Диария с продължителност една година

• 5 869
  • 33
  •   1
Отговори
# 30
Не разбрах. Както бях писала, докторът, който ми прави колоноскопията настоя, че имам проблеми с щитовидната жлеза. Оказа се, че нямам проблеми с нея, а имам желязодефицитна анемия, за която зная от години, но предния ЛЛ беше ми казал, че не се нуждая от прием на желязо, защото анемията ми била латентна. А сегашната ми ЛЛ каза, че е наложително да пия (то всъщност се дъвче) желязо. И така, почнах да приемам по две таблетки Малтофер на ден. И силите ми се върнаха, почнах да дишам леко, постоянната умора изчезна, а с нея и диарията.
Не съм си правила други изследвания, продължавам да хапвам от всичко по много (имам някое кило отгоре, но не съм дебела, размер М съм).
От колоноскопията ли, от Малтофера ли - не зная, но оня ужас свърши, слава на Бог! Таблетките си ги продължавам, но вече по 1 на ден.  От време на време ги спирам за по седмица - две, както дойде. Като почна да се чувствам постоянно сънена, като почна да се задъхвам, ги почвам пак.
Това е.

# 31
  • София
Да, таблетките със желязо запичат.
Провери си и Вит. В12 и Д3, защото често анемията е "фалшива". Особено щом не си слаба. Често дефицитът на желязо се получава от дефицита на другите 2 витамина.

# 32
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
КАтерун, при прием на желязо трябва да се правят почивки. Не е добре да се взима дълго време, може да доведе до цироза.

Хемоглобин се вдига лесно с подходящи храни. Аз взимам желязо, само ако феритинът ми е нисък.
Години наред бях с нисък феритин и висок хемоглобин. ЛЛ не искаше да ми изписва повече от 2х3м желязо на година, пак с 3м почивка. Според ЛЛ феритинът можел да пада от микрокръвоизливи в червата 😱

Но се оказа друго - феритинът и инсулина са свързани и при висок инсулин, пада феритина. Т.е пробвай нисковъглехидратно хранене.

# 33
Почти една година съм постоянно с диария. Правиха ми колоноскопия и няма нищо освен вътрешни хемороиди. И в болниците вече стана опасно да се ходи заради коронавируса, а в някои не приемат за преглед освен по спешност.
Какво може да е, защо съм постоянно с разстройство? Имам киста в корена на зъб - може ли да е от това?

Здравейте искам да попитам оправихте ли се и ако да как решихте проблема?

Общи условия

Активация на акаунт