Дистанционно обучение за учениците - Teмa 13 /Декември 2020 г./

• 33 372
  • 1 053
  •   1
Отговори
# 60
  • shumen
При нас събранията са направени да излизат на календара,а и госпожата им напомня къде да влязат.

# 61
  • София
Основен проблем с първи клас, за моя безкрайна изненада, се оказа... да се научат децата да си мютват микрофоните и да ги включват само когато си чуят името от учител?!? Честно си признавам, очаквах всякакви проблеми, но не и това. След като дори моят калпазанин го схвана още лятото (записах всички деца за лятната академия на "Заедно в час", което в крайна сметка се проведе онлайн и беше чудесна тренировка), просто не мога да разбера защо това все още Е проблем.

По темата, с ръка на сърцето си признавам, че не очаквах да се получи толкова прилично електрическото обучение.

# 62
При нас само с една учителка, която е и доста безпардонна, както си беше миналата година, имаме проблеми с влизането в стаята. С останалите, няма дерт. Те ги въвеждат в календара, кликваш и влизаш.

И на мен ми харесва ДО. Снощи до късно играхме с децата една игра. Днес единият в 7.20 е онлайн, другият в 8.20. навреме и готов. Спестяваш си стреса по ранното ставане и пътуване сутрин в студа.
Може би за всички зимни месеци, това е по-удобното решение 🌞

# 63
По въпроса за микрофоните в 1-и клас: забравят си ги, понеже се разсейват и все има 5-6 неразбрали, на които да се обясни поединично. Чудя се защо учителят не им заглуши микрофоните на всички и да пуска само на този, който да отговори на зададен въпрос. В тази връзка се интересувам дали се приема за санкция заглушаването на микрофона на ученика от учителя?

# 64
То има такава опция в класните стаи. Ама май не всички учители я познават, за да я ползват.

# 65
При моето дете добре работи до. Харесва ми това, което пише poems.  Моето губи време докато си включи микрофона и започне да отговаря. Забравя да го включи и си отговаря на нея си. А тя по принцип е и по- бавна, та съвсем отговорът и става късно, или госпожата пита друго дете.

# 66
  • Варна
Доколкото аз разбрах учителят може да ги заглуши, а те пак да си ги пуснат. В нашия клас първия ден беше кошмар, неработещи линкове за мийт, чудене, няма звук, има звук, дечурлигата викат едно през друго, микрофония... Днес мога да кажа, че разликата е огромна и часовете минават доста сносно.

# 67
  • shumen
Нашите се научиха и си ги спират.Пускат си ги само,ако госпожата ги пита да отговорят.

# 68
  • София
Най-досадно ми е да снимам и пращам домашни. Не ми стигат моите мейли по работа....

# 69
Както го похвалих до при детето, днес следобед трябваше да изпрати  една домашна от снимка и дотам. На тиймс е. Статусът по неизвестни причини се беше променил на "неизвестно състояние" и не приема смяна с "наличен". Пробвах да нулирам състояние, нищо не е достъпно. Явно и утре няма да може да е в час? И помагайте!

# 70
Както го похвалих до при детето, днес следобед трябваше да изпрати  една домашна от снимка и дотам. На тиймс е. Статусът по неизвестни причини се беше променил на "неизвестно състояние" и не приема смяна с "наличен". Пробвах да нулирам състояние, нищо не е достъпно. Явно и утре няма да може да е в час? И помагайте!
Разлогнал се е от профила - горе вдясно наново да се впише.

# 71
Ох, не ми е наясно. Може ли по като за лаици.
Редактирам се. Оправих го. Схванах, благодаря!

# 72
  • София
...
Изобретателност имахме ние. Сега имате мобилни телефони. Simple Smile
Ей, това е истината Simple Smile Въпреки, че с кеф съм писала 6-ца на пищови! Ама, така изкусно направени, толкова миниатурно написани ..., толкова идейно покрити ... Хаванах го, де, но наистина написах 6 с кеф, защото му доказах, че докато е правил пищовите ... всичко е научил Simple Smile Та, и това е опция Simple Smile

Дуб, как слышно, как слышишь меня? Лопух не догадался?
Диктую ответ на первый вопрос девятого билета.
Значит, так...
Что с вами?
В ухе стреляет.
Ай-яй-яй... Значит, так. За изобретение ставлю пять, а... по предмету - неуд.
Профессор - лопух, а при нем аппаратура приема, как слышно меня?

Всяко следващо поколение си мисли, че е по-хитро от учителите си... а после...пораства. И с усмивка наблюдава следващите, които си въобразяват същото...

Последна редакция: чт, 03 дек 2020, 21:20 от katiABV

# 73
  • София
Аз имам един лаф като даскал: Препишете, ако знаете откъде.
Ако могат да открият информацията, да я пресеят и да я препишат - те са я научили.
Друг е въпросът, че днешните ученици и да преписват не знаят. Изключвам Отговор А или В от съучениците.

# 74
  • София
Именно, то и за преписването си трябва майсторлък и смелост да не те хванат. Който може - да преписва, значи поне за толкова акъл има.

Общи условия

Активация на акаунт