Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 64

• 35 442
  • 736
  •   1
Отговори
# 135
тро е малко високо някои препоръчват селен и инозитро  вит Б8  но се посъветвай
Здравейте, пуснах си изследвания за антитела. На вас как ви се виждат резултатите? Ендокриноложката ми каза, че са ок, но на мен втория показател ми се вижда извън нормата...или аз бъркам нещо. Благодаря предварително 🙂

# 136
Повтори ги другаде  съмнителни са ми . Иначе Пии вит Д  над 2000 ед.   Ако се повторят ще трябва  селен и инозитрол Б8   но ендокринология преценява дозата .
Здравейте, пуснах си изследвания за антитела. На вас как ви се виждат резултатите? Ендокриноложката ми каза, че са ок, но на мен втория показател ми се вижда извън нормата...или аз бъркам нещо. Благодаря предварително 🙂

# 137

Здравейте и честита нова година ! И друг път съм писала в темата , в чужбина съм и предвид ситуацията и доста трудно да се добереш до лекар , резултатите са 40 дена след раждане с качени 23 кг , нищо не са ми предписвали да пия , искам да попитам какви добавки мога да пия и евентуално да намаля триглицериди и тсх ? Тат и мат са отрицателни , това е отпреди 3 г, нямам симптоми, никакви оплаквания. Свалих килограмите , пия зелен чай и алое Вера чувствам се добре , но ако има нещо друго , което мога да пия ще съм благодарна да споделите ! 😊

# 138

Здравейте,ендокринолога ми назначи следните изследвания, моля за коментар. Благодаря!

# 139
Jane122 имаш много сериозен дефицит на В12, за инжекции си направо. Стойностите за възрастни трябва да се аково 500-600pg/ml.  Вит. Д също е нисък, както и фолиевата. Вероятно имаш доста симптоми от това.
Хубаво е да си изследваш и желязото как е, защото при лечение на дефицит на В12 спада, т.е. ако има и там ниски нива ще трябва и там прием.
От обременяването се вижда доста сериозна инсулинова резистентност, освен диета ще трябват вероятно и лекарства.

# 140
Jane122 имаш много сериозен дефицит на В12, за инжекции си направо. Стойностите за възрастни трябва да се аково 500-600pg/ml.  Вит. Д също е нисък, както и фолиевата. Вероятно имаш доста симптоми от това.
Хубаво е да си изследваш и желязото как е, защото при лечение на дефицит на В12 спада, т.е. ако има и там ниски нива ще трябва и там прием.
От обременяването се вижда доста сериозна инсулинова резистентност, освен диета ще трябват вероятно и лекарства.

Благодаря!

# 141
JaNe122,

https://m.bg-mamma.com/?topic=1277921.585

Това е темата за Инсулина. На пъреа стр. има много информация

# 142
Автоимунните много се вълнуваме затова го пускам въпреки основния контекст на темата.
https://bnr.bg/post/101375387/novi-izsledvania-koronavirusniat-i … prodalji-s-godini

# 143
  • София
Мерси Бонго, интересна статия.
Тези, които са го изкарали, ще дишат спокойно. Останалите ще потреперим още. Аз очаквам повече инфо за ваксината на Astra Zeneca, която не е базирана на РНК. Май тя ще е подходяща за автоимунните заболявания.

# 144
Момичета, здравейте, един малко тъп въпрос от мен. Аз като съм с хипофункция броя ли се с автоимунно заболяване?

# 145
Ако нямаш антитела за Хашимото, не.

# 146
Бонго мерси, интересно

Момичета, здравейте, един малко тъп въпрос от мен. Аз като съм с хипофункция броя ли се с автоимунно заболяване?

Не. Автоимунно е когато има завишени антитела (ТАТ , МАТ) или на видеозон се вижда изменение в структурата на жлезата.

Не ми трябва никаква информация за ваксини, аз и без това нямам намерение да си слагам....но преди седмица от интерес реших да прочета листовката на тази сегашната на страницата на министерството и се шокирах колко спокойно беше написано
Генотоксичност/Канцерогенност: Няма проучвания...

Разшумя се из ФБ по някои групи и днес за да покажа на познат отварям отново и хоп вече го няма това, иначе подпиши информирано съгласие и се оправяй после, не мерси

# 147
Ами, аз, доколкото разбрах, изобретателите на ваксината са официално освободени от всякаква отговорност😱 А тук може да видите как здравният министър на Канада се ваксинира без игла! 😱
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=3572260346144196& … d=100000807983892

# 148
Много ви благодаря, антителата са ми били в норма винаги, а жлезата е с леко пореста структура, но доколкото ми казаха при прегледа нищо необичайно няма. Благодаря еи за пореден път, момичета

# 149
Днес за пръв път пих Л-тероксин 50мг и се чувствам дискомфортно, нормално ли е?

Общи условия

Активация на акаунт