Малко трудна тема...за болеста рак - тема 5

• 502 942
  • 6 648
  •   3
Отговори
# 2 475
Днес ММ си е пуснал изследвания, АСАТ и АЛАТ пак са повишени. Ще ги кача да ги видите, днес е говорил с лекаря казал му е, че са от химиотерапията, не пием много често, макар че не спазваме и диети. Пие бял трън 1 месец и тива е резултата. Пак са по-висики.. има камъни в жлъчката аз доколкото разбрах затова са повишени, ако въобще съм разбрала...ако я махнем ще се нормализират ли тези АСАТ и АЛАТ?
Скенера е чист, пет ще праяи януари понеже скоро правихме да не му дойде много пък сега радиацията... дбес са му казали че ще го изследват вече на 6м. Макар че ние ще си правим всички изследвания през 2-3м. това 6месеца ми звучи направо безумно за следене, че то за 6месеца може да се появят разсейки навсякъде....Той сега ми казва че ще отложи операцията на жлъчката за януари, късно ли ще е? Все я отлага не му се влиза пак в болница.

# 2 476
Няма да е късно. Не са толкова завишени АСАТ и АЛАТ. Всичко друго му е наред. Стига да не го боли жлъчката/да не прави кризи, не мисля, че два месеца изчакване ще обърнат каруцата.

# 2 477
Боли го малко не всеки ден, понякога но казва, че не много. Страх го е, че ако махне жлъчката ще има трайни последствия, след 5-10-15 години. Общо взето затова отлага, след това завинаги ли ще е на диета.

# 2 478
Той още ли е на химия? Асат и Алат са съвсем нормални за човек на химия или скоро завършил химия. Не се фиксирайте. Следете ги и предприемете нещо, ако са трайно завишени, дори след приключване на лечението (половин година).

Аз бих опитала първо с медикаменти, преди да подложа човека на поредната операция.

# 2 479
Той още ли е на химия? Асат и Алат са съвсем нормални за човек на химия или скоро завършил химия. Не се фиксирайте. Следете ги и предприемете нещо, ако са трайно завишени, дори след приключване на лечението (половин година).

Аз бих опитала първо с медикаменти, преди да подложа човека на поредната операция.
Не е на химия, декември става 1 година от химията, която беше само вдна вливка. Следим ги от тогава бяха по-високи, но те и да влезнат в норма камъните в жлъчката си остават.

# 2 480
Извинявай. Върнах се назад да чета историята ви, от телефона не става. Видях, че сте имали само една химия преди година. Каква е динамиката в изследванията?

Идеята ми беше, ако хирурзите казват, че не е спешна операцията, да не му го причинявате сега.  Ако има диета или други изследвания, които могат да се направят - проверете.

Навремето дядо ми беше с висок билирубин. Безбожно висок. Разбира се поставиха диагноза механична жълтеница. В крайна сметка майка ми не се довери на провинциалните лекари и попаднахме на много добра лекарка в Правителствена болница. Казаха, че е от лекарствата, които пие и е нямало да издържи операцията, защото беше и много възрастен. Тази жена му спаси живота, но сега не я намирам на сайта на болницата. Дадоха му някакви специални и скъпи лекарства, които да пие за черния дроб.

# 2 481
Здравейте, как чистите токсините между вливанията ? Какъв начин на детокс използвате?

# 2 482
Ако имаш предвид токсините от химиотерапията - никак. Защото именно тя се предполага, че лекува и то продължителен период, не само в деня на вливката.

# 2 483
Ако имаш предвид токсините от химиотерапията - никак. Защото именно тя се предполага, че лекува и то продължителен период, не само в деня на вливката.
Точно така и мъжа ми не е пил нищо за детоксикация, чистене на токсини и т.н. По никалъв начин не трябва да възпрепядствате работата на лекарствата.
 Нищо не е пил и след терапията, нито по време на нея.
Сега пие бял трън на хапчета, за черния дроб му го дадоха и за жлъчката.
Лекарите казват, че операцията не е спешна. Понеже той няма кризи, нито силни болки, диета почти не спазва, съобразява се от време на време.
Лекарства не са ни предлагали, никакви нито скъпи нито евтини. Ще се потърсим специалист и ще направим консултация. Ако дадат лекарства ще ги пие, независимо от цената, но аз доколкото четох камъни в жлъчката не изчезват без операция.
Противопоказания за такава той няма. Просто го е страх от последствията, не му се ще да се ограничава, но то кой ли иска, особено за дълго време....
На мрн пък ми е чудно как може от една вливка да се получи това, камъни в жлъчката? Това немога да разбера....

# 2 484
Точно така и мъжа ми не е пил нищо за детоксикация, чистене на токсини и т.н. По никалъв начин не трябва да възпрепядствате работата на лекарствата.
 Нищо не е пил и след терапията, нито по време на нея.
Сега пие бял трън на хапчета, за черния дроб му го дадоха и за жлъчката.
Лекарите казват, че операцията не е спешна. Понеже той няма кризи, нито силни болки, диета почти не спазва, съобразява се от време на време.
Лекарства не са ни предлагали, никакви нито скъпи нито евтини. Ще се потърсим специалист и ще направим консултация. Ако дадат лекарства ще ги пие, независимо от цената, но аз доколкото четох камъни в жлъчката не изчезват без операция.
Противопоказания за такава той няма. Просто го е страх от последствията, не му се ще да се ограничава, но то кой ли иска, особено за дълго време....
На мрн пък ми е чудно как може от една вливка да се получи това, камъни в жлъчката? Това немога да разбера....
А не мислите ли , че токсините които остават в тялото не са и те жовотозастрашаващи , знаете че химията убива и здравите клетки освен другите

# 2 485
Да, всички сме чували, че химията убива и здравите клетки. Но предпочитаме тя да действа и да осигурява години живот на близките ни,  вместо да се стараем да премахваме остатъчното й действие под предлог, че е токсично.
Вие с какво се лекувате и какъв вид е ракът?

# 2 486
Да, колкото повече вливки има,толкова по-токсично става и има по-изявени странични ефекти и т.н ,но трябва да се внимава с всякакви антиоксиданти и подобни,защото могат да компрометира лечението и действието на Хт.Ако нещо е толкова наложащо,лекуващите лекари,ще ви изпишат нужното лечение.В повечето случаи ,организмът сам се спрява до следващата вливка .Малко грубо звучи ,но по-п
Лошо от рака е само едно,така че по-добре да се остави лечението да си работи.Мама фрешове не пие ,но яде цвекло с ряпа и подобни като салата,преди тати и правеше изцеден сок от ябълки с арония и лимони(всичкото ни е домашно ),но съм казвала с арония и джинджифил например да се внимава, защото са силни антиоксидантни

# 2 487
А не мислите ли , че токсините които остават в тялото не са и те жовотозастрашаващи , знаете че химията убива и здравите клетки освен другите
Аз не мисля, че токсините са животозастрашаващи. Да, увреждат се лигавиците и после пак се възстановяват. Уврежда се косата и после пак се възстановява. (В повечето случаи). Въпросът е непоправимо да се увредят раковите клетки и да не се възстановят. Факт е, че след като (дай боже) се унищожат раковите клетки, организмът си се регенерира. Но ако се пречи на химиотерапията да си свърши работата, тогава болният се лишава  от шанс да оцелее,  и не виждам какво е значението за него дали лигавиците или косата му са в добро състояние.

Малко встрани от тази дискусия. Бях писала по-рано, че ще ми правят колоноскопия, което според мен си беше пропуск още във ВМА, че не ми я направиха веднага, след като ми премахнаха цекума. Ами, оказа се, че нищо няма там: нито лезии, нито полипи, съвсем нищо. Не знам дали са взимали нещо за хистологично изследване, но поне това спирам да го мисля. Simple Smile В понеделник ще ми правят редовната компютърна томография и в сряда ще разбера как са нещата. Ще питам и взимали ли са някакви проби при колоноскопията.

Сроковете между контролите тук са на 3 месеца в продължение на две години и ако все така няма метастази, тогава минават на 6 месеца, а не още след първата година.

# 2 488
Никакво чистене на токсините между вливанията. Целта на химиотерапията е да причини оксидативен стрес, тоест пиенето на антиоксиданти (или билки, които повишават плазмената концентрация на антиоксиданти) директно противоречи на основната ѝ идея. Аз поне не бих искал да компрометирам системното лечение.

Ако има нужда от нещо - лекарите ще го кажат. Например, при лечение с пеметрексед задължително се пият фолат и В12, но това е особеност на конкретния препарат. Повечето цитостатици нямат подобни изисквания.

Важно е човек да се храни добре между вливанията, за да си набавя нужните макронутриенти - белтъци, мазнини, въглехидрати. Ако ще - само с торта да се храни. Периодът на ХТ НЕ е време за драстични промени в начина на живот, стига да не се пуши (за белодробните поне) и да не се злоупотребява с алкохол.

Uncommon, късмет! При татко също след втората година от диагнозата разредиха скенерите на 6 месеца. Преди това беше на 3 месеца, а още по-рано - на 6 седмици. Пожелавам ти в един момент изобщо да нямаш нужда от образни. Simple Smile

# 2 489
Аз не мисля, че токсините са животозастрашаващи. Да, увреждат се лигавиците и после пак се възстановяват. Уврежда се косата и после пак се възстановява. (В повечето случаи). Въпросът е непоправимо да се увредят раковите клетки и да не се възстановят. Факт е, че след като (дай боже) се унищожат раковите клетки, организмът си се регенерира. Но ако се пречи на химиотерапията да си свърши работата, тогава болният се лишава  от шанс да оцелее,  и не виждам какво е значението за него дали лигавиците или косата му са в добро състояние.

Малко встрани от тази дискусия. Бях писала по-рано, че ще ми правят колоноскопия, което според мен си беше пропуск още във ВМА, че не ми я направиха веднага, след като ми премахнаха цекума. Ами, оказа се, че нищо няма там: нито лезии, нито полипи, съвсем нищо. Не знам дали са взимали нещо за хистологично изследване, но поне това спирам да го мисля. Simple Smile В понеделник ще ми правят редовната компютърна томография и в сряда ще разбера как са нещата. Ще питам и взимали ли са някакви проби при колоноскопията.

Сроковете между контролите тук са на 3 месеца в продължение на две години и ако все така няма метастази, тогава минават на 6 месеца, а не още след първата година.
Точно затова и ние с ММ сме решили да следим нещата така, че на нас да ни е спокойно, всеки месец туморни маркери брз значение до кога ще го правим, Пет на 3-4 месеца, КТ през в месеците без Пет скенер.
Иначе той тук вече трябва да е на контроли на 6месеца, но това за мен е безумно. Ще следим нещата по нашата си схема докогато решим, че сме по спокойни.

Общи условия

Активация на акаунт