Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 64

• 35 419
  • 736
  •   1
Отговори
# 585
Каква е разликата между еутирокс и л-тироксин?Всичко ми е толкова неясно още.

Едно и също лекарство на различни фирми, основната съставка е една и съща - синтетичен хормон, различни са пълнителите/помощни вещества. В Еутирокса няма лактоза, промениха формулата преди 1-2г , преди имаше. И двете фирми са немски.

# 586
Здравейте на всички!
Аз наскоро разбрах, че имам проблем с жлезата и тази седмица ще съм на ендокринолог при доц. Томова, засега имам само изследвания на хормоните. Чета от вчера из нета и се извинявам ако питам неща, за които е говорено, но няма как да насмогна толкова бързо.
Ако се изпишат хормони, има ли вариант, когато антителата влязат в норма, хормоните да се спрат и да не се пият повече или се пият за цял живот?
Също има ли някой, който ги е вкарал в норма само със строга диета?

# 587
Изписва се хормон (един е) ако има хипофункция, т.е. функцията на жлезата е понижена. Това не влияе на антителата, има хора които нямат антитела и пият хормон заради функцията на жлезата. Преди няколко страници обяснявах тези неща, две различни състояния са, върни се малко назад и прочети в темата.

# 588
Да, намерих - благодаря.
При мен точно антителата са доста високи, другите са ок спрямо допустимите стойности, които да дадени в изследването.
Ще видим вече какво ще каже ендокринолога.
Ще търся и къде е писано точно за ТАТ и МАТ.

# 589
Моля, подсетете ме как се казваше новата течна форма на т4😁Има ли я вече по аптеките? Благодаря🌞

# 590
Аку-тирокс. Мисля, че  я има някой беше казал, че му е изписана

# 591
Моето дете го пие от няколко дни ,не мога да дам впечатления .

# 592
И аз за детето питам. Мисля, че ще е много по-лесен за дозиране в мл. Няма от 75 мкг, но 25 и 50 вършат даже по-добра работа. Гледам, че пише 2 х 75 мл бутилки. Така ли е? Това означава, че една кутия е за 2 месеца поне.

# 593
https://
Да две са .Моето почна с 0.6 мл ,което значи ,че ще е за много време.Доколкото разбрах това е 12,5 мкг.
Момичета ,навила съм се да правя фецес.Четох ,че хипотиреоидизъм има много общо с червата .Моето дете има и алергия към яйца и това също ме кара да направя.Спряла съм се на Деток център ,но приемам и д-р.преложения ,но се чудя после кой ще ми го разчете.Имате ли опит с това?

# 594
Как така 0,6 мл? Нали пише 25 мкг/5 мл. Значи би трябвало 12,5 мкг да са 2,5 мл разтвор. В 0,6 мл са 3 мкг. Но твоето дете е наистина много малко и всъщност 3 до 5 мкг може и да са му достатъчни.

# 595
Не пише в 5 мл -100 микрограма

# 596
Ясно. Мислех, че са ви изписали 25 мкг/5 мл. Май ще излезе, че само от 100 се предлагат в момента на нашия пазар, въпреки че рекламират и 25, и 50. Сега говорих с една аптека и те направо за 100 ми говорят.

# 597
Зачетох отново началото на темата - Симптоми. Нещо. което не е споменато, а го има при мен( и поне още една жена, с която коментирахме) - усещането за студ. Винаги съм смятала, че съм зиморничава и ми е студено, защото не съм закалена.
 Преди около месец бях на контролен преглед. Д-р Ангелов (от Окр. болница София) ми увеличи L-tiroxin с 25 мл. Вече не ми е толкова студено - и обличам по-малко дрехи. Не се навличам както преди. Споделих с колежка - тя ми показа как се е навлякла с 2 панталона, 2 пуловера ...
  И друго да питам - увеличен Т холестерол - как нормализирате? Какво да коригирам в храната?

# 598
https://
Да две са .Моето почна с 0.6 мл ,което значи ,че ще е за много време.Доколкото разбрах това е 12,5 мкг.
Момичета ,навила съм се да правя фецес.Четох ,че хипотиреоидизъм има много общо с червата .Моето дете има и алергия към яйца и това също ме кара да направя.Спряла съм се на Деток център ,но приемам и д-р.преложения ,но се чудя после кой ще ми го разчете.Имате ли опит с това?

Аз на сина ми пусках фецес в лаборатория Цибалаб. Не смятам, че е нужно чак в детокс център, те пращат до Германия една камара пари, но както си решиш. Аз си разчетох сама, тъй като всичко беше чисто Simple Smile , но ако има нещо - гастроентереолог

512 да много типичен симптом е чувството за студ, организма трудно терморегулира. Аз преди години при едно ТСХ 12 направо подскачах от студ в офиса при температура 23 градуса вътре.
Темата започнах да я пускам аз преди известно време и копирах първия пост от предни теми. След време добавих някои неща от мен, но другия път като пускам ще огледам добре всичката информация и ще коригирам и допълня.

# 599
Цял живот ми е било студено. Откакто пия хормон, ходя винаги по тениска под якето зимно време и пак се потя (освен на -12 😂). Спрях да си купувам пуловери, защото няма кога и как да ги нося. Или съм по яке, или по тениска.

Общи условия

Активация на акаунт