Дистанционно обучение за учениците - Teмa 13 /Декември 2020 г./

• 33 446
  • 1 053
  •   1
Отговори
# 990
Значи отсега решават, че големите ще са ДО още цял месец. Следователно сами признават, че положението все още е сериозно. Как тогава решиха да пуснат малките присъствено непосредствено след празниците, когато 80% от народа яко е празнувал и се е мешал? Не го разбирам, честно. Никаква логика няма.

Това решение е чисто икономическо. И предполагам и ня тях и на всички им е ясно, че ще е за 1-2-3 седмици и после отначало.

# 991
  • Варна
Права си, абсолютно го осъзнавам и точно затова ужасно ме е яд. Тъкмо почна имунизацията, малко още трябваше да изчакат. Пролетта 3 месеца всички бяха до, сега, когато е по-зле положението ги пускат. С ММ спорим относно ОЕСР, мога да тропна с крак и да се наложа, но не ми се ще да стигам до там. Не искам и да рискувам. Тъпа история.

# 992
  • София
Както някой обясни назад - малките задължително трябва да се гледат от някого. Пред АСП вече има опашки за помощите. Хората изнемогват без работа и средства за живот.

# 993

И предполагам и ня тях и на всички им е ясно, че ще е за 1-2-3 седмици и после отначало.
Разбира се ,че им е ясно . Знаят и на каква цена.
Обаче това с отначало-то  изобщо не е вярно.
Нито ще излекуват с болните , нито ще върнат...знаете.
Така ,че няма да е от начало.
За тези, на които ще '' се случи'' да платят цената нищо няма да е същото само че от начало.
 Жалко!

Рокси, трябва да изберем. Не можем хем да съчувстваме на младежите за липсата на купони , хем да мислим как да не спрем препитанието на хората. Няма как  да има и двете, че и да не оглавим пак класацията за най-висока смъртност.

Последна редакция: чт, 31 дек 2020, 14:31 от mamamari

# 994
  • Варна
Именно. В момента малките и семействата им ще платят цената на политическото решение. Щото за глупости пари има, а за помощи не...
А деца трети-четвърти клас задължително да трябва да се гледат от някого - писала съм си мнението вече. Интересно как да вършеят сами улиците могат, но да седят вкъщи сами не могат.

# 995
  • София
Има вече подадени 704 или 740 молби за малки деца, които да продължат с ОЕСР, не запомних числото. Щом се притеснявате, спокойно можете да влезете в статистиката и да увеличите тези бройки. Никой не ви е спрял!

# 996
  • Варна
Ох, мерси, че ми каза, че мога да подам молба за ОЕСР, не бях разбрала Crazy Темата е дискусионна. Може ли да изказвам личните си мисли и съображения без някой да се изживява като модератор?

# 997
  • София
Модераторите трият. Аз като в дискусионна тема предлагам решение на проблема ви. Имате избор. Бих искала и големите ученици да имат такъв. Може ли?

# 998
Познавате ли някое дете до 4-клас, което е ОЕСР? И как се случва ? С тиймс ли? На мен ми отговориха, че е трудно осъществимо. Не може за малките да се сложи лаптоп и камера и да следи уроците. За малките часа трябва да е по 20 Мин.

# 999
  • Варна
Ми може, що да не може Joy Ама не решавам аз за съжаление.
Бих искала и големите ученици да имат такъв. Може ли?
Коментирам не личния си избор, а мотивите на управляващите за тази безумна стъпка. Ясно е, че болшинството родители няма да подадат молби за оеср, ясно е и, че ще има огромна разлика между оеср, провеждано за един-двама от класа и това, което обхваща целия клас. И няма да е в полза на първия вариант!! Вече написах, че за мен лично това е проблемът - дали да рискувам здравето и живота на близките си или да тропна с крак и да се наложа, а детето ми на практика да се обучава само! Темата е за това - да споделяме мислите си, а не да ни пращате да пускаме молби! Знаем, че имаме тази опция, не е нужно някой през два поста да я пише!

Последна редакция: чт, 31 дек 2020, 14:42 от Месечинка виторога

# 1 000
Аз като в дискусионна тема предлагам решение на проблема ви.
Проблемите са много и за съжаление един от най-сериозните е, че поради твърде висок брой заразени се блокира нормалната работа на здравните заведения. Грубо казано няма нормален достъп до лечение за здравословни проблеми извън COVID и без да имат у дома  ученици.
Не можем да  отделим едното от другото. Свързани са.

laurentin, когато детето ми бе на тази възраст бе в самостоятелна форма на обучение. У дома , но без учители. Случи се така ,че  ми се наложи да вляза в болница за дълго. Една много възрастна баба го наглеждаше денем, но се е обучавало само последните два месеца на втория срок .Само с'' уча се''.

Последна редакция: чт, 31 дек 2020, 14:53 от mamamari

# 1 001
  • София
Аз имах някакви илюзии, че ще се предложат някакви алтернативи. Обаче - нищо. Не сме заслужили явно.

# 1 002
  • София
Именно. В момента малките и семействата им ще платят цената на политическото решение. Щото за глупости пари има, а за помощи не...
А деца трети-четвърти клас задължително да трябва да се гледат от някого - писала съм си мнението вече. Интересно как да вършеят сами улиците могат, но да седят вкъщи сами не могат.

Не е само за помощите, а и за това, че хората трябва да работят, за да плащат данъци. Винаги първите месеци са тежки финансово за хората, затова трябва да ходят на работа, хем ще спестят и нЕкой лев на държавата за помощи. Другото нещо е социалният елемент - за ужасно много деца от началните класове училището е детска градина за деца  до 10-годишна възраст.  Ако не са там, не само АСП ще има работа, а и ОЗД.

# 1 003
  • Варна
Значи дори и да е така ето, сега училищата ще са на 50% и нагоре празни. Защо не се мисли в посока разреждане на класовете? База вече има. Писна ми да мислят най-лесният вариант и толкоз. Значи пускат дребните на пангара, за да бачкат родителите им и това е. При засилени мерки. Смях в залата. Точно след 2-3 седмици ситуацията ще е същата като през ноември, плюс грип за разкош.

# 1 004
  • София
бъдете внимателни какви точно молби подавате за дистанционно обучение, за да не се окажете накрая в положение да държите изпити на края на годината. Не казвам, че някой ще го направи нарочно, просто си имайте едно на ум.

Общи условия

Активация на акаунт