Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 64

• 35 447
  • 736
  •   1
Отговори
# 150
Кажи какво точно ти е дискомфортно? Също така, за първи път ли започваш хормон, ако да 50мг е голяма доза, започва се с 25мг.

# 151
Кажи какво точно ти е дискомфортно? Също така, за първи път ли започваш хормон, ако да 50мг е голяма доза, започва се с 25мг.
Изнервено ми е, не се чувствам добре, върти ми се свят.

# 152
Съвсем възможно е да е от него.
Не разбрах за първи ли път го почваш, ако да намали на 1/2 и след около седмица -10  дни си вдигни пак.

# 153
Съвсем възможно е да е от него.
Не разбрах за първи ли път го почваш, ако да намали на 1/2 и след около седмица -10  дни си вдигни пак.
За първи път ми е, да.

# 154
Не се почва никога с такава голяма доза, много лекари го правят, но е грешно. Започни с 25мг да свикне организма и след около 10 дни се върни пак на 50мг.
Свекърва ми преди години в ендокринология лежа, беше с ТСХ 38 и въпреки всичко я започнаха с 25мг.

# 155
  • София
Няма да се колебая да поставя ваксината на 70+ годишния ми баща. За съжаление избираме между ваксина, с която все пак се ваксинира цял свят или да си поиграем на руска рулетка с Ковида:(.
Всичките ми близки лекари в сем. ми обкръжение, не се и замислят да се ваксинират час по-скоро, някои го направиха.
Единият от тях е офталмолог, но доброволства в Ковид- отделенито на столична болница. Малко грубичко се изрази, типично за лекар, но каза: “ Като за една смяна заципиш чувала три пъти и то на млади хора, рязко ти се променят възгледите”. Confused
Сори за оффтопика, но споделям само другата гледна точка.
Иначе за нас, хашимотките Simple Smile, е най- добре да се пазим и да изчакаме да премине “бурията”.

Последна редакция: пн, 04 яну 2021, 20:52 от Skiorche

# 156
Скиорче, няма лошо, че споделяш и обратната гледна точка .... всеки има мнение и позиция, аз не случайно казах, че това се отнася за мен.
Аз принципно имам особено мнение за ваксините, не съм антиваксър, но и не съм фен по ред причини не само заради автоимунните заболявания на мен и близките ми. Но за тази  ваксина специално, както каза и Бонго и аз го четох - производителите да не носят отговорност, ми се струва прекалена руска рулетка.

Последна редакция: пн, 04 яну 2021, 21:21 от mibobo

# 157
Здравейте момичета първо което извинявам за глупавия си въпрос днеска бях при ендокринолог и ми каза утре сутринта да се изследвам инсулинова резистеност написа прахче 75гр въпроса ми на гладно ли трябва да давав кръв или първо да пия прахчето?Благодаря ви

# 158
Deva92 първо се взима кръв на гладно, след това се изпива глюкозата, разтворена във вода. Сядаш някъде с книжка в ръка, почиваш си и чакаш, ще ти вземат кръв пак на 60 и 120 мин.

# 159
Deva92 първо се взима кръв на гладно, след това се изпива глюкозата, разтворена във
вода. Сядаш някъде с книжка в ръка, почиваш си и чакаш, ще ти вземат кръв пак на 60 и 120 мин.
Camilia Благодаря!

# 160
  • На брега на реката
Писах миналата седмица, че след прекаран Ковид, имам тежест в гърдите. Ходих на кардиолог и пулмолог. Кардиолога  гледа сърцето  на ехограф и имам малък излив, предписа Нурофен форте 400 мг, за поне 10 дни и после на проверка! Слава Богу, пулмолога не намери нищо притеснително, но за доизчистване ми предписа Колхицин и Геритамин!
Срещанах колега, който е изкарал тежко Ковид и каза, че Масло от черен кимион и Сироп от рожков, много са му помогнали.
Чудя се, дали са подходящи при Хашимото, понеже са имуностимулиращи и двете?
Другата седмица, ще ходя при ендокринолога ми на преглед и ще я питам, но до тогава ми се иска, ако някой знае или е ползвал, да сподели!

# 161
Аз доколкото знам сиропа от рожков е за кашлица и гърло, така че не виждам проблем да го пиеш. Някои направо си правят чай от шушулките, точно за такива проблеми.
За маслото вече да то е имуностимулатор. Имаш ли много завишени антитела?

# 162
За маслото съм чела и съм купила ( за артрит, но човекът има и Х. ), Явно съм го преценила за подйодвщо. Ма не го по де, та не знам.

# 163
mibobo, ако маслото от черен кимион е имуностимулатор, удачно ли е да се взима сега от хора без автоимунно, но с оглед на това, че заради Ковида не се препоръчват имуностимуланти 🤔
Как мислиш?

# 164
https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S1876382016300208 потърсете изследвания за nigella sativa, има доста (или black cumin). Даже е полезен за Х.

Общи условия

Активация на акаунт