Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 64

• 35 432
  • 736
  •   1
Отговори
# 105
Момичета,има ли някоя от вас странични реакции от л-тироксина?Февруари месец бях със завишени антитела и ТСХ 3,8.Оставиха ме без лечение.Минах на ВМ НВХ режим заради кръвната захар.Юни месец започна косопад,но беше търпим.Септември тсх 7,8 .Минах на л-тироксин 0,25.След 20дни ТСХ беше 2,6,но съм със жесток косопад до днес,направо оплешивявам.Възможно ли е да е от л-тироксина?

И аз съм с жесток косопад. Направо полудявам. Трябва да пусна контролни
изследвания на  ТСХ,но току що звънях на ЛЛ и той ми каза да ида януари,след като му казах,че от седмица нямам обоняние. Нищо повече не каза и/или да попита. Може би съм с Ковид, но няма как да разбера. Не знам какво да правя. Моля за съвет!

# 106
Бенчи може. Аз съм сваляла тсх 14 за 30-40дни до 3

# 107
Момичета,има ли някоя от вас странични реакции от л-тироксина?Февруари месец бях със завишени антитела и ТСХ 3,8.Оставиха ме без лечение.Минах на ВМ НВХ режим заради кръвната захар.Юни месец започна косопад,но беше търпим.Септември тсх 7,8 .Минах на л-тироксин 0,25.След 20дни ТСХ беше 2,6,но съм със жесток косопад до днес,направо оплешивявам.Възможно ли е да е от л-тироксина?

изследвания на  ТСХ,но току що звънях на ЛЛ и той ми каза да ида януари,след като му казах,че от седмица нямам обоняние. Нищо повече не каза и/или да попита. Може би съм с Ковид, но няма как да разбера. Не знам какво да правя. Моля за съвет!
Не разбрах за кое искате съвет - за косопада или липсата на обоняние. Ако се съмнявате за Ковид може да си направите антигенен тест от аптеката. Ако е положителен първо трябва да се излекувате и след това да мислите за косопада.

# 108
Umi zoomi, не е от тироксина. От нисък феритин, желязо, липса на витамини и минерали, от нисък т3, хормонален дисбаланс, от самото Хашимото е. Тая диета, дето се толкова препоръчва, не съм убедена, че е подходяща за нас. Още на 3,8 е тр тироксин, особено ако имаш антитела. Ако нямаш, става да пробва и с диета + суплементиране. Но има ли, въпрос на време е да се "блокира системата".

Ако карате ковид, няма смисъл много от изследвания на тсх и хормони. Шансът да са ненормални е голям (особено при антибиотично лечение). 1 месец най-малко след оздравяване ги пускайте.

# 109

Не разбрах за кое искате съвет - за косопада или липсата на обоняние. Ако се съмнявате за Ковид може да си направите антигенен тест от аптеката. Ако е положителен първо трябва да се излекувате и след това да мислите за косопада.

Исках да пусна всички видове изследвания, които са показателни за косопад,но няма да стане, защото явно съм с Ковид.

# 110
  • На брега на реката
Здравейте момичета,

Аз съм с Хашимото и ИР. В началото на месец ноември, изкарах Ковид, уж леко, но май не съвсем.  Т имах само 2 вечери и то 37.3 + леко главоболие и това беше. След няколко дни изгубих обоняние и започна суха кашлица, която продължи доста дълго време. Посетих пулмолог и той каза, че всичко е наред, но от 10-тина дни имам трудно преглъщане и тежест в гърдите. Записах си час за ендокринолог, защото сякаш имам някъв отток в долната част на шията и ЛЛ ми даде направление за кардиолог и гастроентеролог.  За кардиолога ще е утре, но при другите специалисти, ще е след НГ.   Сякаш се възстановявам мнооого бавно и в един момент, пак нещо не е наред!

Имала ли е, някоя от вас, сходни проблеми и ако - да, какво да очаквам?

# 111
Възстановяването от ковид върви изключително бавно, минимум 2 месеца, максимум 5-6 месеца (за мн тежките случаи) на приливи и отливи. Трудното преглъщане обикновено при нас е от висок тсх и ниско фт4 - железата се напъва да осигури нужното. Повече би ме притеснила тежестта в гърдите, но утре си на кардиолог, така че споко. Тази тежест не забравяй, че може да е от паник атака (на които хаши сме податливи), напрежение, стрес, притеснение. Вземи си глог, мента и валериан, магнезий, някакъв седатиф и виж как ще се чувстваш.

# 112
  • На брега на реката
Благодаря ти, bongobongo!
Преди малко говорих с една позната, която видях в болницата и тя каза, че е с такава тежест и отпадналост и се оказала с перикардит, следствие прекаран Ковид преди почти 2 месеца. Ще видя, какво ще каже кардиолога.
Много е възможно и жлезата да се е "разцентровала", но това ще го каже ендото, а при нея съм на 7 януари.

# 113
Да, ковид дава перикардит, особено при Хашимото. Това го видях и при други "колеги". А високо тсх е предпоставка за перикардит по принцип (стойности над 10). Не се притеснявай. Лекува се бързо. В рамките на 3-4 дни се овладява. Ако въобще имаш такъв проблем😉 Всъщност при перикардит най-показателно е, че болният, освен задух, не може да лежи поради силно затруднено дишане. Стоят седнали и приведени напред. За проверка на това състояние тр да ти направят ехография на сърцето.

# 114
  • На брега на реката
Миналата година, ендото ме изпрати на кардиолог, понеже съм и с високо кръвно и ускорен пулс. Кардиолога установи увеличено количество течност, между двете обвивки на сърцето, след прекарана инфекция. 20 дни след това, на контролата всичко беше наред, та сега се опасявам да не би пак да е същото, но така или иначе, утре ще разбера. А най-високото TSH 4,72 /0,4-4,25/, ми е било в началото, преди 3 години, когато установихме заболяването.
Още веднъж ти благодаря, успокоително ми действат думите ти!

# 115
Вдигай въглехидратите. Прекалено ниските въглехидрати и на здравите им им докарва косопад и спиране на цикъла, какво остава за нас.

Последна редакция: вт, 29 дек 2020, 19:30 от Lemy

# 116
Благодаря ви.В стремежа си да не пия лекарства за кръвната захар,май си обърках щитовидната.Жалко,че не попитах по- рано Sad

# 117
Е, спирането на глутена и сладкото е добре. Можеш да вдигнеш въглехидратите с нахут, варива, кореноплодни и др.

# 118
Момичета много се тревожа ,а ендото не вдига . 32 гс 0.77 тсх много ли е ниско . Опасно ли е ?

# 119
Не е опасно. Намали си малко дозата. До 3 дни ще се вдигне, ако я свалиш. Нищо не казваш. На колко си? А фт3 и фт4? Проблемът с тсх е, че трудно се сваля, но пък бързо и лесно се вдига🤔🤪

Общи условия

Активация на акаунт