Лидл 146 - Декемврийска коледно-юбилярска

  • 141 463
  • 2 749
  •   1
Отговори
# 1 875
  • Мнения: X

За тази сладкарската извара, ако някой пише какво да я правя ще съм благодарна.

Хиля се с глас, докато те чета Smiley

А изварата можеш да я спретнеш на чийзкейк - така и така ще дебелее, та колко му е и един десерт след тортата да добавиш?
Да де, знам го чийза, ама колежки го правят супер, но..аз не съм го правила. Те нещо с маскарпоне гледам все говорят, че купуват. Не знам как да го направя.

Киса, ако ще го жертваш мъжо, пращай го утре...щото може и да не оцелее другата седмица, много народ ще бъде и ще се дезориентира човеко. Аз като нищо можех да взема някой чужд мъж, ама айде от мен да мине. Даже един ми товари торбите в таксито, а беше с жена си))

Да напиша за чершафите, че ги видях. Не са, като миналата година, по-зле са значително. Аз купих един комплект с еленчета и елхички и съм много доволна. По-плътни са, меки са, по-хубави са миналогодишните и като десен , и като материя. Тези долните с ластик, хубава е материята на тези за по-големите легла дето са на 19лв и нещо, на пипане само тях одобрих.

# 1 876
  • Мнения: 12 722
И аз си купих, защото всички говорят и сега се чудя какво да го правя.

# 1 877
  • Мнения: 12 907
Аз вчера в 7.30 си направих последното пазаруване за таз година... Изобщо не искам да чуя за магзин следващите две седмици. Не знам какво трябва да стане, че да се набутам, особено пък по веригите...
явно хладилника ти е голям Simple Smile
Ами като цяло само глезотии от лидъла взех - сирена разни всякакви, мезета слайсове и подобни. Сладкарска извара 2 кутии, сметана, майонеза.
Месо имаме домашно свинско във фризера, пилешки джаджи, манатарки и,зарзавати разни.. а и до нас отвориха нов месарски, ако нещо закъсам от там ще е. От борсата взех по едно кашонче портокали, мандарини, ябълки, ананас и ядки и ги заредих на студената тераса.. Ииии алкохол не консумираме. Това е като цяло. Под нас има малко магазинче за хляб, мляко и някоя салата...
С подаръците приклчих още ноември.
Хладилник, фризер и килер смятам да ползвам вместо лудниците и хаоса по магазините. Избягвам ги всяка година, в момента още повече.
Ще ме прощават лидълци, ама догодина пак 😜 даже и брошурите не ми действат изкусително.

# 1 878
  • Мнения: 1 954
Взимате 2 пакета бисквити с масло ( каквито и да са по-трошливи бисквити тип роден край вършат работа) . Слагате ги в чопъра и ги смилате. Слагате 1п - 100-120гр разтопено масло, бъркате и разстилате във форма за торта или дълбока тава. Половината кофа сметана я разбърквате (сладкарската извара или там както и викате) , с няколко лъжици пудра захар и 1-2 ванилия - на вкус. Добавяте един желатин( разтворен на микровълнова или на водна баня). Изсипвате върху блата и оставяте 1ч в хладилника или навън. Отгоре изсипвате малиново сладко ( родна стряха) или каквото друго сладко харесвате. Това е чийзкейк без печене ( оригиналната рецепта в нета е с 2п крема сирене и и кофичка заквасена сметана ).
Крема става и за лека торта - вместо маскарпоне ....

# 1 879
  • Пловдив
  • Мнения: 44 132
Всичкото това, ама без желатин. Няма нужда от него.

# 1 880
  • Мнения: 12 907
Всичкото това, ама без желатин. Няма нужда от него.
Абе чийзкейка без желатин със сигурност няма как да стои само с тая извара.... Трябва си.
Ако е в купички не слагам. Но във оформена торта абсурд.

# 1 881
  • Мнения: 1 959
И аз пропускам желатина. Няма рекламации.
п.п. Правя го само в едни бурканчета, преквалифицирани за чийзкейк. Така се ограничава “дозата“ и трупането в областта на ханша става мааалко по-бавно...

# 1 882
  • Мнения: X
Благодаря. Вижда ми се лесно, мога да го направя, ама не е ли много цялата кофа извара за чийзкейка.

# 1 883
  • Мнения: 27 193
Днес беше ужас.
Ходих до К, обаче там опашка, полиция, охрана...отказах се. Само пари от банкомата им дръпнах.
В Джъмбо беше ОК, обаче в Лидъл гъмжеше от хора.
Полиция, вън и вътре.
И аз като Фани взех още един Мелник 55, да има. Розе не взех повече, че ще се пропия. Купих, пици, боклуци...оставих си заплатата ...
Пак ще се ходи преди Коледа. Обаче е страшно. Няма такава блъсканица.

# 1 884
  • Пловдив
  • Мнения: 44 132
Всичкото това, ама без желатин. Няма нужда от него.
Абе чийзкейка без желатин със сигурност няма как да стои само с тая извара.... Трябва си.
Ако е в купички не слагам. Но във оформена торта абсурд.
е, айде ся...няма да споря. Аз само така го правя.

# 1 885
  • Мнения: 2 333
Фани, потърси баски чийзкейк Wink Няма да съжаляваш, а си отива половин кило извара.

# 1 886
  • Мнения: 12 907
Всичкото това, ама без желатин. Няма нужда от него.
Абе чийзкейка без желатин със сигурност няма как да стои само с тая извара.... Трябва си.
Ако е в купички не слагам. Но във оформена торта абсурд.
е, айде ся...няма да споря. Аз само така го правя.
Искам снимка на оформено парче чийзкейк без желатин с точно таз извара е кофа. Към всички, които не слагат де...

# 1 887
  • Мнения: 1 979
Само да кажа, че торта Гараш има 2 вида от две фирми. Месечинка не знам коя е взела, А ла торт май е фирмата на розова тъмна картонена обложка, другата е на някаква Мадам... На първата фирма е хубава гараша, другата не съм я опитала. Естествено взех пак.

Другата фирма е Мадам Гато/Тейст ит. Силно им препоръчвам тортите. Оценката ми за тях е бюджетна цена за добър и много добър вкус. Даже в следващата брошура са на промоция. Пише, че ще има различни видове.

Последна редакция: сб, 19 дек 2020, 21:33 от Бг-леля

# 1 888
  • Мнения: 15 357
Фани,френска селска торта ,катък и тортата на Тереза Маринова правя с тази извара.Също разядка с праз,сирене и зехтин,или с извара обикновена,кремообразна,пресован чесън,настърган домат или ситно нарязан пипер.

# 1 889
  • Асеновград
  • Мнения: 4 042
Благодаря. Вижда ми се лесно, мога да го направя, ама не е ли много цялата кофа извара за чийзкейка.
Скрит текст:
Фриганя Закинтити (Φρυγανιά Ζακυνθινή) или десерт със сухари от о. Закинтос

Необходими продукти:

1 пакет (от 125 гр.) сухари „Elite“ или др. подобни

За сиропа:

250 мл. (1 чаена чаша) вода
235 гр. (1 чаена чаша) захар
кора от лимон, отрязана с нож на ивици
1 пръчка канела
3 бр. цели цветчета карамфил (подправка)


За крема:

1 литър прясно мляко
110 гр. (6 супени лъжици с връх) захар
80 гр. (5 супени лъжици с връх) царевично нишесте
1 шушулка ванилия

За сметановия слой:

250 мл. (1 чаена чаша) течна сметана 35%
50 гр. (3 супени лъжици с връх) захар
ванилия (по-желание)

Тук аз правя крем от сладкарската извара, със захар и ванилия вместо със сметана.Според мен вкуса на десерта става по наситен.

За декорация:

40 гр. филирани бадеми
канела за наръсване (около 1 чаена лъжица)
Начин на приготвяне:

Сухарите се нареждат плътно един до друг на дъното на подходяща тава. Подберете тава, в която няма да ви се налага да ги режете, за да запълните плътно дъното и, тъй като се чупят лесно. Възможно е да останат 1-2 сухара.

Смесете всички продукти за сиропа и ги сложете на котлона. Разбърквайте докато захарта се разтопи, а когато водата заври, регулирайте огъня, така че да не ври много силно. Вари се за 5 минути от момента на завиране.

Сухарите в тавата се заливат с горещия сироп и се оставете на страна докато го поемат. През това време може да приготвите крема.

Ваниловата шушулка се  разполовява, зрънцата се остъргват с помощта на нож и заедно със шушулката се добавят към прясното мляко. Ако ползвате синтетична ванилия или кстракт, добавете ги в края на варенето на крема. В част от прясното млякото може да разтворите царевичното нишесте, аз съм смесила всички продукти от началото и след това съм сложила на огъня. Вари се при непрекъснато разбъркване до сгъстяване. Сваля се от огъня, двете половини на ваниловата шушулка се отстраняват и крема се изсипва върху сиропираните сухари. Заравнява се и се оставя да изстине.

Сметаната се разбива със захарта и по желание се ароматизира с ванилия. Нанася се на равномерен слой над застиналия крем. Повърхността на крема се наръсва с канела и филирани бадеми. Прибира се в хладилника да се охлади за няколко часа, най-добре 1 нощ.

Този десерт заради канелата винаги ми е навяла аромат на Коледа. Става много лесно, и вкуса е прекрасен.

Общи условия

Активация на акаунт