Дистанционно обучение за учениците - Teмa 13 /Декември 2020 г./

• 33 698
  • 1 053
  •   1
Отговори
# 120
  • Варна
Далеч съм от мисълта да си затворя детето вкъщи през зимата, но честно казано сега като е студено и тъмно ми е много гот, че не се налага да излизаме рано сутринта и да джапаме в ледения дъжд до училище. Право-криво, така ги усещам аз нещата Grinning Иначе да излиза - ноу проблем, ама защо трябва да се случва в 7:20 сутринта? Сега и аз, и той си поспиваме повечко, мнооого ми е добре така.

# 121
Ами не знам как си поспивате с децата. Тези, които са първа смяна и сега се паркират пред лаптопите в 7.30 - 8 часа.
За затварянето - Румка, точно ти се кефиш на него, не хвалеше ли ДО за зимата, че било чуден вариант? Уют, топлина вкъщи и т.н. Ами не съм съгласна и си го казвам. Всъщност, аз не исках да те цитирам, а да подкрепя мнението на Mia Rulana. Моя грешка, махам те от цитата и можем занапред взаимно да си игнорираме мненията.
Не разбирам защо различното от вашето мнение трябва постоянно да се оборва.
Заяждането не води до нищо добро.

# 122
  • Варна
Ми нашите почват в 8:30. Преди ставах в 6:45, а малкия го вдигах с триста зора в 7. Сега спя до 7:30, а той до 8. Както и да го смятам и гледам сега повече ми харесва Laughing

# 123
Е, аз не се заяждам с теб.
Но ти твърдиш, че ДО е причината да си затвориш децата у вас цяла зима. Което просто не е вярно в общия случай.

Причината би била, че не им организирате нещо за излизане и развлечение. Ето сега, например, след като напиша този пост, излизаме на пътя с тротинетките. С малките. А баткото го чакам с колелото след половин час.

ДО не ти е виновно, не си кривете душата.

# 124
  • София
Голяма част от колежките ми в офиса са с малки деца, от градинска възраст до 4 клас. Единствената, която не идва на работа е тази с деца в градината. Другите изкарват онлайн обучението, а следобяд са на работа. Та техните деца са буквално заключени у дома, защото повечето не им оставят дори ключове, за да са по-спокойни...

Тези с деца от 5 клас нагоре, не стоят у дома, ходят на работа.

# 125
Съжалявам Румка, но доста хора работим .Т.е като се прибера е вече тъмно и има мъгла. Сина ми днес е седнал в 9.00 и ще стане в 19.00 от компютъра,кога да излезе? Това не е нормален живот за един 13 год и за няколко седмици се издържа, но да пази Господ да се превърне в норма.Сигурна съм , че това което се случва сега ще има трайни последствия за децата , особено за по-големите.

# 126
Аз няма да ги затворя и съм написала, че не ги затварям. Реферирах към другата гледна точка. Както и да е, нито се разбираме, нито се четем правилно, няма смисъл, приключвам дебата.

# 127
От наблюденията по работата на майка ми, която е начална учителка, настоящото ДО се случва в пъти по-добре от това през март. Децата и родителите са наясно какво, кога и как трябва да правят и предават, почти няма неразбрали. Учениците взимат активно участие,  над 95% влизат в час, много рядко някой отсъства и то по обективна причина. Засега върви добре, дано така продължи и занапред.

А относно писмото на студентите - много мразя някой да обобщава. Никога не може да се говори за абсолютно мнозинство. Аз например искам изпитите да се проведат дистанционно, не виждам логика почти цял семестър да сме си вкъщи и накрая да ни тръшнат присъствено за изпитите - най-малкото няма да е добре за болшинството студенти, които са несериозни и не присъстват на виртуалните лекции - как ще си вземат изпитите присъствено, когато професор или доцент им виси на главата - звездите ли ще им проговорят или вековните стени на сградата? Звучи абсурдно, смешно и несериозно. Да, според мен вече ще е добре втория семестър да се върнем присъствено, но след като изпитите и първият семестър минат докрай неприсъствено, тоест дистанционно. Няма смисъл да се правят чудеса от храброст - за един месец да излезе на всички през носа връщането в университетите. За пореден път стигам до извода, че маса народ не го е еня защо е в университета, не знае какво дири там. Звучи абсурдно един средностатистически студент, който не е влизал в голяма част от онлайн лекциите и упражненията, да иска присъствени изпити. Е, тогава вече, ако това безумие се осъществи, ще се наблюдава масова сеч и над 90% скъсани. Ще е интересно! Wink

# 128
  • София
Нормално хората ходят от 9 до 18 на работа. Нормално децата играят навън по обяд, преди, след училище или помежду. В момента нищо не е нормално. Вчера се стъмни в 16, а аз застъпих на работа.

# 129
Може би сте прави, аз работя от вкъщи. И мога да ги изкарам.
А ако са 13-14 годишни, те могат и сами да излязат. Да обиколят квартала, да разходят куче или котка 🌞

# 130
Е хайде сега , някой също сме били студенти. Аз съм учила за инженер и конспекта беше основно от формули , дали вкъщи няма да ми е по-лесно да ги "възпроизведа".Честно предпочитам къщата ми да я проектира инженер , който е из изпитван присъствено 😉

# 131
  • София
В момента обучението на студентите е - прочетете си материала, предайте курсовата, ето ви оценка.

# 132
  • Варна
Направо се втрещявам при мисълта, че някой може да заключи детето си вкъщи и да не му остави ключ. Е това вече е опасно, а не самият факт, че децата остават сами.

# 133
В момента обучението на студентите е - прочетете си материала, предайте курсовата, ето ви оценка.

Вкъщи имам и ученик, и студентка.
В момента и двамата учат под пълна пара. И при двамата лекциите/часовете са задължително с включена камера.При малкия има тестове и контролни почти ежедневно, при каката правят презентации онлайн редовно. Домашни и двамата пишат в не по-малък обем от преди. Миналата учебна година имаше преподаватели, които успяха да организират онлайн изпити, при които няма как да препишеш. Всичко е въпрос на желание, така че обобщенията са неуместни.

# 134
На моя шестокласник му спряха тренировките и съответно миналата седмица той си е показвал носа два пъти навън. Веднъж с мен, за да го заведа на ортодонт и веднъж с баща си пак по задачи. В нормална ситуация сутринта ще отиде на училище, на обяд ще се върне. След това ще отиде на тренировки, пеш или колело според времето. Там ще е 4 часа със себеподобни, занимавайки се с нещо смислено, след което ще се прибере сам или ще го прибера аз, според метеорологичните условия. Това при нормална ситуация и сега понеже ситуацията не е нормална, той не излиза никъде, защото реално няма къде да отиде и причина да излезе. Няма училище, няма тренировки. Къде да отиде, какво да прави навън? Не е лято. Повече от седмица или вали дъжд/сняг или е мъгливо. Температури около нулата. Не става за колело, уейвборд, футбол, баскет, тенис или за просто ланкане по пейките, любимо занимание на тийновете. Какво да му кажа? Разходи се за пет минути наоколо, сам като изпъдено куче, и се прибери. Щото нали трябва да глътнеш въздух. Ами не иска да излезе, разбирам го. Никой от приятелите му, които са всъщност неговите съотборници от залата, не иска да излезе ей така, за нищо.
Осмокласникът излиза чат чат за 30 минути колкото да направи някой тигел с някой от приятелите си, но като цяло и той предпочита да си остане вкъщи. Фитнесът му е затворен, а на лостовете близо до нас трудно се правят упражнения при 0 градуса.
И така с ДО и излизането. Да са малки деца, да ги изкарал насила да джапат по локвите, но с тийновете е съвсем друго положението.

Общи условия

Активация на акаунт