Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 64

• 35 425
  • 736
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Здравейте,

Записах си час при д-р Галева. Някоя от вас има ли отзиви за нея? Преглежда ли обстойно и адекватно?
Отделно, измежду всичко, което изчетох за Хашимото, виждам че като симптом при някои хора има напълняване. При мен е точно обратното - винаги съм била много слаба и по-скоро с проблем в напълняването.
Някой дали може да изкаже мнение и съвет какви други изследвания да си пусна? Иска ми се да имам всичко готово като отида при д-р Галева, тъй като нямам време да ходя по няколко пъти, а и се чака по около месец за час при нея.
Аз ходих за пръв път при нея. Тя ми откри Хашимото с ехограф. Беше категорична, макар че отидох за друг проблем. Tsh ми беше в норма, не ми изследва антитела. Каза да се следя всяка година. Миналата година отидох при друг лекар, та вече ми назначи нови изследвания с антитела, които потвърдиха и първоначалната диагноза. Добър диагностик е очевидно. Бих направила отново консултация с нея.

# 571
  • софия
Здравейте,

Записах си час при д-р Галева. Някоя от вас има ли отзиви за нея? Преглежда ли обстойно и адекватно?
Отделно, измежду всичко, което изчетох за Хашимото, виждам че като симптом при някои хора има напълняване. При мен е точно обратното - винаги съм била много слаба и по-скоро с проблем в напълняването.
Някой дали може да изкаже мнение и съвет какви други изследвания да си пусна? Иска ми се да имам всичко готово като отида при д-р Галева, тъй като нямам време да ходя по няколко пъти, а и се чака по около месец за час при нея.
аз не останах доволна от д-р галева и я "уволних"- по много причини. ходих веднъж и не повторих - тя не признава друго изследване освен тсх, незабавно ти предписва еутирокс 25 мг и това е, не вярва в действието на добавки, при вит.д - 8 ед. /това е фатален недостиг/ ми предписа 20 капки вигантол седмично, с което още 20 год.щях да гоня нормално ниво. така че ако държиш да си при нея, не е  нужно да изследваш фт 3, фт 4, вит.д или антитела, ще ти вземе 25 /или 30 лв/за ехограф и толкова. не, не я препоръчвам - по-добре потърси друг вариант - независимо от часа, при нея пак ще загубиш 2-3 часа пред вратата й между 30-40 достолепни бабички . има възможности да вземеш час другаде в рамките на седмица.

Последна редакция: сб, 13 фев 2021, 21:41 от ema22

# 572
За вит Д много лекари са неадекватни. На мм при стойност 16 му бяха изписали по 400 единици на ден. Че и не искаше да ме послуша да си вдигне дозата. Добре, че в някакъв момент попадна на по адекватен доктор, та започна да пие по повече.

# 573
Момичета, аминокиселината L-tyrosine безопасна ли е за Хашимото?

# 574

С хипофункция ли си?
Тя е даже в състава на така рекламираната добавка за хипофункция Тирохелп, има отношение към синтеза на тироидните хормони
https://medpedia.framar.bg/%D0%BB%D0%B5%D1%87%D0%B5%D0%BD%D0%B8% … D0%B7%D0%B8%D0%BD

# 575
Аз взимам елтирозин отскоро и нямам още особени впечатления,но имам леееекото усещане,че на моменти съм като предозирана с елтироксин/ пия 25мг/.Утре съм на изследвания и ще видя дали е така или си внушавам.В тази връзка искам да питам дали цикълът има отношение към щитовидните хормони?

# 576
Има. Мен като ме беше ударил хипера, ми идваше на 15 дена.

# 577

С хипофункция ли си?
Тя е даже в състава на така рекламираната добавка за хипофункция Тирохелп, има отношение към синтеза на тироидните хормони
https://medpedia.framar.bg/%D0%BB%D0%B5%D1%87%D0%B5%D0%BD%D0%B8% … D0%B7%D0%B8%D0%BD

Да, с тиреоидит на Хашимото съм и сутринта видях реклама на този препарат, попрочетох някои неща за л-тироксина, сама аз съм каратистка и тренирам здраво!

Въпросът е, че съм с Хашимото и исках и до вас да се допитам, дали дали трябва да регулирам еутирокса при прием на
Л-тироксин, дали ще подпомогна функцията на жлезата! На 38 г. съм!

Благодаря!

# 578
Ами нямам идея колко точно ще повлияе за да се налага корекция на хормона. То зависи и какви дози Л-тирозин се взема. Може би трябва както umi zoomi да се изследва и да се види.

umi zoomi има отношение към цикъла, на мен на 14г така ми откриха проблема с жлезата имах 12 дни закъснение.

# 579
Искам да Ви попитам на колко време се регулира дозата на хормона?Казаха ми да започна с 25,след една седмица-50 и след 45 дни нови изследвания?На колко време се изследвате?

# 580
Докато регулираме дозата всеки месец, след това   разредих постепенно и почнах да проверявам при смяна на сезоните, защото при мен оказва ефект. Сега съм бременна и пак почнах всеки месец.
И да добавя отне ми около половин година да си наместя дозата.

# 581
Искам да Ви попитам на колко време се регулира дозата на хормона?Казаха ми да започна с 25,след една седмица-50 и след 45 дни нови изследвания?На колко време се изследвате?

При първо започване на хормон и при промяна на доза на 45 дни се следи.
Когато вече дозата е "улучена" и не се очакват големи сътресения на 3-4 месеца е нормално да се прави контрола. Аз понякога и по 5-6 месеца не съм се проверявала, но аз от години съм на стабилна доза и ако нямам оплаквания, които да ме накарат да се изследвам, понякога правя по-голям период.

При бременност се следи всеки месец!

# 582
Каква е разликата между еутирокс и л-тироксин?Всичко ми е толкова неясно още.

# 583
Уф Sad
Аз имам вече направени пълен пакет щитовидна, което включва всичките показатели,  но ми се искаше точно и вит. Д, кортизол и разни такива да си пусна.
Търся си лекар, който базира лечението на много показатели, а не само на 1-2. Точно заради това не си записах час при Начев, който ми беше препоръчала една близка. Явно и Галева процедира по сходен начин.
Можете ли да ми препоръчат ендокринолог, който иска да види всички показатели, и иска по-обстойно прегледи и изследвания?
Ако е в Младост (София) би било идеално, но и в друг квартал да е, пак е ок.

Здравейте,

аз не останах доволна от д-р галева и я "уволних"- по много причини. ходих веднъж и не повторих - тя не признава друго изследване освен тсх, незабавно ти предписва еутирокс 25 мг и това е, не вярва в действието на добавки, при вит.д - 8 ед. /това е фатален недостиг/ ми предписа 20 капки вигантол седмично, с което още 20 год.щях да гоня нормално ниво. така че ако държиш да си при нея, не е  нужно да изследваш фт 3, фт 4, вит.д или антитела, ще ти вземе 25 /или 30 лв/за ехограф и толкова. не, не я препоръчвам - по-добре потърси друг вариант - независимо от часа, при нея пак ще загубиш 2-3 часа пред вратата й между 30-40 достолепни бабички . има възможности да вземеш час другаде в рамките на седмица.

# 584
  • София
Аз оставам с впечатлението, че всички гледат едно и също. Аз ходя при доктор Ангелина Митева в Мед 1, в Младост 1. Тя е внимателна, обръща нужното внимание, прави ехография за 45 лв, такава е тарифата на центъра. Засега съм доволна, макар че не съм смъкнала още TSH. Тя подхожда предпазливо с хормона.
Галева не ми изписа хормон, така че не е да те подхваща с лекарства, ако не е нужно. По принцип е една от хвалените специалисти.

Общи условия

Активация на акаунт