Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 64

• 36 772
  • 736
  •   1
Отговори
# 360
Хехе, аз бях кръстила умората ЕГеНоза, а то било щитоноза. Joy

Какъв е този калкулатор, какво показват процентите? Нищо не разбирам.
http://www.chorobytarczycy.eu/kalkulator

Последна редакция: сб, 23 яну 2021, 00:09 от Diorela

# 361
  • София
А тази умора не отминава ли, като се регулира TSH?

# 362
А тази умора не отминава ли, като се регулира TSH?
Като бях бременна и бях с регулирани хормони, приемах и топ фолат, б12, вит д, червено цвекло и телешко и бях фурия. Качих 11 кг за цялата бременност. Вероятно, ако започнат пак да се запълват дефицитите с витамини, би било добре. И храненето, кг, стреса и тн влияят също много. Аз цял живот съм си мудна де, рядко съм енергична хаха.

# 363
Липсата на енергия ми е спътник от както се помня, даже сама винаги съм се определяла като мързелива. Но аз от 14-15годишна съм с проблем, така че.... Аз лично се чувствам без енергия и от психическо напрежение, а както съм тревожен човек то ми е постоянно. Но най-често умората и липса на енергия е не само от хипофункцията а и от липса на витамини и когато се съберат всички на куп и става страшно.
Затова пътя е - оптимални хормони и попълнени дефицити.

Последна редакция: сб, 23 яну 2021, 14:48 от mibobo

# 364
А някоя от вас усеща ли слабост и странна болка в ръцете (частта където са ноктите) сутрин?
Случи ми се след първата бременност и от известно време го усещам пак...

# 365
Хехе, аз бях кръстила умората ЕГеНоза, а то било щитоноза. Joy

Какъв е този калкулатор, какво показват процентите? Нищо не разбирам.
http://www.chorobytarczycy.eu/kalkulator
Калкулаторът ти изчислява процента хормон спрямо твоя резултат и референтните стойности на лабораторията. Оптимален резултат е около 75%, за да кажеш, че хормоните са добре. По тези проценти се ориентираш дали да вдигаш или сваляш дозата и горе-долу с колко.

Авастасия, слабост в ръцете усещам, когато и б12, и желязото са ми ниски. Но по протежение на ръцете от лактите до долу, не конкретно ноктите.

По отношение на червеното цвекло, в частност сок, имате ли наблюдения, че влияе положително върху наваксването на желязо. Търся макс естествен начин за детето. А за феротон и таблетки коприва?

# 366
  • В един копнеж!
Мога ли да заместя Метфокон 1000 мг  с Метфогама 1000мг?

# 367
Можеш. Едно и също е. Аз даже ти препоръчвам Глюкофаж XR, като най-добре поносим от стомах и черва. Поне моите наблюдения са такива.

# 368
Извън проблема с хормоните, честно казано миенето на чиниите не е женски проблем, та да си го сложа на сърце. напротив, среса и обидите са основен фактор
Да напомня вица
Скъпа, миенето на чинии накърнява мъжкото ми достойнство
Ми скъпи, мий ги тогава с ръце

# 369
Извън проблема с хормоните, честно казано миенето на чиниите не е женски проблем, та да си го сложа на сърце. напротив, среса и обидите са основен фактор
Да напомня вица
Скъпа, миенето на чинии накърнява мъжкото ми достойнство
Ми скъпи, мий ги тогава с ръце
Така е, просто беше мой ред да мия чиниите, ние всички домакински задължения си ги разделяме, но какво щеше да му стане, ако той ги измие, като вижда, че ми е зле.

# 370
Има ли някакви рискове при биопсия на възли на щитовидната жлеза?

На някого правили ли са биопсия, как се прави, лежи ли се в болница, с каква упойка?

Последна редакция: пн, 25 яну 2021, 12:34 от Diorela

# 371
Здравейте,
С автоимунен тероид на Хашимото съм, инсулинова резистентност и поликистоза, ходя при Катя Тодорова.
При бременност трябва да запична  Л туроксин 0.25, имам от днес + тест на 1ви ден  закъснение, въпроса е от утре ли почвам хормона или при визуализация на плоден сак?
С Катя Тодорова не успявам да се свържа.

# 372
А какви са ви хормоните? Тоест има ли понижена функция, все пак хормон се приема при хипофункция? Иначе ако е наложително може да го започнете веднага.
Нямам представа каква е уговорката с лекаря, но такова правило - при бременност да се пие нещо задължително принципно няма.

# 373
Хормоните са в норма, Тсх последно беше 1.6, тат и мат за ми високи и имам възел, до момента пия селен, магнезии, вит Д, кистоп, сайкъл баланс, достинекс за висок пролактин, магнезои, б 12, б9, б6, желязо.
Поведение при бременност същите неща без кистоп, но имам и l thyroxin 0.25 и вече за тромбофилиятата.
Въпроса е да чакам ли потвърждение от аг, че всичко е ок и има плоден сак или да започвам хормона от сега.

# 374
Хормони в норма, не означават оптимални (пише го на първа страница) , тоест това, че са в норма не значи, че нямате нужда от хормон. ТСХ-то също само по себе си не е показател за прием на хормон...за мен, предписанието на лекаря е неприемливо без да се видят хормоните в момента точно как са и не само ТСХ а всички заедно. Но както и да е...моето мнение си е мое Simple Smile .
Конкретно на въпроса, не знам какво да кажа ...плоден сак ще видите предполагам до 7-10дни, не смятам, че ще е фатално ако стоите без хормон до тогава. Защото пък ако го започнете сега и после се окаже, че няма бременност (дано не се случва), ще трябва го спирате ли не ми е ясно какъв е плана в предвид, че не пиете постоянно.

Защото аз лично съм била на хормон към момента на забременяване, просто веднага след положителен тест отидох на изследвания за да видя нивата на хормоните и трябва ли корекция на дозата.

Общи условия

Активация на акаунт