Дистанционно обучение за учениците - Teмa 13 /Декември 2020 г./

• 33 662
  • 1 053
  •   1
Отговори
# 75

И на мен ми харесва ДО.
Може би за всички зимни месеци, това е по-удобното решение 🌞
Да пази Господ и занапред да сме на ДО без причина! Само заради студа навън и уюта на дома.
 Това не е обучение, а мъка. Търпя го само защото трябва да се ограничи пандемията.
Разбира се, когато нещата се нормализират нека МОН направят промени и който иска да остане да си учи у дома. После само да се явява на изпит за признаване на класа. Но аз съм за присъствено то обучение. Това висене пред компютъра ме дразни. Може би е и от възрастта ми 😀 Искам децата ми да имат детство като моето- много игри навън и до късно. А сега какво: учат на компютър, играят на компютър; не деца, ами зомбита 😒

# 76
  • София
Аз вчера го изведох малкия. Хич не сме писали домашни.

# 77

И на мен ми харесва ДО.
Може би за всички зимни месеци, това е по-удобното решение 🌞
Да пази Господ и занапред да сме на ДО без причина! Само заради студа навън и уюта на дома.
 Това не е обучение, а мъка. Търпя го само защото трябва да се ограничи пандемията.
Разбира се, когато нещата се нормализират нека МОН направят промени и който иска да остане да си учи у дома. После само да се явява на изпит за признаване на класа. Но аз съм за присъствено то обучение. Това висене пред компютъра ме дразни. Може би е и от възрастта ми 😀 Искам децата ми да имат детство като моето- много игри навън и до късно. А сега какво: учат на компютър, играят на компютър; не деца, ами зомбита 😒
Ама защо обвиняваш компютъра за твоето лично решение да не излизате след училище? При нас часовете са 8.30 до около 10.30 или 11 някъде. По музика, рисуване и още нещо беше, са асинхронни. Дават им домашно от учебника. Така ще, 3 часа стои на компютъра, после право каквото си иска. В нашия случай излизат на двора, играят. Или на разходка в квартала с колелетата.

Много по-малко време са закотвени седнали на стол, спрямо както е в училище.

Оправи си домашния режим за игра и учене, недей да обвиняваш ДО.
🌞

# 78
При нас часовете са от 08.30 до 13.00ч. с междучасия. След това започва самоподготовка и писане на домашни и докато приключи навън се е стъмнило. Единствения ни плюс е, че живеем в къща и излизат за малко навън. Ужасявам се това ДО да трябва да продължи с месеци.  Снощи забелязах на малкия , че му се е зачервило и окото и това от три дни ДО.

# 79
  • София
И при нас са така - от 8.20 до 13 и след това домашни. Кога да пишем, кога да работя аз, кога да пазарувам? Оф, да свършва!

# 80
  • Варна
Оф, ай стига, синът ми е втори клас и сам си пише домашните, че и в часовете сам се оправя. Като прочета, че на големи деца трябва да им светят родителите направо припадам.

# 81
И моята е 2 клас и се оправя съвсем сама. Всеки си е в стаята и си работи (аз се опитвам и да домакинствам чат-пат, че все някой е гладен - особено тийна... и кетърингът трябва да обслужва Simple Smile Simple Smile ).
Само ми дава да снимам като е готова и да ги кача. Не че не може сама, но така хвърлям едно око какво е направила и обръщам внимание, ако има пропуски...
9-12 са онлайн с класната, после от 13:30 до 15:30 с г-цата от занималнята - но не стоят да се гледат пред камерите Simple Smile просто имат кой да по питат наживо, ако нещо не им е ясно.. и получават по някоя диктовка бонус Simple Smile Simple Smile
Общуват си и помежду си, показват си домашните любимци, прическите и всякакви щуротии (когато са в междучасие)... абе съвсем като в училище - между тях си на групички и във вайбър си говорят...
По обед или след обед сме навън поне час (според времето), а целия уикенд сме на вилата - да събира слънце, студ, сняг - каквото има налично Simple Smile

# 82
  • София
Разбира се, вашите деца са супер деца!
Ама моето не е. Трябва да му помагам.

# 83
  • Варна
А преди ДО нямаше ли нужда от помощ?

# 84
  • София
Имаше, само че това изискваше много по-малко време. Аз писах назад - работата им в училище беше така организирана, че си изписваха УТ в час. Аз привечер правех с него диктовка или четене.
Сега е съвсем различно - всичко е вкъщи.

# 85
  • Бургас
Колкото съм му помагала преди, толкова и сега. Няма разлика.
На много хора сега им е трудно, защото преди не са обръщали внимание на децата си. Освен това винаги съм казвла, че занималнята разваля децата от гледна точка на самодисциплината и самоорганизацията.

Последна редакция: пт, 04 дек 2020, 11:24 от Irene Adler

# 86

Оправи си домашния режим за игра и учене, недей да обвиняваш ДО.
🌞

Приемам съвета ти, но не и ДО- то 😀

# 87
При моето  уж пораснало дете  показаните резултати много зависят от това дали се е наспало.
Няколко седмици в режим ставане в 5,30 се отразяват катастрофално на способността да се съсредоточава и на способността да усвоява . Фактора натрупана умора много се подценява, което е  огромна грешка.  Хайде с уроците как да е , но много от децата се движат с обществен транспорт, пресичат, карат разни неща .  Стават разсеяни, раздразнителни и много невнимателни , а всичко това може да се окаже много ,много опасно.
  За в бъдеще бих приветствала вариант на  редуване месец два присъствено , после месец два ДО и така. Хем боледуваме значително по-малко, хем в дните с традиционно най-мръсен въздух спестяваме на градския трафик и превозването на учениците ни. Възможността малчуганите да остават в такива периоди у дома вярвам биха оценили не само родителите на хронично болни деца , но и всички останали .
   Нека не гледаме на ''проблема'' ДО само в черно или само в бяло.
 Бихме постъпили глупаво, ако не помислим как да се възползваме от предимствата и как да поработим за да променим недостатъците.

# 88
  • София
О, да. Бях го забравила ранното ставане, тъй като моята гимназистка напоследък беше следобед.

# 89
Аз пък се надявам на никого да не му хрумне блестящата идея в бъдеще да реши да редува присъствено и онлайн обучение. На моите им действа отпускащо всяка малка ваканцийка от по няколко дни. После една седмица не могат да влязат в релси. Не пътуват с градски транспорт до училище, не им се налага да стават в 5-6ч.
Единствено мога да се радвам, че остава сравнително малко да излязат вече от образователната система.

Общи условия

Активация на акаунт