Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 64

• 35 363
  • 736
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте,
Предстои ми консултация с лекар, но бих искала да помоля за мнението Ви дали има нещо притеснително в резултатите по-долу. Имам понижена функция на ЩЖ, както и Хашимото. Приемам Л-Тироксин като редувам 75/100. До момента TSH винаги е бил с по-високи стойности дори при същата доза хормон.
Благодаря Ви предварително!

# 646
Теодора, доста е потиснато тсх. Тр да намалиш малко дозата т4. Сега си на 88 мкг средно. Намали я до 82 мкг. Това са 5 дни по 75 мкг и 2 дни по 100 мкг.

# 647
Аз си пуснах и допълнителни изследвания. Тестостеронът щял да излезе след 10 дни, понеже го пращали в Германия.
Феритинът, обаче, от какво се влияе и как се вдига?

# 648
Феритина са железните запаси в огранизма. Как е желязото?

# 649
Има ли някой с нормален хемоглобин и ниско желязо, на който да му е предписано желязо?

# 650
Феритина са железните запаси в огранизма. Как е желязото?

Ето го желязото:

# 651
На сина ми са му предписвали. Хемоглобина беше в граници но почти на долна, желязото под норма, феритина също беше поднормен даже критичен 3

# 652
Момичета, при хипофункция и Хашимото, има ли случаи да се отслабва? До колкото зная се пълнее, а не обратното.

# 653
Здравейте жена ми е бременна в момента и има хашимото и хипотиреоидит това пречили на бебето?

# 654
Момичета, при хипофункция и Хашимото, има ли случаи да се отслабва? До колкото зная се пълнее, а не обратното.

Аз съм слаба,не пълнея,дори отслабнах още Sad
Хашимото и хипо функция.

# 655
Здравейте жена ми е бременна в момента и има хашимото и хипотиреоидит това пречили на бебето?
Ако не пие хормон изобщо или в доза, която да държи тсх до 1,5 има опасност от аборт, както и за нормалното развитие на бебето.

# 656

Аз така бях, но преди да забременея, после нещата се объркаха хаха

# 657
Ако не пие хормон изобщо или в доза, която да държи тсх до 1,5 има опасност от аборт, както и за нормалното развитие на бебето.
Благодаря ви за отговора.Момента пие утрогестан 100мг 2×2 написан от АГ като показахме резултати от ЩЖ нищо не каза според вас трябва ли да се консултираме с ендокринолог?

# 658
Задължително консултация с ендокринолог и изследвания да се видят как са хормоните.

# 659
Да, задължителна консултация. Освен АГ, бременността тр да се следи и от ендокринолог. А кой ви назначи изследвания за щитовидната? Не казвате и какви са стойностите на хормоните. Пие ли еутирокс?

Общи условия

Активация на акаунт