"Искам бебе" ни събра и вече гушкаме своята мечта- Тема 1

• 48 110
  • 738
  •   1
Отговори
# 60
Мизи, като мине прегледът днес да пишеш доволна ли си .

Освен и тука да питам - препоръчайте нещо за никнещи зъбки.. От кои препарати сте доволни и изобщо мазахте ли с нещо..

# 61
  • София
Жасминче, дентокинд ми препоръча приятелка, но още не сме го почнали.

# 62
Жасмин, аз давах Камилия и съм доволна. Малката изпадаше в едни истерични ревове, давеше се от слюнка, но Камилията доста ни помогна. Също венеца и го мажа с дентокинд, смятам че и той помага.
Има и някои лекарства с лидокаин но мисля да и ги спестя.

# 63
Призована от Жасминчето наминавам. Ох, ами добър е Фурлакис, но пак ми остана горчив вкус в устата. Детето има деформирана главичка, вероятно от спането в една и съща позиция. Той човека каза, че трябва да стимулирам и двете страни и аз го правя. Естествено пробута ни възглавничка за главата, която аз като добър родител купих. Но както и да го сложа, той пак си се върти надясно. Имам съмнения за тортиколис, който обаче той не провери. А това е супер супер важно да се хване навреме и да се действа. Сега ще дебна педиатърката на консултацията да дава направление за ортопед и да го водя повторно заради деформацията на главата и да провери мускулчетата от ключицата до шията, за да изключо тортиколис.

Хора, ужасно лоша майка се чувствам заради тия работи с главичката. Все едно аз съм ги причинила с неправилното поставяне. Супер ми е криво и просто не знам как да го прввъзмогна.

# 64
Мизи, при нас Виктор е с изкривена главичка. Също се опитвам да го стимулирам на другата страна, но почва да реве и да се нерви. Днес ни беше първата среща с рехабилитаторката, според която слава богу това в поправимо, но всичко трябва да прави на страната, на която не иска. Възглавнички и аз съм им поръчала, да видим как ще е с тях.

# 65
Мизи, при нас Виктор е с изкривена главичка. Също се опитвам да го стимулирам на другата страна, но почва да реве и да се нерви. Днес ни беше първата среща с рехабилитаторката, според която слава богу това в поправимо, но всичко трябва да прави на страната, на която не иска. Възглавнички и аз съм им поръчала, да видим как ще е с тях.

На мен никой още нищо не ми е казвал за рехабилитация. Ама ще ги натискам всичките уроди такива. Педиатърката не ми казва да ходя на ортопед, даже изобщо не забелязва проблем. Ортопедът пък не проверява до край причините за деформираната глава. Ще ги изпозастрелям всичките. Явно за всичко аз трябва да ръчкам и да проверявам. Реве ми се, мадами, честно ви го казвам. Гледам да го слагам по-често по коремче, ужким помагало. Не знам, наистина не знам. Искам да се застрелям и аз в тия моменти, в които се лутам между педиатърката, специалистите и моето усещане за правилност на нещата.

# 66
А ние сме на рехабилитация, защото са недоносени и при тях е почти задължителна. Също така обикаляме всякакъв вид лекари, но това също е профилактично. Имах предвид да не се обвиняваш, нещата вероятно са поправими. Но... според мен си слушай основно интуицията. Аз не знам дали съм писала тук, но нашата педиатърка е много над нещата. Ама друг не можах да намеря да ни иска с близнаци, че и недоносени. Та сама си ровя, чета и си водя децата на прегледи.

# 67
  • София
И при нас и същото - едва успях да намеря педиатър, който да ни вземе с недоносените близначки. И оттам нататък тя е само един администратор - мерки, теглилки, направления и ваксини. Даже и мерките не са ок, мерим ги вкъщи. Дозирането на АМ също сами си го нагласяме. Ама от нея и не очаквам повече.

Сега сме се хванали да обикаляме заради хемангиомите на голямата. Еми няма да ти обяснявам, че една надута докторка в Токуда искам да я стрелям със сол в Д-то. За пореден път се убеждавам, че колкото по-надут и прехвален е един доктор, толкова по-неадекватно се отнася към пациентите си.

# 68
Мизи, като мине прегледът днес да пишеш доволна ли си .

Освен и тука да питам - препоръчайте нещо за никнещи зъбки.. От кои препарати сте доволни и изобщо мазахте ли с нещо..
Намазах няколко пъти с Бочко и зарязах. Период е и минава. Плюнки, слюнки ,рев минава. След него идва лазене, падане, пак рев... Търпение е най-доброто лекарство. Иначе може да стане като с коликите. Докъто минеш каквото има на пазара и те вземат, че избият. Госпожицата е с 6 2х2 излизаха.

Момичета, не шашкайте за главичките им. Имат да се променят още много. И на моята ми се струваше,че не е в ред, но се оправят. Вече е на 9 месеца (направени. 10 месец кара) и почти и се оправи. Важни са фонтанелите. Другото се оправя. Като започнат да сядат, без подпиране започват да се оправят. Не съм ползвала никакви възглавници. Утре ще снимам. На някои деца са им криви главичките заради естественото раждане. Не забравяйте от къде минават.

Misery. успокой се, момиче! Ще изперкаш. Госпожицата на шестия месец ми казаха,че едното бъбрече е по-голямо и ще го гледаме на годинката. Може да го израсте. Не съм хукнала по лекари и не се чувствам лоша майка. Имам голямо доверие на педиатърката ни. Има опит жената и им имам доверие. За каквото ме е свалила на земята е била права. И за повръщането и за подуването на гърдичките , и какви ли не проблеми . Всичко минава с търпение. Който иска може да се вкара в 1001 филма. Все ще се намери кой да ви вземе парите и да ви изкара акъла.

# 69
Дамм, и моят опит с педиатърката е същият, но аз и не очаквам повече. Бях споделяла с Дели и тя всъщност ме приземи, че не бива да очаквам повече и да се хващам здраво и да си чета и образовам. Аз го правех по време на бременността, та чак половин доктор станах, обаче за бебето определено не бях подготвена. Почувствах се доста нескопосана майка да си призная, щото си доведох вкъщи едно благо човече и имам чувството, че заради неадекватните ми и разнопосочни тактики спрямо храненето най-вече, минимизирах и малкия шанс за режим. Неслучайно човекът ме гледа накриво до към втория месец, но вече ми се усмихва много и смятам, че влязохме в ритъм.

Мизъри, това твоето не е само интуиция, но и интелигентност, извинявай - почерпена от житейския и от професионалния ти опит Wink. Смея да твърдя, че нищо че е бгмама, но тук пишат жени, които определо са доста по-интелигентни от някои педиатри. Рови, чети и да не ти дреме, че те обвиняват в хипохондризъм. Щом нещо ти се струва, че не е ок, значи следва да го провериш най-малкото. И моето момче спи основно наляво, но го забелязах отскоро. Иска ми се да отида при Фурлакис с направление, та си чакам месецния преглед при педиатърката края на месеца , та да ми издаде. Имам чувството, че и при нас може да излезе нещо, ама дано не съм права.

Дели, ко каза, ко?? Каква е тая сол, абе тия хора за аборигени ли ни вземат. Т`ва като моята, дето на домашното посещение ми рече, че детето трябва да ака на всяко ядене и да правя клизми до 8 на ден, ако не ака. Ма ни се заинтересува издълбоко как и с какво я храня, ни нищо. То се оказа "гладен запек" при нас. Добре че имам за 5 стотинки мозък в главата, но ще има жени, още в несвяст от раждането и емоцията, които може и да я послушат, авторитет е все пак.

# 70
  • София
Хоп и аз в темичката... Hug мнлгл се радвам че си имаме вече и такава и продължаваме заедно вече и с бебоците в обятия.
Благодаря на batmam за старанието да ни е уютно - ще изчета предните странички да видя докъде сте стигнали по темите. Blush
Аз будувам в болницата - гърдите ми ще се пръснат и болят ... Малкият ще го докарат след 2-3часа... Надявам се да спират антибиотика и да ни пускат да си ходим утре.... С кърменето се борим.. От едната поне си хапваше вчера... Днес не знам как ще е.. Положението е зле... Набъбнали и болезнени... Капещи.. Опитвам студени компреси и да цедя с помпа, преди малко кръв ми покапа от едното зърно - въобще опитвам се да не се шашкам, но ми е мноооооого трудно. Ще викам консултант.. Някой ако има съвет или опит - ще се радвам да сподели Simple Smile

# 71
Хоп и аз в темичката... Hug мнлгл се радвам че си имаме вече и такава и продължаваме заедно вече и с бебоците в обятия.
Благодаря на batmam за старанието да ни е уютно - ще изчета предните странички да видя докъде сте стигнали по темите. Blush
Аз будувам в болницата - гърдите ми ще се пръснат и болят ... Малкият ще го докарат след 2-3часа... Надявам се да спират антибиотика и да ни пускат да си ходим утре.... С кърменето се борим.. От едната поне си хапваше вчера... Днес не знам как ще е.. Положението е зле... Набъбнали и болезнени... Капещи.. Опитвам студени компреси и да цедя с помпа, преди малко кръв ми покапа от едното зърно - въобще опитвам се да не се шашкам, но ми е мноооооого трудно. Ще викам консултант.. Някой ако има съвет или опит - ще се радвам да сподели Simple Smile

Пращай мъжо за Лансинох за зърната. Даже ако някоя девойка има под ръка при теб в болницата, поискай да ти даде. При мен така и не се получи кърменето, цедя и давам, но да знаеш, че консултантите в София конкретно не правят домашни посещения. При мен единствена Ася Демирева дойде, но не ми помогна особено. А минах през четирима консултанти по кърмене. Имах просто лош късмет, че с Хедра направихме само една консултация и после я хвана ковида, а аз се обезкуражих. Правят онлайн консултации само, но не се шашкай, ще се оправят нещата!

# 72
100 пъти тръгвах да пиша...
Мизи, всичко ще се оправи! Ето хванали сте навреме нещата. Ще спи на възглавничка, ще му правите упражнения, масажи. Случва се често, а и като се сетя как деформирана му беше главата на малкия като се роди... Мина доста време да му се оправи.
На нас доктора ни каза да го обръщаме повече надясно, защото малкия наляво обича да седи. А и хваща играчките първо с лявата ръка.
Аз да ви кажа - снощи беше ужас докато дойде време да го изкъпем. В 4 стана от следобедния сън и до 9:30 не е спал. Ужасен кривук беше. Светнаха ме да погледна венците и какво видях - избиват му зъбите. Показва се предния ляв

# 73
  • София
Пиранките и двете колко бяха криви в кувьозите.. пък се оправиха. Голямата също държеше главата на една страна и нагоре, еми оправи се и това. Обръщаме я да спи и на двете страни, и я въртим спрямо интересните неща.

# 74
  • София
Момичета, изписаха ни днес Blue Heart- няма такова щастие и облекчение Blush толкова е хубаво да сме с малкия вкъщи. Сега ще видим как ще се оправяме идните дни Grin
Мизи, мерси мажа с лансилох- супер е, правих и разни масажчета от Хедра блога и се раздвижиха нещата, но малкият също много ме облекчава... Помпата сега от днес като ми падна млякото с болезнените гърди само ми прави допълнително отоци, та ще изчакам докато поутихнат страстите и поспаднат...иначе днес редувам топло преди и по време на кърмене ( с тези гелче подложки дето се загряват и после преваряваш), след кърмене нещо хладно, току що сложих хладни, начукани зелеви листа и се родих Joy направо оргазмично облекчение получих Joy
Недей да мислиш че си лоша майка! - ти си чудесна майка- обичаща и загрижена! Знам какво ти е на душа, но трябва да се оправят нещата.
И при нас има криви муцунце и главичка, иии малкият си държи главичката на една страна повече - и аз се притесних доста, сега като виждам че обсъждате тук подобни казуси, явно не е нещо рядко и необичайно и с времето повечето неща трябва да се оправят BlushSweat Smile
Неонатоложката каза че сигурно от вътреутробната позиция нещо или нещо при естественото раждане. И уж би трябвало да се оправи всичко до месец, нооо да ида на ортопед да прецени дали ше има нужда от рехабилитация заради я мускулче или друго, ноо може би може и от само себе си да се оправи? .- виждам давате насоки за същия ортопед, който една приятелка също ми спомена днес - Фурлакис, та явно ще минем и ние през него - доколкото разбирам се взима направление и всички са доволни.  Той провежда ли рехабилитации или по-скоро консултира и диагностицира?

Общи условия

Активация на акаунт