Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 64

• 35 367
  • 736
  •   1
Отговори
# 630
А защо искате да изчакате?

# 631
Не искам да изчакам,просто четох и питам.

# 632
Добър вечер на всички може някаква мнения следните резултати за ЩЖ защо тсх то е толково ниско?Благодаря на всички

# 633
Не бих чакала.

# 634
  • София
А какви са били симптомите на децата ви, че сте направили изследване? Не би ми хрумнало да изследвам моето дете, но ще го имам предвид.

# 635
При нас излезе покрай артрита, брат й го тествахме почти случайно и беше изненада. И двамата бяха следени преди да се включи хормон. И досега се следи Кр. Захар и Др. Показатели също. Засега за щастие без проблеми

# 636
Следим ,други неща ( пие лекарство и следим насищането му) и не знам защо реших да пусна и това излезе .Нямаме никакви симптоми по шринцип
Какви показатели трябва да следя по принцип с тоя хипотиреоидизъм?

# 637
Cengiz, имаш хипертиреоидизъм в момента с Хашимото. Затова тсх е толкова ниско. Тр да имаш сериозни неприятни симптоми (предполагам). Веднага посети ендокринолог, да ти назначи терапия. Според мен има проблем и в кръвните изследвания. Желязото е високо, а жск ниско. Мисля, че трябва и тук да задълбочиш прегледа и проверката. Потърси добър хематолог. Не изчаквай нито за единия, нито за другия проблем.

Аз "хванах" детето по външни белези на вратлето (и друг път съм писала).

# 638
Здравейте!

И моето ниво на ТСХ по последно изследване е 0.03...
По принцип съм с хипофункция, но миналия месец ми биха една инжекция за таймиране на овулация, тъй като ми правят процедури по инсеминация и се оказа, че тя силно влияе на щитовидната. Не знам дали и други дами са минавали или минават през подобна ситуация. Казаха ми, че за да са релевантни изследванията на ТСХ трябва да минат поне 2 месеца и чак тогава да се направят нови кръвни.
Ужасно е. Получавам някакво ужасно сърцебиене и главоболие, а това ме прави много раздразнителна и изнервена.  Неприятното, е че по план  трябва да минавам втора инсеминация този месец и пак ще ми бият таква инжекция. Ще видим утре какво ще ми кажат в болницата.

# 639
А какви са били симптомите на децата ви, че сте направили изследване? Не би ми хрумнало да изследвам моето дете, но ще го имам предвид.

Първата причина е, че аз съм с такъв проблем. Даже още в родилния ходих да ги питам, правен ли е теста за първичен хипотиреоидизъм. Другото беше тройната му анемия, тя беше в следствие на храненето му, но знаех, че при много дефицити в организма вероятността щитовидната да не работи добре е голям и това, че е къснопроговарящо дете. Вратлето му и аз го забелязах, но по-късно му се появи, по това време вече бях го проверявала и следях.

.....
Какви показатели трябва да следя по принцип с тоя хипотиреоидизъм?

Принципно се следят трите хормона и се проверява за дефицити на някои витамини, хубаво е понякога да се проверяват кр.захар и инсулин

# 640
При 10 000 единици вит Д за дете колко К2 е удачно? С по 5000 не става. Вече 1 година не може да мръдне от 21 ng/ml. Въобще възможен ли е тоя вариант при такава доза на мастноразтворим витамин, или лаборантката не знае какво прави?😬

# 641
При някои има проблем с Вигантола, т.е. не усвояват. Него ли даваш, да смениш? Магнезий даваш ли? Иначе на моя син детската ендо при последния му дефицит му беше изписала всекидневно по 10к, аз прецених обаче, че е много и понеже не му давам вит.К2  давах само по 4-5к по-бавно натрупа, но качи нивата и то прилично.
Иначе някъде бях чела преди време колко е дозата за деца, върти ми се че беше нещо до около 70-80mcg

П.П. https://www.smartypantsvitamins.com/pages/vitamin-k2

Последна редакция: пт, 19 фев 2021, 13:47 от mibobo

# 642
Не е вигантол. На др Бест давам сега. И натурален, органичен...какъв ли не давах. Не мърда и не мърда. Магнезий не редовно, но ще почна и него редовно да давам.

# 643
Наистина включи редовно магнезий, той си е нужен. За да се активира вит.Д в организма трябва да има достатъчно запаси от магнезий. Позната дава този Д на детето си и е доволна https://apteka.framar.bg/30087770/%D0%BE%D0%B9%D0%BB%D0%B5%D1%81 … u-10-%D0%BC%D0%BB

Последна редакция: пт, 19 фев 2021, 22:17 от mibobo

# 644
  • София
Момичета,според вас има ли нещо нередно с щитовидната?

Последна редакция: пт, 19 фев 2021, 17:14 от danielad

Общи условия

Активация на акаунт