И двамата да речем стават, единият даже много.  На почти 40,  интуицията ми е безпогрешна - единият е готов, само да дам знак и сме се озовали в компрометирана ситуация. С другия  сме много близки приятелски - споделяме, прегръдка на среща и раздяла, но нямам и нотка заблуда, че там врата не е затворена, а е заключена, може и зазидана да е даже.

# 46
  • София
Има и още една приказва, която много обичам - "Там, където има посяти чушки, не могат да поникнат домати". Значи и в моята градинка е имало място в този момент да поникне домат. Тъй че, тя ми е най-малко виновна.
Разбира се има и една порода мъже, които си хойкат ей тъй "за спорта". Аз тях въобще не ги коментирам, защото по дифолт винаги съм ги надушвала и съм стояла далеч от такива, а и тук не говорим за тях.

# 47
Е, колко мъже се появиха в тая тема. Joy
Хайде, признайте си кой от вас е мръсника? Smile
Ние се смеем, но темата, ако е истинска хич не е смешно.

Ааа не съм аз, вече си имам 2 хлапета, пък и в тези раздели за бременност и там още каквото е не пиша Simple Smile

Иначе и за мен е пълна глупост да се обвинява 3-тия човек. Дали има пробойни в кораба или пък на единия са му слаби ангелите, 3-тия е просто случайност. Ако не бъде допуснат, няма как да се намеси в отношенията между двамата.
Авторката, кофти късмет, но не е виновна бг-мамата за случая. Както написах в началото, дали тук, дали колежката или съседката, дали тиндър-а, човека явно омеква като получи женско внимание, и нещата рано или късно биха отекли.

# 48
  • Пловдив
Аз по-скоро на първо място обвинявам себе си.
Какво значение има "морално ли е?". Дали за мен е морално или неморално не прави това такова и за околните, аз не мога да им давам тон в живота или да съдя морала им. Самата аз може би също правя неща, които са неморални и нередни от нечия гледна точка.
Обвинявам себе си, че не съм била достатъчно добра за този човек и се е стигнало до там той да потърси и открие друг по-добър партньор.
Това ме води и до по-тежки теми, че принципно не съм достатъчно добра.

# 49
... Uncommon, отношенията им не са се разбили за нищо. Напротив, разбили са се за "нещо". Че този "кораб" е слаб и неуравновесен. А такива "кораби" не са добри партньори.[/color]
Светулчица, това е и моето мнение: ако човек е с определен характер и склонен да действа по определен начин, няма какво да го спре. То си е и очевидно така. В моя пример, нищото, което се получи от драмата, е, че нито един от двамата не намери нов партньор в резултат на свалката, нямаше полза за никой от участниците. Освен другата жена, която се позабавлява и после се посмя на техните неволи. Тя наистина намираше случката за много забавна.

# 50
Може пък и да си прекалено добра. Защо не погледнеш от тази гледна точка. Жабите като странат принцеси и тръгват да си търсят късмета.
Избий си от главата всичко това. Неговите избори са си негови. Ти и златна да беше, няма значение. Имаше един популярен TED talk по темата защо изневеряваме. Ще го потърся, да пусна линк.

# 51

Обвинявам себе си, че не съм била достатъчно добра за този човек и се е стигнало до там той да потърси и открие друг по-добър партньор.
Това ме води и до по-тежки теми, че принципно не съм достатъчно добра.

Ох, това е много голяма глупост. Плс, не си го причинявай.

Ти не трябва да бъдеш добра за някой, а за себе си.
И понеже се самообвиняваш, че не отговаряш уж на нечии критерии, за това и излъчваш несигурност и мъжът съответно и той се вижда несигурен. И от там крачката към изневярата е лесно.

# 52
  • София
Пухи, това че е имало място за "домат" в градинката ви, не води непременно до поникването му! Би трябвало двамата да разкопаят мястото и отново да поисадят чушки. Или поне той да остави празното място - празно. Така, че не се обвинявай твърде много.

# 53
Ех, почнахме да говорим и за градинки и чушки и домати вече. Smile Човека си е намерил друга градинка. Няма какво да се направи, освен да му се даде път.

# 54
Не е морално, ако трябва да се отговори на въпроса в заглавието на темата. Но всъщност се вижда колко много Ви боли от цялата развръзка. И е нормално това - очаквате дете, а половинката, с която би трябвало да го отглеждате това дете е абдикирала.
При настоящите факти трябва да си дадете сметка, че станалото е станало. Не може да се върне този мъж при вас с детето. А и да се върне - няма да е това, което се очаква от него. Мисля, че трябва да се благодарите, че всичко е станало на този етап и човекът се е разкрил в този момент, защото това което аз виждам от този човек - той е такъв и е искал да прави тези неща и щеше да го направи дали с близки приятели или случайни познанства, но е избрал да го направи във форума с жена, пишеща там.
И другото, което си мисля - опитайте се да преодолеете това огорчение, за да не го насочите по-късно към детето!
Успех и горе главата и гледайте напред с ведър поглед - детето заслужава това!

# 55
Здравейте! Бременна съм с малък бебчо и останах сама. Таткото е хлътнал по една госпожица
Скрит текст:
и се прехвърли да живее при нея. Аз заминах в чужбина при родителите си. Не търся съвет, нито подкрепа, само искам да ви споделя историята ми, на която да се чудя дали да плача или да смея. Когато започнахме с приятеля ми да планираме бременността, започнах да чета форума и да обменям съвети с други форумки. Как ми е било потребителското име няма значение, а и се срамувам. Веднъж четохме за бременността заедно, за да запаля интереса му още от тогава. От тогава забелязах, че той е започнал да го разглежда и самичък от моя лаптоп. Казах си, че е добър знак, по-лесно ще минат нещата, ако той има някаква компетентност. Видях, че е писал до няколко мами от моя профил, когато получих отговорите им и му направих забележка, че ако иска да пише съобщения, да не го прави от моя профил, а да се регистрира свой. Явно четеше много за бременност, козметика,здраве и т.н., защото постоянно ме поправяше, поучаваше, съветваше и това беше дразнещо. Скоро започна да се крие, сложи си парола на телефона, не вдигаше докато беше на работа. Не успях да разбера потребителското му име, макар че търсих и съм сигурна, че е бил активен. Оказа се, че се е свързал с някоя жена през форума и се видели в обедната им почивка. Стори ми се странно, а от следващия ден тази жена започна да се чуват по телефона. Не издържах и му видгнах скандал, а той ми се озъби, че не можел да има приятели от мен. За да смекчи нещата, той започна да говори с нея само пред мен (поне докато беше вкъщи) и обсъждаха разни неща покрай бременността, потребителки на форума, готвене и други такива. Това стана ежедневие . Тъй като съм уверена и горда жена, след още няколко скандала му поставих ултиматум – аз или тази жена. Развръзката от тук нататък предполагам ви е ясна. Тогава бях ядосана, а и може би не реагирах добре, може би не трябваше да му показвам форума изобщо, но сега вече съм спокойна и правя равносметка на грешките си. Преместил се е да живее при тази жена. Преди няколко дни се обади да чуе как съм и с цялата си наглост започна да ми дава наставления за бременността, при което му тръшнах телефона за последен път. Историята ми е абсурдна, но факт. Опитах се да е  максимално анонимна, но двама от героите в нея могат да се разпознаят, ще ги призова да не пишат тук, защото ще е нагло. Сигурна съм, че е можел да я срещне тази жена на улицата, в магазина, във работата, но според вас морално ли е хората да използват форумите за запознанства и да се разбиват семейства, особено в такива форуми, символ на семейните ценности?
Ами не, не е морално да зарежеш бременната си жена и детето си.
Но не можеш да спреш простака да е простак.

# 56
Малинче, абсолютно права си. Но колко ще си признаят, че кораба не е здрав? По-лесно е, друг да го е пробил..

Така е, и мен преди време ме бяха обвинили, че съм развалил нечие семейство, но ако е било здраво, жената нямаше да се чука с мен, при това неведнъж. По-лесно е да обвиняваме другите, отколкото себе си.

# 57
Оф, непознати чукач само ти липсваше в темата. Smile

# 58

Така е, и мен преди време ме бяха обвинили, че съм развалил нечие семейство, но ако е било здраво, жената нямаше да се чука с мен, при това неведнъж. По-лесно е да обвиняваме другите, отколкото себе си.
Simple Smile Много интересен коментар, особено в темата за морала. Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 59
На когото са му меки капачките на коленете винаги ще прикляка при нова "тръпка", "парк шоу", женска извивка.
Морално/неморално, хора сме, всеки има собствена скала за морал или липса на такъв.
Пускай го в парка и да не ти пука, не става. Вселената ти е свършила работата и го е отсяла.

Общи условия

Активация на акаунт