Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 64

• 35 382
  • 736
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте😊
Колко време след забременяване ви коригираха дозата? Имам няколко положителни теста и със сигурност ще пусна изследвания и посетя лекар, но не знам още сега ли да го направя или да изчакам първия преглед при гинеколог и потвърждаване на бременността?
Благодаря предварително!

# 601
Аз си пуснах контролно изследване веднага след положителния резултат и се оказа, че трябва корекция, но всичко е строго индивидуално.

# 602
И аз веднага след положителен тест се изследвах, въпреки че последните ми изследвания бяха точно от преди месец

# 603
Веднага след теста, бях на гинеколог почти веднага (може би един два дена след теста), увеличих от 0.25 на 0.50.

# 604
Здравейте! Hug
Бих искала да попитам, че малко се колебая, ТСХ - 2.070 mU/l,
не е 2,7, щом има нула отпред, защото досега е нямало,
а означава, че няма 2,1, или бъркам?
Благодаря! Heart

# 605
Здравейте! Hug
Благодаря! Heart

Не бъркаш, така е Wink

# 606
Здравейте! Hug
Благодаря! Heart

Не бъркаш, така е Wink

Много ти благодаря! Heart

# 607
здравейте, някой тук пие ли Вitiron, искам съвет дали ще е удачен за моя случай? може на лично да не спамя тук Disappointed Relieved

# 608
Аз не. Това не е ли смесен препарат Т4 и Т3?  По мое мнение те най-трудно се дозират защото може да ти трябва повече Т4 и като вдигнеш доза, ще се вдигне обаче и Т3.... Ако ще се пият и двете, по-добре по отделно.
Иначе какъв ти е случая Simple Smile ?

# 609
Момичета някоя от вас вдигали ли си  е Т3-то  ? Как го е постигнала ?  ТСХ е 0,5  а Т4 е близо до горната граница.  Има ли доктор които да ви е помогнал за това Т3

# 610
Момичета някоя от вас вдигали ли си  е Т3-то  ? Как го е постигнала ?  ТСХ е 0,5  а Т4 е близо до горната граница.  Има ли доктор които да ви е помогнал за това Т3

Има препарат Т3, само че се купува от чужбина и се дозира по-трудно, от колкото тироксина. Тукашните лекари не изписват принципно, въпреки че имам спомен на някой в темата лекар май беше предписал.

Ние бяхме днес с детето при детската ендо, та ме пита искам ли да минем на Аку-тирокс, че се дозира по лесно (защото сега редуваме 25/37,5мг) и че се чакали сами 10 мин преди хранене. Ще помисля, докато направим новите изследвания.

# 611
"... и че се чакали сами 10 мин преди хранене..."

Е, те това и мен ме интересува. Не го мога това - 30мин- 1ч преди хранене. Като човек, който с отваряне на очи се разсънва с ядене, ми е убийствено да стана - пия хапчета и след 1 ч да ям. А освен Тироксина пия и едно друго пак час преди ядене. Така и не открих информация дали си пречат с тироксина. Сега от време на време ги пия през половин час, но по-често - заедно.
 Друга тудност - работя на смени. За първа смяна ставам в 4:30. Не се знае кога ще е почивката, в която мога да ям(варира по часове). А да работя гладна тежък физически труд  - не бих си го причинила.

Да питам - по колко капки Вигантол пиете? И правите ли прекъсване?

# 612
Здравейте! От 2018 съм диагностицирана с автоимунен тиреоидит. Всъщност нямам оплаквания, а разбрах за проблема, когато от работата ни изискваха профилактичен преглед..  ТСХ беше около 2, а ТАТ и МАТ 600. От тогава до сега ТСХ ми е било около 2 и малко. Прикачвам снимка от вчерашни изследвания и питам ако може мнение, че нищо не ми е ясно, съответно ще отида и на лекар. Само да вметна, че не пия нищо, единствено ям по 2 бразилски ореха и цинк 15 мг. Благодаря на отзовалите се и приятен ден 😊

Последна редакция: чт, 18 фев 2021, 10:29 от daisyk9

# 613
512 аз от 2 години си пия хормона през нощта.

Вигантол пия според това какъв дефицит имам, ако е голям пия сериозни дози, ако пия за профилактика пия 2-3к . И да правя почивка, особено пък лятото.

daisyk9 изследванията показват освен Хашимото (високите антитела) и хипофункция - ТСХ е висок, Т4 малко нисък. Зависи от лекаря, може и да изпише прием на хормон.

# 614
Благодаря за отговора, аз преди около 2-3 месеца пак бях писала тук, но чак вчера си пуснах по широки изследвания. възможно ли е забременяване с тези стойности или ще се случи по бавно, понеже знам, че тсх трябва да е около 2.

daisyk9 изследванията показват освен Хашимото (високите антитела) и хипофункция - ТСХ е висок, Т4 малко нисък. Зависи от лекаря, може и да изпише прием на хормон.
[/quote]

Общи условия

Активация на акаунт