Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 64

• 36 735
  • 736
  •   1
Отговори
# 420
Нужната доза за всеки е различна, т.е. не е според това колко е ТСХ примерно. Пуснете всички щитовидни, не само ТСХ. Отделно, че от септември до сега има много време, това са 5 месеца, може ноември да е бил по-нисък и сега да се е вдигнал, застудя времето повече. Аз се изследвам на 4-5м защото не очаквам изненади, в смисъл организма ми е що годе стабилен към дозата ми. Но ако се уточнява все още доза, контролата трябва да е на най-много 3 месеца

# 421
Минах прегледа, откриха ми Хашимото, нямам възли или възпаление.
Предписаха ми Селен и започвам еутирокс 25мг 3/4 дни, после 50мг няколко дни и после на 75мг, докато минат 45 дни и да видим резултатите
Казаха, че антителата ще си ми останат високи.

Може ли съвет какви добавки взимате, обмисля антиоксидант ии омега 3 6 9/вечерна иглика, вие приемате ли

# 422
Спри глутена и млечните продукти , мини на месо , риба , зеленчуци , на мен това ми помогна , както и Вит Д , Б6, Цинк , но за тях трябва да имаш дефицит , изследвай ги
Някой да е бил коприва на таблетки, взех за покачване на желязо , но не се замислих дали е подходяща за нас ? 🤔

# 423
Аз съм я пила за алергия и коса Simple Smile не пречи, не помага

# 424
  • София
Възможно ли е от по-високата доза Л-тироксин да ми се реве? Не знам дали е просто съвпадение, но направо се чувствам в депресия, плаче ми се ей така както си седя на масата. Чувствам и напрежение във врата.

# 425
  • София
Здравейте момичета,
Имам нужда от съвет. С Хашимото съм от 11 години, на Л-тироксин. В момента съм на 75 мг., като от години сама си регулирам дозировката на лекарството, спрямо нивата на хормоните. Днешните резултати от кръвните ми изследвания обаче ме объркват и ще ви помоля за коментар:

Скрит текст:

Витамин Д го няма в тази таблица, но го изследвах и е 36.2 (32-80).
Според резултатите, ФТ4 изглежда че е добре, т.е. не би трябвало да увеличавам Л-тироксина или греша? Инсулина знам че е висок, но ще се опитам да го сваля чрез храната. За инсулина сама съм си виновна, защото в последните месеци зарязах всякакви хранителни режими и резултата е налице Rolling Eyes

# 426
Възможно ли е от по-високата доза Л-тироксин да ми се реве? Не знам дали е просто съвпадение, но направо се чувствам в депресия, плаче ми се ей така както си седя на масата. Чувствам и напрежение във врата.

Възможно е да не е добре дозата, но може и от някои дефицити на витамини също. Изследавайте се най-добре. Скоро порверявани ли са хормоните?

Rouzi според мен трябва да си намалиш дозата, скоро ще се предозираш.
Аз съм така Т4 ми е 20,3 а ТСХ  3 и нещо беше не помня точно колко, но намалих малко. За мен си си го обяснявам с прекаран Ковид, ще видя след 2м как съм.

# 427
  • София
Tsh е близо 6. Преди половин година близо 7,ама чувствах само силна умора,а сега ме избива на рев.

# 428
Дъщеря ми не иска да пие хормони, искала да си лекува Хашимото с хранене, диети, масла, хомеопатия и разни такива. щяла да ходи при д-р Георги Гайдурков. Погледнах за него, изумена съм.
Цитат
Д-р Георги Гайдурков е роден през 1961г в гр. София. Завършва медицина към МА – София през 1985г. Специализира нутрициология към Свободен медицински факултет с ръководител проф. Божидар Попов.
https://georgigaydurkov.wordpress.com/%d0%b7%d0%b0-%d0%b4-%d1%80 … 0%ba%d0%be%d0%b2/
Какъв е този измислен факултет, към кой ВУЗ е?! Потърсих, няма такъв, не намерих и в биографията на цитирания проф. Божидар Попов да е преподавал в такъв факултет. Човекът е ръководил и преподавал в Катедра „Хигиена, медицинска екология и хранене” към МА-София .
 Д-р Гайдурков дори няма специалност диетология! Къде ги е учил тези неща, в измисления факултет към несъществуващо учебно заведение? Задавам си въпроса, защо му е на един лекар да си измисля биография, ако наистина е добър? И единствения отговор, който ми идва наум е - за пари.  

Моля ви, дайте мнение, може ли Хашимото да се повлияе с такива методи, без терапия с хормони?
Има ли информация д-р Гайдурков да е помогнал на хора с Хашимото? Аз не намрихтакава.

Какво мислите за тази негова статия, свързана с храненето при заболяване на щитовидната?
https://georgigaydurkov.wordpress.com/2015/04/02/%D0%BA%D0%BE%D0 … B8-%D1%81-%D1%89/
Някои неща и тук ги казвате, но тези разтоварвания не са ли опасни? Не виждам да пише да се яде месо, не виждам да казва и за връзката с вит. В 12.

Последна редакция: чт, 28 яну 2021, 00:42 от Diorela

# 429
Не мисля...имам книгите му... препоръчва строг хранителен режим. За млад човек не мисля да е подходящо да експериментира. Поне да е заедно с хормона...ох, плашех се и се дърпах за много лекарства, и за хормона в началото. Но...за някои състояния просто няма как. Може да се комбинират различни подходи, но да не се взима хормона е неразумно.
Ако е решила твърдо, уговорете някакъв срок, примерно 3 месеца, за край на експеримента. Тогава пуска пак изследвания и според тях почва хормон.

# 430
Благодаря ти, Хепи. И аз не искам да експериментира, казах й да вкара хормоните в релси, тогава да опитва с други методи, защото сега са много високи ТСХ и МАТ, а другите клонят към долна граница. Но не чува.
Нямам никакво доверие в този Гайдурков. Щом си е измислил факултет и злоупотребява с името на на професор, може цялата му биография да е измислена. Дали наистина е лекар? Утре ще опитам да проверя.

Попаднах на статия, наричали го Гладурков. Бил последовател на Лидия Ковачева.
Страхувам се, че гладът е опасен за щитовидната и Хашимото, ако той препоръчва нещо такова.

Последна редакция: чт, 28 яну 2021, 02:33 от Diorela

# 431
  • София
mibobo, Благодаря!
Според линка, който беше дала bongobongo,  FT4 ми излиза 92.60%. Ще мина от 75 на 62,5 засега.

Някой беше питал за д-р Начев, преди няколко страници. Аз не съм доволна от него. В продължение на 5 или 6 години, след като ми откриха Хашимото, ходех при него на платен преглед в ендокринологията. Чаках за преглед по 2 часа, а прегледът беше за 10 минути. Прегледът се състоеше в това, че отивах с готов резултат за ТСХ (само ТСХ, защото според него нямало смисъл да пускам друго), той ме питаше дали планирам бременност, на който въпрос отговарях отрицателно и ми намаляваше или увеличаваше дозата на Л-тироксина. Според него няма полза от приема на селен. През две години ме гледаше на ехограф, но аз нямам никакви изменения по жлезата. Понякога се чудя и Хашимото дали имам, понеже никога не съм имала някой от описаните симптоми, ама това е друга тема Smile

# 432
mibobo, Благодаря!
Според линка, който беше дала bongobongo,  FT4 ми излиза 92.60%. Ще мина от 75 на 62,5 засега.

Някой беше питал за д-р Начев, преди няколко страници. Аз не съм доволна от него. В продължение на 5 или 6 години, след като ми откриха Хашимото, ходех при него на платен преглед в ендокринологията. Чаках за преглед по 2 часа, а прегледът беше за 10 минути. Прегледът се състоеше в това, че отивах с готов резултат за ТСХ (само ТСХ, защото според него нямало смисъл да пускам друго), той ме питаше дали планирам бременност, на който въпрос отговарях отрицателно и ми намаляваше или увеличаваше дозата на Л-тироксина. Според него няма полза от приема на селен. През две години ме гледаше на ехограф, но аз нямам никакви изменения по жлезата. Понякога се чудя и Хашимото дали имам, понеже никога не съм имала някой от описаните симптоми, ама това е друга тема Smile

Здравейте!

Начев е много хвален, но от няколко момичета вече разбирам, че хич не прави анализи на състоянието, а само коригира  ТСХ! Това ми се струва доста незадоволително!

Една Денис е много по-полезна и прави доста качествен анализ на изследванията и време отдава, и препоръки прави на отлично ниво!
Егати, как да не я разцелуваш!😘

В същото време, уж професионалисти, ендокринолози “отбиват номера”! 😱

# 433
Diorela, майка ми му симпатизира на Гайдурков. Ще ми бъде интересно, ако споделиш как се е развила ситуацията. Иначе аз смятам, че вероятно при някои хора някакъв хранителен режим с определени добавки може да помогне. Все пак има и хора, при които Хашимото е в ремисия. Но иначе само може да се влошат нещата. Доколкото знам разни лечители от алтернативната медицина не отричат хормона и не препоръчват да не се приема.

# 434
  • Пловдив
При кои случаи е наложително да се приема хормон и при кои - може да се изчака? Всеки лекар казва различно...

Общи условия

Активация на акаунт