Отговори
# 540
Със сигурност са по-евтини от американските.

Нека не говорим наизуст. Няма значение колко е срината лирата, един епизод на сериал с Къванч Татлътуу, забравих кой беше... е няколко хиляди евро, по БТВ даваха разговор за тези сериали, конкретни цифри бяха. Много пари струват. А и от американски до американски има разлика. В турските сериали се влагат доста пари, не знам защо си мислите, че са "втора стока". Пълно е с тъпи американски евтини екшъни. Както и има страхотни и скъпи американски филми, но тях може да ги гледате по HBO, не по bTV със сигурност. Разбирам ненавистта ви към югоизточната ни съседка, но се абстрахирайте за малко от това. Не всичко турско и китайско е евтино, това не са дрехи

# 541
Според мен, турските сериали се гледат повече от американските. Това е, което предпочита масовият зрител и затова се купуват от телевизиите. Не твърдя, че аз спадам към масовия зрител - за последните години съм изгледала изцяло единствено Завинаги, но това е, което наблюдавам около себе си. 99 процента от близките и познатите ми предпочитат да гледат турци, отколкото американци.
От друга страна, извън познатите ми от Интернет, познавам само един човек, който чат-пат сваля и гледа нови сериали от нета (като мен). Не е толкова масово явление, колкото се изкарва.

# 542
  • София
Телевизиите не ги интересува общата гледаемост, а гледаемостта във възрастовата група 25-44 (до 55 максимум) години. Оттам се ориентират и рекламодателите.
А навремето се купуваха американски филми - дори все още ги преповтарят по дъщерните им телевизии...

# 543
Някои от по-възрастните ми роднини много се вълнуват от излъчваните турски сериали и много съпреживяват с тях. А аз буквално съм се чувствала наказана, когато ми се е налагало да ги гледам, докато съм била на гости. Но аз сложни семейни драми не обичам да гледам без значение дали са турски, американски, венецуелски, български.

Липсва ми сериал като "Досиетата Х".

# 544
Жалко, че Юлката няма да участва в този Максимал.
Щеше ми се да го гледам някъде пак.
В състезание за сила, де.
Защото в Черешката никак не беше на място Blush

# 545
  • София
Досега не съм изгледал нито един турски сериал.
И това го казва маниак на тема сериали. Но просто не си падам по точно този тип семейни сапунки. А и никой вкъщи не ги харесваше.
Навремето покрай баба ми нямаше как и гледах Дързост и красота. То нямаше край. Години, години наред. И се възмущавах на Брук, хахаха. Естествено остана си недовършен. Вече от години не знам какво се случва. По същия начин имаше и някакви индийски сериали дето ги въртяха тогава ама и там не знам какво стана и как завършиха. Имаше там някаква Ичха ли се казваше не помня. Абе точно Ичха си беше, от Моята карма. Я как мозъка веднага се сети, а уж не помнех. И Ананди от Малката булка. Любимките на баба ми. Значи бяха два индийски основни сериала, вървяха с години наред по Нова и после от 17:00 ч. по БНТ май беше, Дързост и красота. Класика, хехе. И понеже ги свързвам с нея и си имам сантимент. То толкова и гледах де, повече слушах докато работех на компа. Ама всичко това ми липсва. Бе като някакво ежедневие, като ритуал.

# 546
Дързост и красота май още не е приключил, но аудиторията му в България поизчезна...

# 547
"Дързост и красота" е достигнал 8500 еп., но последния сезон не го дават в България.  Виж "Докато свят светува" е над 13 хиляди, а абсолютният рекордьор "Пътеводна светлина" е почти 18 хиляди епизода Grinning
Diavolo, бъркаш турските сериали с "Дързост и красота" и индийските. Нямат нищо общо. Турските не са непременно сапунки. Ако си пуснеш "Опасни улици" от 18.00 ч това е гангстерски сериал, давали са "Долината на вълците" и още куп екшън сериали... турски и нямат нищо общо със сапунки, нелепо е да сравняваш с "Дързост и красота" или индийските, които са си направо за деца. Или за малоумни. А може и за двете Grinning

# 548

Гледам аз Шоуто на Слави от вчера 21.12.20 и не мога да се начудя на умственият багаж и изказ на тия двете пИпИруди.
Това са двете победителки от тазгодишния конкурс Мис Плеймейт. Чудя се докога такива създания ще продължават да се показват по телевизията и ръсят бисери 🧐😔😒

Последна редакция: вт, 22 дек 2020, 22:27 от Анонимен

# 549
Жалко, че Юлката няма да участва в този Максимал.
Щеше ми се да го гледам някъде пак.
В състезание за сила, де.
Защото в Черешката никак не беше на място Blush

Сега като каза Юлката и Черешката, ама верно той учавства в Черешката миналата година. Как се е навил въобще? Нали и Черешката била на Тупарев. Чак сега зацепих. Как така, нали уж бяха обидени един на друг, пък после Черешка.

# 550

Гледам аз Шоуто на Слави от вчера 21.12.20

Ти си си платила да гледаш телевизията на Слави Трифонов?!??!?!?! O M G ....

# 551

Гледам аз Шоуто на Слави от вчера 21.12.20

Ти си си платила да гледаш телевизията на Слави Трифонов?!??!?!?! O M G ....

Май вече съжалявам това ми решение 🙈😂

# 552
На Слави канала при мен е безплатен. Обаче е някъде назад и изобщо не се гледа у нас, дори и да беше нещо заслужаващо. Аз карам до 20 програма някъде, както са направени и така си стоят у нас, на никой не му се бърника да мести и настройва телевизорите. Та..зависи и как са програмите в списъка донякъде, на човек не му се търси и цъка.
Турските сериали са едни и същи, но поне избират някои с хубави актьори. Това за Опасни улици се гледа у нас от майка ми и съм хващала епизоди доста-не са зле, даже ми харесват. Последният филм "Завинаги" и аз не знам как се залепих, ама много ми хареса. Е..накрая доста го разводниха, но беше хубав, пък и уж по действителен случай.
Имат и весели сериали , някаква стая 305 ли беше... нещо несериозно, ама доста се посмях на някои епизоди, то не знам къде беше на кой канал ... При това турците май нямат академия за актьори, там са си самоуки - в движение се учат или знам ли... Всички знаем, че действителността не е такава там, но пък се стараят да го направят...по-европейски или ..съвременно. Нито съм виждала в Истанбул хора така облечени жени, нито в Анкара, нито дори на почивки не съм виждала толкова европейски облечени жени на улиците. В магазините луксозните -да, ама са с униформи, та винаги съм се чудела къде там тези заведения толкова , дето турците вечер разпускат. Правят го да се покажат пред света, че са по-светски уж там животът, ама.. затова и бълват толкова сериали, разни сапунки, но са значително по-стойностни от индийските.
Това за "Досиетата Х" и на мен липсва нещо такова да пуснат , май е имало и нови серии, които тук не са давали. Или дори да ги повторят, ама.. няма нищо. В общи линии се гледа едно и също, има филми по 5-6 пъти поне съм гледала, ама ...вече се примирявам и си чопля нещо, местя напред-назад или ей-така за фон звучи...Не вземат поне една хубава комедия да пуснат, хем празници, хем хората подтиснати с този вирус, малко така..по-свежо нещо, ама и това няма. За състезания доста ще чакаме с този вирус, мисля скоро нищо няма да има никъде.((

# 553
  • Sofia
Като стана въпрос за турски сериали,рядко се е случвало някой да ме грабне /аз отдавна и не съм гледала,де/,но "Долината на вълците" и "Езел" ми бяха любими.И наистина нямат нищо общо с традиционните сапунки.

Беше малко вероятно, но все пак някои се надявахме да видим (живот и здраве) през април Юли в битка. Е, няма 😉:
Скрит текст:
Да,за съжаление.Жалко не само за Юли.Мисля,че и в Сървайвър,и във Фермата е имало доста атрактивни участници в предните сезони. Но явно ще са от последните "звезди".Май че ще са по един мъж от Фермата и ИВ и две жени фермерки.

# 554
Аз карам до 20 програма някъде, както са направени и така си стоят у нас, на никой не му се бърника да мести и настройва телевизорите. Та..зависи и как са програмите в списъка донякъде, на човек не му се търси и цъка.

А, това винаги може да си го промениш. Аз си настроих сам каналите.. само преди седмица ми инсталираха интерактивна на Виваком и веднага ги разбъзиках тия 200 програми и си ги подредих както аз си искам. Българските кабеларки съм ги забил след 150-и канал, хаха. Най-гледано е научно-популярните канали, в началото всички БНТ-та, всички БТВ-та, всички НОВА-ДИЕМА, всички Фоксове и така.  А чалгата и националистическите кабеларки са последни в списъка Grinning  Виваком така са го подредили, че на автоматичната настройка Канал 3 е на четвърти бутон, как ли пък не, тая глупост, хаха.
Между другото нали знаете, че от 4 януари стартира NOVA NEWS? Програмата е една мешавица от Нова ТВ и Канал 3. Поне добрата новина е, че са разкарали "Беновска пита" Grinning Grinning Grinning Grinning

Общи условия

Активация на акаунт