Морално ли е?

• 8 472
  • 116
  •   1
Отговори
# 75
... Пък какво ще правиш с бременността си - това е твоя работа.
В смисъл да махне бебето ли? Fearful
Не... Как пък го реши? Говоря за съветите. Това дали ще ги следва или не, си е нейна работа.
тя е готова да го изтърпи за да роди мечтаното дете и да не е стара мома.
Какво мечтано дете я гони пък тая, от кого мечтано? Явно трябва да има и такива патици, но не виждам защо да ги разбираме и жалим.
чак да ги жалим.... Идеята е да не нападаме излишно жени които раждат деца. Защото само те си знаят истинската причина за бременност. Моята приятелка,освен че има силен майчински инстинкт ( тя самата иска да има дете, без значение от мъжът) не иска да бъде и подигравана от семейството си. Разбирам я. Тя не иска да задържи мъжът до нея. Иска да стане майка. Защото тук във всяка тема в която някоя казва че е родила и е била напусната от бащата, ѝ се чете морал че така става, когато прави деца за да задържи мъжът. Сякаш мацката трябва и да обяснява защо е родила въобще от този мъж.

# 76
Има такива жени, които искат да станат майки, даже си подбират добре "донора". Не им е толкова важен мъжът, то и без това връзката майка-дете е по-силна от всички други.

# 77
Вики, аз желанието за дете го разбирам. Но ако жената не си подбере добре донора, той може да стъжни живота и на нея, и на детето.

# 78
Това се опитайте да обясните на нейните роднини. Защото допълнително я утежняват с "вина" че е само учила и работила, но все още не е завъртяла някого. В същото време и тя самата, когато помага н сестрите в гледането на децата, също иска детенце. И се чувства малоценна. Просто исках да кажа че не всяка мацка ражда за да задържи мъжът до себе си. Някои раждат по задължение пред родата, а други и защото искат дете.

# 79
Не могла да завърти, Боже... То това да не е диплома, отиваш, учиш 4 години и завърташ една диплома за бакалавър?
Впрочем, тоя, дето сега го е завъртяла, ако не иска да й направи дете - кво правим?

# 80
Има такива жени, които искат да станат майки, даже си подбират добре "донора". Не им е толкова важен мъжът, то и без това връзката майка-дете е по-силна от всички други.
А защо детето да няма баща ? Егати егоизма !

# 81
  • София
За мен конкретната тема е абсолютна пързалка, но карай, да си кажа и аз.
Какво излезе - да не се ражда само заради своето желание, да не се ражда за да се задържи мъжа, да не се ражда, за да си като другите, обаче и да не родиш на 18-20.
С годините тази чиста и без задни мисли любов, която да доведе до дете, се среща все по-рядко, защото и двамата премислят повече.
Не е проблем за жената, че на 28 не е родила, но да не си губи времето с неподходяща връзка. Да търси човек, от когото ще иска да роди след 2-3 години. Защото фертилността е едно от нещата, в които все още няма как да сме равни с мъжете (освен ако не разрешат сурогатното майчинство)

# 82
Мъж, който обсъжда козметика и бременност в бгмама... 😱
Къде е намерил въпросната жена е без никакво значение за морала.
Мъж, който планира бременност и още по време на нея си намира нова жена е меко казано михлюз.

# 83
Интересно ако има закон мъжете да си гледат децата като се разделят, да вървят с тях задължително , дали ще се разнясат такива от жена на жена?Кое ще ги вземе с цял катун дечурлига, защото те навсякъде си правят нови деца и нови семейства, без багаж.
Пък и  по-лесно ще е ,поне няма да се кипрят , сенки ,червило не са почнали да слагат, ето ти време за децата.Само питам, няма да предлагам закон.

# 84
Не знам защо сте категорични за връзката майка-дете, че е най-силна. Има и обратните случаи. Примерно за мен, моето дете е най-важно, па ако ще да остана сам до края на живота си.

# 85
Има, да, синът ми е добър баща и си гледа децата, снахата излиза рано и се връща късно, той буди, води и взема, готви ,храни , къпе и приспива, вкопчени са в него наравно с мама.
Има и мъже да прескачат като пеперуди от цвете на цвете...

# 86
В това отношение в Испания законите са много строги. Ако се развеждат почти всичко остава за нея (Апартамент, дори да не е изплатен, той ще го изплаща. Издръжка и децата, разбира се). И мъжете силно се напрягат от самата дума "развод". А ако не са женени официално, той плаща издръжка, а тя получава помощи, като самотна майка. При всички случаи жената е защитена.
После да ги видим безхаберните татковци, как ще скачат от цвят на цвят и ще правят деца.

# 87
Не знам защо сте категорични за връзката майка-дете, че е най-силна. Има и обратните случаи. Примерно за мен, моето дете е най-важно, па ако ще да остана сам до края на живота си.

Казвам го като жена родила дете. Детето ми е по-важно от всеки друг. Радвам се, че и ти мислиш така.
Майката носи и ражда детето и тя прекарва повече време с него и го мисли, но пак да кажа, радвам се че има и татковци, които поставят на първо място детето си.

# 88
Със закон никой не можеш да направиш родител. Ще му вземеш имот, ще му вземаш пари всеки месец, но баща как да го накарам да стане....
И обратното - за който детето му е най-важно, това продължава да е така, без значение заедно или разделено от другия родител живее.
В нашето общество като цяло ролята на мъжете в гледането на деца е ..... не ми хрумва подходяща дума..... измислите я вие.... подценена ли, недоразвити ли....
Също битува едно странно схващане, че като някой мъж се раздели с жена си, си зарязва децата. Сума жени не дават детето/децата на баща има като форма на "отмъщение" .... Пълно безумие!

# 89

Твоето дете много скоро ще ти остави и време и място  да се оправяш със собствения си живот. А и за да сме пълноценни родители, трябва да сме пълноценни хора. Ако някоя страна на живота ни страда и я подтискане безкрайно, това ни изкривява светогледа като цяло.......
Но тъй де, не бързай да се замонашваш, наборе😆😆

Общи условия

Активация на акаунт