Дистанционно обучение за учениците - Teмa 13 /Декември 2020 г./

• 33 705
  • 1 053
  •   1
Отговори
# 135
  • Варна
Ми да се разходи до училище и до тренировките и да се върне Grinning Аз пък не виждам защо излизането трябва да се случва на всяка цена. Смотано време, нямаш работа навън - ми сЕди си на дупЕто вкъщи, няма да свърши светът. Да се разходи до магазина ако е толкова важно да излезе. Аз когато е студено грам не държа да се вея по улиците, честно. Ако пък държах щях да си намеря причина и посока и да се вея.
И на моя син му спряха тренировките, кофти, ама какво да направя? Че и 10 дни карантина беше заради мен и съвсем не си беше подавал носа навън до събота. Това е положението. Ще просветне времето, ще навакса, чудо голямо.

# 136
  • София
Ми да, седят. Някои деца са на ДО от месец вече. Месечинка, едно е възрастен да си седи вкъщи, друго е дете. Няма какво да се правим, че това е нормално и здравословно.

# 137
Моят син седи от октомври ДО заради карантина преди това.Да , големите могат да излизат сами, но първо е 7 клас -има курсове и доста повече за учене.Второ се оказва, че няма с кого- през времето , което не учат -играят он-лайн и комуникират там .Децата смятат това за ОК , за мен е непоносимо , но цял ден ме няма у нас , трудно се контролира това след една възраст.Само събота и неделя успявам да го изритам от вкъщи за час -два .Сега няма и спорт .Може за някой виртуалното общуване да е бъдещето , за мен е новосъздадено от нас поколение от социопати. А да, моля дамите със супер супер децата да не ме репликират, че само моето дете е така , масово момчетата от класа му са в тази категория.Момичета нямам, не знам как е при тях.

# 138
  • София
Ами доколкото виждам по улиците, когато излизам, деца, особено 5-9 клас няма. Всички са забити вкъщи. Даже и супер децата, излизат с други деца. Когато няма такива, просто всички са едни малки сладки затворници.

# 139
  • Варна
Ми да, седят. Някои деца са на ДО от месец вече. Месечинка, едно е възрастен да си седи вкъщи, друго е дете. Няма какво да се правим, че това е нормално и здравословно.
Не казвам здравословно ли е или не. Но щом едно дете може да ходи само на училище, на тренировки и т.н. какъв е проблемът да излезе и сега? Някак се получава хем "много ми е важно да изляза", хем, ако може някой друг да е ангажиран с това да ти създава поводи да излизаш. Като няма присъствено училище и тренировки някой да не седи на входа и да варди да не излезеш? Не, нали? Никой никого не е вързал вкъщи в крайна сметка, това са някакви оправдания и обвинения към ДО, които са ми много странни. Който страда по присъственото и тренировките, защото не може да си намери повод да излиза да ми пише на лични, ще му връча списък за пазаруване и ще му дам повод Mr. Green
А това, че сега тийновете не си мърдат задниците от компютрите е съвсем друго нещо и не мисля, че изобщо би трябвало да е предмет на дискусията. Със или без ДО има деца, които с кран не можеш да преместиш от компютъра, лично познавам такива. Еми... кофти е, но не ДО е причината за това.

Последна редакция: вт, 08 дек 2020, 13:53 от Месечинка виторога

# 140
Абе те могат , но нито имат време, нито искат.

# 141
Не знам, аз ходенето на училище не го приемам за релевантно на здравословно излизане. То е ангажимент на детето, а не нещо допринасящо за здраве и добра кондиция. До миналата година часовете започваха от 7,30. Ставахме в пет и половина, което е нечовешки час и то само заради училището, ние започваме работа от девет. На занималня никога не е ходило детето, но не е и скитало след училище - най много да се приберат през парка с тежката чанта.
Излизанията за чист въздух, неорганизиран спорт или срещи с приятели сега са точно толкова възможни, колкото и при присъствено обучение. Последните го ограничаваме по ясни причини, другите когато си поиска след свършване на часовете.

В началото на тази година ставахме горе-долу пак в същия изтезаващ час, понеже пък сега училището е далече. Часовете са от 8 до 16,20, редовни, без кръжоци, занимални и нищо излишно. Съответно  се мъкнат пак учебни пособия по тролей, метро и рейс два пъти на ден.

Въобще, ако ще гледаме здравословност и възможност за разходки и спорт не бих взела точно това като предимство на присъственото.

Последна редакция: вт, 08 дек 2020, 14:27 от Iris04

# 142
Защо да.не излезе сам да покарам колело? Какво лошо или скучно има?
Или да си вземе топката и да похвърля баскет на някой кош?

# 143
Месечинка, някъде да съм казала, че на моите деца им е важно да излизат? Не съм. Не им е важно и да, ако нямат причина да излязат, могат да стоят с дни вкъщи без да мръднат. Аз също го мога, което обаче не значи, че е добре това. За щастие аз трябва да ходя на работа, та искам, не искам трябва да изляза. Та за доброто на всички ни е хубаво да имаме ангажименти, които не можем да игнорираме и ни карат да мърдаме и извън дивана - работа, училище, тренировки, приятели. Все неща, които малко или много те вадят от една летаргия, в която неминуемо ще изпаднеш, ако стоиш постоянно само вкъщи. Повод да смениш пижамата с някоя друга дреха.
Иначе на децата какво да им стане. Нищо им няма на тях. Компютърът да работи, интернетът да не прекъсва, да има нещо за ядене и друго не им трябва. Не седмици, години могат да откарат така.
Румка, аз не познавам тийн, който ще излезе сам да кара колело или да си играе сам баскет. Те не карат колело заради самото каране, както правя аз понякога с колелото. Те си говорят, показват си номера.

# 144
Така е, аз затова съм му намерила на моето ангажименти - два пъти в седмицата да занесе продукти на баба си, като за целта пешеходи през два квартала.

# 145
  • София
Дъщеря ми беше най-живото същество! Училище, тренировки, уроци, излизания с приятели - не се спираше. В момента е в пълна летаргия и депресия! Проклето ДО!

# 146
Стон,

Твоите са 6 и 8 клас, или 7 и 9, мисля? Могат да излизат заедно. Моите 4 и 8 клас излизат заедно с колелетата.
Не казвам, че ситуацията е идеална, а че има варианти.

# 147
Съжалявам Румка, но доста хора работим .Т.е като се прибера е вече тъмно и има мъгла. Сина ми днес е седнал в 9.00 и ще стане в 19.00 от компютъра,кога да излезе? Това не е нормален живот за един 13 год и за няколко седмици се издържа, но да пази Господ да се превърне в норма.Сигурна съм , че това което се случва сега ще има трайни последствия за децата , особено за по-големите.
Защо за по-големите?

# 148
Дъщеря ми беше най-живото същество! Училище, тренировки, уроци, излизания с приятели - не се спираше. В момента е в пълна летаргия и депресия! Проклето ДО!
Абсолютно!
Да не говорим колко трудно се влиза в спортна форма като веднъж се излезе от нея.
Излизането за повечето хора е свързано с някаква цел: училище, работа, тренировка, забавление или култура. Много рядко някой излиза просто за безцелно шляене.
В момента осмокласничката излиза почти винаги сама - другите деца не ги пускат..🙈
Когато децата имат задачи и дневен ред извън дома и без крилото на мама или удобното прикритие на устройството - това ги изгражда най-успешно.
Разбирам логиката: какво пък ще му стане за малко като поседи вкъщи. Ами ето там е проблемът - не е за малко. Ако за вас е малко деца вкъщи без спорт и училище вече шести месец, за мен и моите критерии не е. А и краят му скоро не се вижда.

Иначе и аз им възлагам полезни задачи: изхвърляне на боклука, дребен пазар и др. Но това не замества нищо от потребностите им, имаше си го и преди.

# 149
Е как ШЕСТИ месец? Минали са има няма 2 седмици

Общи условия

Активация на акаунт