Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 64

• 36 643
  • 736
  •   1
Отговори
# 165
Принципно това масло от кимион е много хубаво и е за много неща, аз преди време го бях чела за баща ми, но не помня подробности.
Леми относно връзката с Ковид не знам какво да кажа. Аз слушах, че когато вече се разболееш не е хубаво да се тъпчеш с витамини и стимулатори защото ще засилиш цитокинната буря, т.е. преди това ако се поддържаш така да се каже не знам дали е проблем.
Аз избягвам да пия такива неща и преди да знам, че не трябва (заради автоимунно). Само 1-2г когато детето тръгна на градина и ми мъкнеше всичко и боледувах по-често зимата си вземах Биозин и бях много доволна от него. На места го пише, че е имуномодулатор, на други имуностимулатор, но ми действаше добре.

# 166
  • На брега на реката
mibobo, в референти граници са. Скоро не съм пускала, но другата седмица ще пусна. Преди 2 години, ТАТ е било 75 при горна 115, а МАТ е било под 5, но преди 3 години, когато ме диагностицираха ТАТ беше 314 и нарушена структура на жлезата.

# 167
Deva92 първо се взима кръв на гладно, след това се изпива глюкозата, разтворена във вода. Сядаш някъде с книжка в ръка, почиваш си и чакаш, ще ти вземат кръв пак на 60 и 120 мин.
Camilia извинявай тази изследване за глюкоза ли или за инсулин?

# 168
И за двете

# 169
  • Пловдив
Момичета, здравейте! Simple Smile
Извинявайте, че нахлувам така, но моля да ми кажете къде (в коя болница) приема д-р. Катя Тодорова в София? Искам да си запиша час при нея, имам личен телефон, на който обаче тя не отгораря.

Благодаря предварително!

# 170
Момичета, здравейте! Simple Smile
Извинявайте, че нахлувам така, но моля да ми кажете къде (в коя болница) приема д-р. Катя Тодорова в София? Искам да си запиша час при нея, имам личен телефон, на който обаче тя не отгораря.

Благодаря предварително!

Гледай адреса и телефона най-отдолу, идва само един уикенд в месеца и се чака пред кабинета даже и с час:

Скрит текст:
Скрит текст:

Аз ходих веднъж и не мога да кажа, че очакванията ми от многото прочетени положителни коментари се оправдаха. Оглеждам се за друг специалист.

# 171
  • Пловдив
M_Oliviya много много благодаря! Heart

# 172
Здравейте! Знаете ли дали е нормално да има промяна в лимфоцитите при завишени ТАТ и МАТ?

# 173
Мисля че да на жена ми е висок МАТ и има лека лимфония .
Здравейте! Знаете ли дали е нормално да има промяна в лимфоцитите при завишени ТАТ и МАТ?

# 174

Имате предвид, че нивата на лимфоцитите са под нормата?

# 175
Не съм сигорен но мисля че бяха по-малко и по-големи

Имате предвид, че нивата на лимфоцитите са под нормата?

# 176
Здравейте!

Наскоро си говорих с позната и тя сподели, че сутрин, когато дава кръв за изследвания на щитовидната жлеза, първо взима елтироксин и след това дава кръв. По принцип аз винаги давам кръв на гладно, което изключва и употребата на елтироксин. Бихте ли споделили дали така е правилно, тъй като нейния коментар много ме учуди и обърка.
Миналият месец АГ-то ме помоли да пусна изследвания за щитовидната жлеза в дни без менструален цикъл. Докато ендокринологът ме кара да ги пускам през определени периоди без значение дали има м.ц. или не.  Това разминаване в напътствията ме притеснява. От 6 месеца нивата на ТСХ постоянно варират, а е много важно да бъдат смъкнати до 2, тъй като правим опити за забременяване от много дълго време насам.
Накратко в момента се прехвърлих  в болница Надежда и обмислям вариант да се прехвърля и там при ендокринолог, тъй като е добре да бъдат на едно място (писах за него в отделна тема във форума). Също така имам и потвърдена чрез кръвен тест инсулинова резистентсност, за която настоящият ендокринолог твърди да правя режим на хранене, но без да споменава подробности или да ме прати при диетолог.  Тя взаимосвързана ли е по някакъв начин със синдром на Хашимото, тъй като на този въпрос ми бе отговорено: "Не, вие сама сте си виновна, като сте си го докарали от застоял начин на живот". 

Ще серадвам, ако някой се включи с коментар и даде мнение.
Благодаря предварително!

# 177
Понеже се чудех за маслото от черен кимион и cитуацията с Ковида, да пусна на какво попаднах:
Скрит текст:

Последна редакция: пт, 08 яну 2021, 10:35 от Lemy

# 178
Със сигурност се изследва хормона БЕЗ прием на хормон в деня на изследването. За м.ц. има разнообразни мнения, по принцип може слабо да се влияе, за мен несъществено- ако си ти е над норма, все ще е над норма. То и стрес и други фактори ще повлияят, ако си ти е болна жлезата.

# 179
Леми благодаря!

Yoana Pavlova 679429 изследването се прави без прием на хормон, иначе ще се отрази на резултата приетата доза. И да има някои лекари, малко са по мои наблюдения, които карат така да се изследват пациентите им, което за мен е безумно...но те явно си имат някаква теория. Относно цикъла, принципно нивата на хормоните се влияят от месечния цикъл на жената, но както каза и Хепи ако има проблем той ще се види, т.е. и да има разлика тя не е драстична. Аз съм приела друг принцип при мен - да се изследвам по едно и също време т.е. избрала съм едно време от месеца и при всички контроли гледам да го спазвам и то е след цикъл на чист ден. В годините имам и такава препоръка от двама лекари. Но инцидентно съм се изследвала и по друго време.
Относно следенето при теб на ТСХ, да всеки говори за него и искат той да е под 2, но следи си и трите хормона. ТСХ е хормон на хипофизата и сам по себе си не е определящ за дозата хормон, трябва да се видят и нивата на Т3 и Т4 които са хормоните на щитовидната.
И веднага ти давам пример с мен и изследванията ми от оня ден:
ТСХ 3,2 , т.е. предполага вдигане на доза, но Т4 който е Еутирокса/Л-тироксина който приемаме ми е със стойност 20/граница 12-22/ . В този случай ако повиша доза след няколко седмици, ще съм предозирана.
Относно ИР , има тема тук във форума може да погледнеш там и в нета има достатъчно информация за начина на хранене. В зависимост колко е сериозна ИР, понякога е достатъчен хранителен режим да се овладее, друг път си трябва да е съчетан с прием на лекарства.

Общи условия

Активация на акаунт