Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 64

• 36 739
  • 736
  •   1
Отговори
# 390
Bongo, в последната седмица на четвърти месец съм. Да, и аз това си мислех.. доста дърпа от мен, калция ми е 2.35, преди месец беше 2.52 /примерно/, витамин Д от средна стойност вече е под долна граница, а пия всеки ден. Явно бебка си взима. Мерси, ще изследвам пак след 2 седмици. Нямам оплаквания, освен сърцебиене от време на време.

# 391
О, това е времето, в което най-много "дърпа" бебето. Най-вероятно това е "проблемът".🙂Желязото ти е чудесно. Ами, вдигай тогава Д. Колко взимаш в момента? Сърцебиенето може да е от ниското тсх, но и от ниския магнезий. Включвай магнезий и си го пий през цялата бременност. Най-добре по 100 до 250 мг сутрин и вечер.

# 392
Здравейте, влизам с въпрос ако можете да ми дадете съвет. С хипофункция съм, все още нямам хашимото. Пия еутирокс 25. Поради проблеми с цикъла ми пуснаха кръвни изследвания. Тсх 1.21 при граници от 0.5 до 4.40, т 4 16, при граници от 11-22. Това което ме притеснява е желязото, резултат 10, при долна граница 12.5, а хемоглобинът ми е 130, при граници 120-160. Лекар юе преглежда по телефона и мнението беше че кръвните ми изследвания са добри. Обаче не мога да спя, като легна вечер усещам напрежение в краката, което ме кара да ги мърдам, накрая се разсънвам и заспивам след 2 часа. Събират ми се по около 5-6 часа сън и се завъртам в омагьосан кръг. Цикълът ми стана нередовен, понякога ми идва през 16 дена, понякога ми закъснява до 35 дена. Според лекарите всичко е 6 и се дължи на това че преди година родих. Изследваха и гинекологични хормони, показателите изглеждат в норма. Не съм с България, бих направила и он лайн консултация с лекар, но не съм сигурна към кого да се обърна. Имате ли идея? Купих си желязо, но с този хемоглобин не знам дали е добра идея да пия?

# 393
Хемоглобинът не е толкова висок, според мен може спокойно да си пиеш желязо. Как са от кръвна картина - MCV и MCH?

# 394
Много благодаря за бързия отговор .MCV 91.9 при граници 76-103, MCH 30 при граници 27-32.

# 395
Ами не са много ниски, обикновено при желязодефицитна анемия те падат. На фона на тях и хемоглобина наистина желязото е странно ниско.
Вит.Д и В12 изследван ли е? Или то там нямате възможност каквото си искате даизследвате?

Вземете си магнезий да пиете.

# 396
Bongo, пия по 4 капки на ден, но да си кажа честно има вечери в които забравям.. Иначе започнах да пия магнерот по 2 таблетки гледам да е на обед и вечер. Поуспокоих се, благодаря за включването за пореден път 💐🤗

# 397
Аз си пиех 3х2 магнерот до 9-я месец Simple Smile .
Бенчи Т4 не ти е чааак много ниско, основно Т3, но ще се оправят нещата не се притеснявай.

# 398
Ами не са много ниски, обикновено при желязодефицитна анемия те падат. На фона на тях и хемоглобина наистина желязото е странно ниско.
Вит.Д и В12 изследван ли е? Или то там нямате възможност каквото си искате даизследвате?

Вземете си магнезий да пиете.
Витамин Д и В 12 не са изследвани. И да, не мога да си пусна аз изследвания, а в момента няма и как да пътувам, за съжаление. Взех си комбинирани витамини, магнерот имам останал от бременността и пия периодично. В комбинираните витамини има витамин Д, както и желязо и магнезий, само че предполагам че са незначителни количества.

Имам и сърцебиене периодично, предполагам че е заради стойностите на Тсх, преди с тази доза беше около 2.2, сега не знам как така е слязло до 1.2, при това зимата. Притеснявам се да спра еутирокса, започват да ми отичат клепачите и няма оправяне цял ден. Абе...шантава работа. Колко пъти и в България съм описвала комплексно симптомите, аз ли не попадам на читави лекари, не знам, но никой не ми е давал адекватен съвет какво да направя. Една ендокриноложка след като родих ме убеждаваше да спирам щитовидния хормон, малко по малко...ама на мен не ми се иска.

# 399
Бенчи, виж каква е дозата в тези 2 таблетки. Както каза мибобо, може и да тр повече бройки да са😁особено през бременността. А предвид, че повече се пишка в това положение, шансът да предозираш е почти никакъв. Всъщност може да се предозира, ако не се пие достатъчно вода. Д-то ти е малко щом си под норма. Вдигни си го на 7 капки всеки ден.

Бръмм, това, което описваш като усещания, аз го имам при нисък б12. Почна ли да го пия заедно с б6 и б1, нещата се оправят бързо. Тсх не ти е толкова ниско. В смисъл супер си е. Не е от него сърцебиенето. Причини, за които се сещам - ниско т3, висок инсулин (хипоглекимия), нужда от магнезий. Не спирай хормона! Поне засега. Тестостеронът как ти е? Много е възможно той заедно с висок инсулин да ти прави номера с цикъла.

# 400
Тестостеронът е 0.5 чри граница 0.4-2.1. А желязото е комбинорано с витамин ц, В 12 и фолиева киселина.
Още от самото начало когато започнах да пия еутирокс, стартирах със сърцебиене. По едно време първият месец беше толквоа силно и целия ден, та се бях уплашила да нв товаря сърцето така и за няколко дена бях спряла хормона. След около седмица пауза го започнах отново, вече не беше толкова силно сърцебиенето и така, фокатоне забременях. Тогава почна да скача тсх, дозирах цяла бременност еутирокса и променях дозата, но когато тсх спадане при промяна на дозата пак кмах сърцебиене. Бях питала преди да забременея  лл, той директно ми изписа бета-блокер, обаче аз се отказах и реших, че ще си търпя. Та, ьатова си мисля че сърцебиенето е от по - ниските стойности на тсх. Някак си в един момент минавам в хиперфунция, не знам и аз.

Много ви благодаря че се отзовахте и по моя проблем.

# 401
Здравейте, имам хипофункция, нямам хашимото. Лекарят ми следи ТСХ и само регулираме дозата. Смятам, че това не лекува първопричината, а такава не се и търси.
Бихте ли ми казали какво мога да изследвам като евентуална причина за хипофункция?

# 402
Бръмм, не можеш да минаваш в хипер само за по няколко часа. Тсх не реагира така. Но могат фт3 и фт4 да реагират в момент на взимане на дозата. Сърцебиене и треперене и аз съм имала в началото. Детето ми също. С времето обаче тези неща отшумяха, особено след стабилизиране на една доза. Аз не съм фен на желязо с б12 поради простата причина, че б12 пречи на усвояването на желязото. Не знам защо правят такива безсмислени препарати. Първо наваксай б12 и след това пий желязо, ако има нужда. Желязо се пие б9 (фолиева киселина).

Джойс, хормонът не лекува хипофункция, а запълва нуждите, които жлезата не успява. Причина можеш да търсиш в лоша конверсия, дефицити на витамини и минерали, дефицит на йод, висок инсулин, лоши полови хормони и андрогени, надбъбречна умора. Може да е какво ли не. Да е преходно състояние, предвид  психическото и емоционално състояние, в които си; някакъв труден етап от живота.

# 403
Загледах се по ТВ в реклама на тирохелп, някой приемал ли е ? Срещали ли сте мнения? Лекарите какво казват?

https://moeto-zdrave.com/index.php?route=product%2Fproduct&p … AYASAAEgLUV_D_BwE

# 404
Погледни му състава нищо особено, поредната реклама. Отделно аз лично не обичам комбинирани неща.
 А основната съставка , Л тирозин, принципно се приема за ефект в доста по-сериозни дози от рода на 2000-3000мг.

L-Тирозин (протеиногенна аминокиселина): 250 мг
Екстракт от куркума (Curcuma longa, 95% куркумин): 75 мг
Цинк (цинков сулфат – 41,66мг): 15 мг
Селен (натриев селенит): 100 мкг
Витамин D (холекалциферол): 10 мкг

Отделно цинк и селен не е хубаво да се пият без изследвания и нужда. Често при повишаване на цинка, се намалява медта от там желязото. Селена може да се предозира, ако няма нужда организма.

Общи условия

Активация на акаунт