"Искам бебе" ни събра и вече гушкаме своята мечта- Тема 1

• 48 111
  • 738
  •   1
Отговори
# 90
Батмам, може да пробваш и във формички за лед, аз така съм замразявала някои зеленчуци/месо.. Simple Smile
Много място ми заемат. Имам една мижава камерка. Когато ми носят месо е в големи количества и или трябва да накупя един куп формички от един размер и да замразявам и в комшиите или да ми отнеме много време постепенно да го замразя, но тогава рискувам да не е никак прясно. Затова реших така. Видях го от някъде и ми беше много добре като решение.

# 91
Аз после ги вадя от формичката и прехвърлям в пликове. Има такива за замразяване на храна (в ДМ).. дефакто само после вадя торбичката, вадя едно кубче и готово Simple Smile

# 92
Аз за себе си съм много против ранно захранване. Аз дамата съм захранена на 2,5 месеца със сок от ябълка и си нося последствията цял живот. Като малка нямаше лято или почивка, която да не опропастя или с повръщане, или разстройство, което после продължаваше поне месец. И до днес получавам от почти всички плодове и кисело мляко зверски киселини. Имам теория, че Хашимотото ми е резултат до голяма степен на ранното и неправилно захранване. Не мога да обвинявам майка ми, нямала е друг избор жената. Затова макар и да му давам АМ на Фипето ще си изчакам чинно шестия месец.

Включвам се с питане към майките, които водят бебетата на рехабилитация. Фурлакис праща Фипето на кинезитерапевт, чакам го да ми даде координати на детски такъв. За всеки случай обаче сондирам мнения за добър детски кинезитерапевт.

# 93
Мизи, като заговорихте по темата онзи ден тъкмо бях гледала това видео и щях да го пусна тук, но забравих. Сега като повдигна пак темата се сетих. Предполагам, че и за останалите ще е интересно, защото се обсъжда и прохождането. https://youtube.com/watch?v=PaeOTWVjaac&feature=share

# 94
Мизи, моите ходят на рехабилитация, но във Варна. Обаче в групата за недоносени се дискутираха разни имена на терапевти в София. Мога да погледна, ако искаш?

# 95
Чакам го още човека да ми прати контакти на детски кинезитерапевт, който да помогне с плагиоцефалията, основно защото въпросният правел домашни посещения. Но не пречи все пак и друго мнение за добри такива. Дори не мисля вече за пари, всичко най-добро за детето. Хвърли един поглед, Диди, без да се задължбочаваш да ровиш. Много ще съм благодарна!

# 96
Охо, здравейте! Благодаря за поканата. Моята госпожица Елия на 11.01 направи 10м.

Яде почти всичко без червени меса, белтъци ,прясно мляко, ядки.. сигурно и други неща не яде. 😃Продължаваме да се кърмим.🤭
Преди няколко дни изби първото заветно зъбче!🙈 До няколко дни чакаме 2рото.🙏🍷🍷🍷🍷
Пълзи, изправя и ходи подпряна или с ръчички, но гледам да не я учим така.🤪😄

Надявам се да имам време да следя темата.
Интересно е да са събрани бебчета на различна възраст.❣

ПП: Захраних на 5 навършени с купешко пюре на Гербер с тиква. Ели яде вече 4 пъти на ден твърда храна, като 1 е за ядене с пръсти. Яде между 150 и 200гр. Заспива на гърда 1,2 на ден, така че суче и доволно количество. 😄

Последна редакция: пн, 18 яну 2021, 11:32 от girlwithballon

# 97
Сънче, момиче, големи са ви сладури дечицата! Да са живи и здрави! ❤

За захранването съм съгласна с батмам - няма нужда от втеляване (разбира се, ако няма реакции от дадени храни). Пробвах на 4++ - не беше готова, Радост плюваше в пюре... На 5++ я пробвах отново, та тогава подкарахме захранването сериозно. Започнах с пащърнак, продължих с картоф, морков, броколи и т.н. общо взето се стараех да редувам новите продукти - запичащ, разхлабващ. Вкарвах ги в комбинация, признавам си и чаках по 2-3 дни само. За щастие реакции не е имала, та си и давам от всичко възможно. Иначе е много лакома, постоянно се задавя да бърза да гълта.
Все още не съм я оставяла сама да се храни - пробвах я с бисквитка, но си играе с нея. Налято мисля да я оставям да е по-самостоятелна, че по-малко ще имам да пера (лигавници не ползваме). 😂
Днес проби 4тото ни зъбче и се надявам тази нощ да спим поне до 6-7 без пробужане. 😄
П.п. съвет: като ви избият зъби, не давайте да хапе нещо преди кърмене. Моят горчив опит е, че след това връщате зърната си в начална фаза на кърмене... 😣

# 98
Привет и от нас, с Никола! ❤️ Вчера беше последната му месечинка, стана на 11 месеца ☺️

Относно зъбоникненето, нищо не давам. Аз лично не смятам, че нещо ще помогне и реших да не го тъпча с какви ли не неща. Имам дентинокс, с лидокаин, само броени пъти съм мазала, ако е ставало много напечено. Цицата е най-голямото спасение, това е истината 😄
За захранването, аз съм твърдо против ранното такова. Минимум на 5++, аз лично захраних на 6+. И не за друго, а аз цял живот си страдам, заради бързането и абсурдите от едно време. Когато започнах на 6+, не целях заместване. Започнах с тиквичка и много се хареса. Всичко започна добре, до идването на четирите горни зъбчета. Излизаха един по един, в продължение на месец и през този месец той спря да се храни. Така си докара и анемия и в момента приема желязо. Но не обвинявам това, че захраних по-късно, а никнещите зъбчета. Той си качва, макар основно на кърма и не мога да кажа, че има заместени хранения, но и си хапва по 4 пъти на ден. Приготвям му прясна храна, вече съм вкарала доста неща+алергени. Не съм привърженик на пюрирането, пюрирала съм само крем супите, всичко друго намачкано в началото, а вече и цели парчета. Оставям го и сам, и с моя помощ да се храни. Най-важно е според мен да не се избързва и да се изчака със захранването, а не да се тикат пюрета на бебе, с една неузряла хранителна система. После пораженията ще си ги носи за цял живот. Естествено всеки си решава за себе си! 🙃

# 99
Много полезна информация получавам лично аз от вас за захранването. Благодаря ви!
Йо, страшен сладур е Никола! Жив и здрав да ви е!
Момиче с балон, добре дошла при нас! Хубавица си имате и вие! Жива и здрава да ви е!
Я кажете кога започнахте да ги слагате седнали децата.. Малчо като седи в люлката и се напъва да става, прави нещо като коремни преси..

И да се оплача от моя цикъл. Мислех, че ще стане редовен след раждането, но уви! Досега ми е идвало 2 пъти, първия 2месеца и половина след раждането, втория 40 дни след първия. Като количество си е нормален. Надявам се да е само в началото така, че иначе пак ще съм на хормони и други хапчета.
Накрая да ви питам - вие пиете ли фолиева все още? Че на мен ми казаха да си пия по 1. С хомозигот съм

П.с. Мизи, ходихте ли на кинезитерапевт?

Последна редакция: чт, 21 яну 2021, 12:18 от Jаsmin

# 100
Мерси, Жасминче, че се сещаш за мен. Не знам аз ли съм все недоволна вече, ама пак се чувствам претупана. Дойде вкъщи кинезитерапевтката, намасажира го и накрая каза “Правете същото и вие.” Малко горчив привкус ми остана, един вид извикайте ме пак. Сега съм в търсене на нова, мисля да звънна дори в Токуда да питам. Иска ми се някой, който да се занимава постоянно с мен и Филип и да ми показва и помага, че даже и дава акъли.

Изобщооо радвам се, че всички сте добре. Големи сладури си отглеждате. 💙 И на мен ми е полезно инфото за захранването, още не съм почнала да чета, ама трябва да се впрягам вече.

Редактирам се: Видяхме се с Хедра вчера. Моето момче нали е с къса пздичка от тегавите типове. По тоя повод го водих на УНГ, за да я кръцне. Е, така я е кръцнал, че още си стои и пречи на засукването. Сега тепърва ще го уча да суче. Но аз съм инато копеле, не се отказвам току-така. Иначе Хедра е абсолютен разкош като човек и като специалист. ❤

Последна редакция: чт, 21 яну 2021, 22:43 от Misery.

# 101
Мизи, ще си намериш правилният човек. Важното е малкият да го харесва, че иначе може да му е стресово. Моите много харесват каката дето ги мачка, чак й гукат.
Иначе аз смятам да захранвам на 6тия им реален и 4тия им коригиран месец. Просто за разлика от доносените, те са яли доста повече време мляко и е препоръчително да се почне по-рано. Остана ми месец и нещо до тогава.
Всичките сте невероятни сладури. Поздрави от нас Wink

Последна редакция: пт, 22 яну 2021, 08:53 от Диди 💙💙

# 102
Диди, все ги изпускам твоите сладури, но този път успях да ги видя! Страхотни са ти! 💙
Жасминче, аз все още изобщо нямам цикъл, та не мога да се включа по въпроса.
Относно сядането, започнах да го слагам в стола за хранене на 6+, за да го нахраня. А самостоятелно седна на 7 месеца. Никога не съм го подпирала с възглавници и т.н. Пак според мен, най-важно е всеки да се води по детето си, няма константа за ходене, сядане, лазене и прочие. Всичко ще се случи, когато е готово бебчето за това, няма снисъл да бързаме. И пак казвам, това си е лично моето виждане за нещата 😄

# 103
Идвам и аз с най- голямо удоволствие в групичката Simple Smile

Мизи, в Токуда има рехабилитатор-  Яна Раковска, която уж се води добра. На мен са ми я написали в препоръчаните специалисти, с които трябва да се консултирам, нали Давид се роди по- рано и си има много профилактики. Четох обаче разнопосочни отзиви за нея и може би ще се насоча към друг специалист аз, за който четох в групта на Фондация “Нашите недоносени деца”. Аз по образование съм кинезитерапевт, но не практикувам, обаче все пак съм наясно с нещта и ще гледам под лупа какви ще ги върши специалиста.. още ни е рано на нас обаче за това.

# 104
Диди , страхотни са патетата 😇

Jasmin, на нас ни каза ортопеда да го сложим седнал чак на 6 месеца. Така и направихме, като преди това въобще не сме то подпирали на възглавници и тн. Общо взето Матей почти не клатушкаше и веднага започна да седи стабилно, но това е по-скоро изключение. Повечето бебета постигат самостоятелен седеж около 7-8 месец.

Общи условия

Активация на акаунт