Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 64

• 36 660
  • 736
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте,пуснах си кръвни изследвания,тъй като имах съмнения за проблем със щитовидната и по специално хиперфункция.Знам че има много компетентни по темата и ще съм благодарна за мнение.FT3 е 6.64 при реф.3.1-6.8 , FT4 е 23.49 при реф. 12.0-22.0, TSH 1.65 при реф. 0.27-4.2. Ще имам и среща с ендокринолог,но поне засега да видя дали съм на прав път.Много благодаря.
Ако към тези изследвания добавите и сърцебиене, потене, отслабване, нервно напрежение, отслабване и тн.. да Simple Smile а и Вие ста най - запозната с тялото си.. 🙄 Хормон приемате ли? Скоро силен стрес да сте изживяла?

# 196
Yoana, опитай да махнеш изцяло глутена и рафинираната захар (дори в лютеницата има такава) и консумирай в умерени количества сладки плодове. Не спирай въглехидратите съвсем - яж картофи, батати, тиква (без захар или мед), бобови, елда и се наблюдавай.
Аз не бях с наднормено тегло 58-59, но само за две седмици с този режим (тогава бях махнала и млечните също) свалих 6-7 кг. без да усетя. Вече ще стане година, откакто махнах глутена. Предстои ми да си пусна изследвания и ще видим каква е равносметката.
На теб успех и дано скоро да се похвалиш!

Здравей!

Благодаря за съветите! Буквално от седмица съм на режим и почти драстично приложих нисковъглехидратния режим. Единствено ми е трудно  да пия кафето горчиво и послъгвам с мъничко мед, но се опитвам да слагам много малко и намалявам всеки ден количеството, докато привикна с горчивия вкус.
От малкия опит с диетите,  който имам, свалям килограми по-драстично едва на втория месец, така че се надявам на добри и мотивиращи  резултати до няколко седмици.
Ще пиша да се похваля разбира се! Особено, ако съседката спре да ме пита дали съм бременна всеки път, когато ме види...Joy А ако ме пита, дай боже да мога да кажа най-сетне ДА!

# 197
Може ли да ми припомните колко време преди изследване на вит.Д трябваше да спре да се пие?

# 198
Бенчи, най-добре 2 седмици. И за Д, и за Б12.

# 199
Здравейте,не знам какво означават тези изследвания..... Но ме плащат.... Ако някой може да помогне ще съм много благодарна Simple Smile

# 200
Завишените MCH и MCV могат да сочат дефицит на В12

# 201

Аз го пия вече 3 месеца и него и фолиева киселина....

# 202

Аз го пия вече 3 месеца и него и фолиева киселина....

Ами не знам голям ли е бил дефицита, пиеш ли правилните форми на витамините т.е. усвоими.

Цитат:
MCV и MCH повишени - макроцитна, хиперхромна анемия (липса на витамин B12 и/или фолиева киселина)
от тук https://aloha.bg/mcv-palna-kravna-kartina.html

Цитат:
Типично за мегалобластната анемия е установяването на повишени стойности на MCV и MCH, което показва, че анемията е макроцитна, хиперхромна.
от тук https://www.puls.bg/illnes/issue_399/part_2.html

# 203
  • София
Здравейте,пуснах си кръвни изследвания,тъй като имах съмнения за проблем със щитовидната и по специално хиперфункция.Знам че има много компетентни по темата и ще съм благодарна за мнение.FT3 е 6.64 при реф.3.1-6.8 , FT4 е 23.49 при реф. 12.0-22.0, TSH 1.65 при реф. 0.27-4.2. Ще имам и среща с ендокринолог,но поне засега да видя дали съм на прав път.Много благодаря.
Ако към тези изследвания добавите и сърцебиене, потене, отслабване, нервно напрежение, отслабване и тн.. да Simple Smile а и Вие ста най - запозната с тялото си.. 🙄 Хормон приемате ли? Скоро силен стрес да сте изживяла?

Здравейте,благодаря за отговора.Да отслабване е налице,тремор в тялото и топлина.Не приемам хормон,сега като посетя ендокринолог ще видим какво ще каже.Някой от групата ако е с хиперфункция ще ми е полезно да разкаже горе долу при него как са нещата.

# 204
Някой от групата ако е с хиперфункция ще ми е полезно да разкаже горе долу при него как са нещата.
С хипера повечето сме в темата за Базед.
https://m.bg-mamma.com/?topic=1275247

# 205
  • София
Една интересна статия за регулирането на кръвната захар при Хашимото и защо спирането на въглехидратите вреди на ЩЗ. Също и кои въглехидрати не трябва да спираме.
https://www.forefronthealth.com/hypothyroidism-and-sugar-craving … nd-sugar-cravings

# 206
Здравейте,  с Хашимото съм и съм бременна в 4-ти месец. Започнах бременността с тсх 1.8 и фт4 в средата на референтните стойности.  Ендокринологът реши да ми вдигне дозата не с 25 мг., а директно с 50мг, за да се презастраховаме от рязко повишаване. След месец тсх беше 0.09, а фт4 на горна граница. Съответно дозата ми беше намалена с 25 мг. и сега след месец тсх ми е перфектно 0.46, но фт4 е към долна граница и не мога да си обясня защо след като ми беше в средата в началото на бременността,  когато дозата ми беше най-ниска. Когато дозата ми беше висока беше на горна граница, а сега при правилната доза пада.... В петък съм при лекаря ми, но до тогава....

# 207
Здравейте, какво мислите за тези резултати?

# 208

хубаво го пуснах т3, но сега накъде? Някой знае ли дали от Турция мога да си купя т3, четох за Гърция , но нямам възможност за там?
С какво да го вдигна , моля за съвети
На ехо се видя , че на жлезата не й стига хормон .. смалена е и още по-атрофирала

# 209
Момичета ,сигурно има някоя от Пловдив.Препоръчате ми добър ендокринолог,който да има  часове в близките дни/седмици.

Общи условия

Активация на акаунт