Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 64

• 36 768
  • 736
  •   1
Отговори
# 375
Аз си клоня / "отивам" към хипо, просто до момента приемах само селен и витамини, защото още не е осезаемо изразено хопото.
Според мен Катя Тодорова иска да започна приема на хормон при бременност превантивно, за да са нещата под контрол, знам ли, все пак и възел имам.

# 376
Ягодка, изписали са ви хормон, защото доц. Тодорова вероятно смята, че с бременността ще се повиши нуждата и за да не се стига до аборт поради тази причина. Според мен се изследвайте веднага и се свържете с нея за допълнителна консултация или потърсете друг специалист. Гинекологът не може ли също да даде мнение?
При първата ми бременност моят гинеколог ми каза щом имам положителен тест да се изследвам и ми определи по колко да пия. Аз тогава не ходех на ендо. В последствие доц. Тодорова ми каза, че той е постъпил адекватно и правилно.

# 377
  • София
Има ли някакви рискове при биопсия на възли на щитовидната жлеза?

На някого правили ли са биопсия, как се прави, лежи ли се в болница, с каква упойка?
На мен ми предстои биопсия. Това което знам е, че не се лежи. Представлява еднократно убождане без упойка. Казаха ми да съм нахранена.

# 378
Ох, какво да ги правя тези фт3 и фт4? Каква е причината да са толкова ниски? Едното никакво внимание не им обръща 🤷‍♀️

# 379
Защо “толкова “ чак ?
Ох, какво да ги правя тези фт3 и фт4? Каква е причината да са толкова ниски? Едното никакво внимание не им обръща 🤷♀

# 380
При това ТСХ, трябва да са около горна граница.. Нещо не е ок.

# 381
Ох, какво да ги правя тези фт3 и фт4? Каква е причината да са толкова ниски? Едното никакво внимание не им обръща 🤷‍♀️

Не че много разбирам, но аз бих изследвала кортизол - връзката хипоталамус-хипофиза е важна и също чернодробните показатели. Черния дроб участва в образуването на FT3.

# 382
Благодаря за съвета,  но не знам колко реални ще са резултатите, предвид това, че съм бременна. Доколкото си спомням, съм чела, че по време на бременност кортизола може да скочи до 5 пъти над нормалното.

# 383
Благодаря за съвета,  но не знам колко реални ще са резултатите, предвид това, че съм бременна. Доколкото си спомням, съм чела, че по време на бременност кортизола може да скочи до 5 пъти над нормалното.
На какви дози хормон си? В коя лаб прави изследванията? Мен ме държаха около стойност 1 през бременността. Симптомите и дозите.. ухх..

# 384
В Бодимед си правя изследвания. ТСХ ли стойност 1? Да, това е добре, аз за останалите нямам обяснение 🙂
Иначе пия по 100 мг еутирокс

# 385
Благодаря, Bom-Bi-Bom.
Как без упойка бодат във врата! Sad
В документа нищо не пише за хранене и никой не е казал на дъщеря ми. Добре, че го спомена, ще ги питаме.

# 386
Бенчи, изчакай още 2 седмици и пусни пак. В кой месец беше? Единственото ми, чисто лаишко обяснение, е, че бебето го изразходва. Следващия път си пусни и реверсивния т3. Имаш ли оплаквания? Потърси т3, за всеки случай да имаш една опаковка, но ми се струва, че няма да ти трябва.

# 387
Здравейте,
Има ли тук някой, който комуникира с Катя Тодорова по мейл и отговаря ли Ви напоследък. Писах и декември и януари, нищо, вчера също дори и пуснах смс, че съм с положителен тест за бременност и имам въпроси, пак нищо. Телефона никога не го вдига.
Преди поне отговаряше ба мейлите до няколко дни, понякога и на същият ден.

# 388
На мен ми отговори през ноември по имейл с два дни закъснение. И отговорът ѝ беше несериозен, да не ѝ задавам допълнителни въпроси, била много заета! А и на прегледа се разочаровах. Затова се отказах и си потърсих друг специалист, с когото да мога да комуникирам. Може да има някакъв проблем, да ѝ се е случило нещо, не знам, но изглежда не иска нови пациенти, на които да обърне внимание.

# 389
Аз съм и пациент от август, отидох с доста проблеми и мечта за успешна бременност и ето сега да не мога да разчитам на нея, неприятно е.
Дано все пак всичко е наред при нея, ще звънна е Плевен в клиниката да видя дали ще науча нещо Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт