Захранване - въпроси и отговори - тема 9

• 34 327
  • 760
  •   1
Отговори
# 105
Кои са тези готови десерти, Бобче?
Разбирам ти въпроса,записала съм си някъде, утре ще погледна обстойно и ще пиша.

# 106

За тези говоря,и има едно мляко с ориз и ябълки на Слънчо,но досега не съм ги давала.

# 107
Аз лично въведох към 9мес кис.мляко, извара и сирене, давала съм към плод кисело мляко, не съм взимала от тези.
Иначе може, няма никакъв проблем,Бобчи.

# 108
И аз точно такива не съм купувала К.мляко дадох на 9м...и се подсече зверски ....колкото пъти дам дупето е червено ...за мен е от него ...вече давам много рядко един път в седмицата я има я няма ...

# 109
Аз мисля изварата да я въведа към 8ми месец, но ще прочета малко повече по въпроса.
Иначе тези десертчета с извара са много вкусни. Аз си взех миналата седмица 3 на HIPP, за да ги опитам. Опитах им и пюрето от кайсия, круша и слива. Grinning
Общо взето доста от плодовите неща на детето изядох аз.

# 110
Бататът може ли да се пасира или става лепкав като обикновения картоф?

# 111
В един ден месо и млечни не може,нали?
Изрових си записките и да, не е препоръчително да се комбинира месо с млечни. С риба също не е препоръчително. Дали се визира едно хранене или за целия ден, не съм сигурна.

Също, не е препоръчително да се комбинира в един ден жълтък и месо и в едно хранене жълтък и сирене.
Източникът ми е "Кума лиса в кухнята".

Бататът се пасира много лесно. Не е като обикновенния картоф. По- скоро бих го оприличила с тиква. Добавям винаги малко от водата, в която е врял (в моя случай на водна пара).

# 112
Мами, как е най-правилно да се започне? Първо с месо или първо с жълтък и колко време трябва да мине, за да се въведе второто?

# 113
Нз как е правилно започнах с жълтък така ми каза док.

# 114
Няма правилно и неправилно в случая за ж.и месо, аз започнах с месото, по три пъти давано 1 вид и е въведено, като дадох 2 вида месо, минах на жълтък през ден редувах с месото, давах към 14 пъти жълтък и го приех за въведен.После въведох и 3ти вид месо и карах нататък.Казвам моя начин,Вие решавате.

# 115
Много благодаря за отговора. Сега ми е по-спокойно.

# 116
Здравейте! Имам един въпрос - понеже педиатрката ми е каазала да редувам жълтък , после месо аз винаги ги предлагам на обяд .. примерно: зеленчуково пюре с жълтък на 9+ сме. Въпроса ми е искам да предложа леща за обяд, но нито с месо, нито с жълтък, но се чудя дали ще може да пропусна, при положение, че ми е казано, а и също съм чела из интернет, че трябва да се редуват тези 2-та компонента?
Ние сме на 9+++ Записахме се на детска кухня направо се родих  Simple Smile онзи ден имаше супа от оранжева лющена леща и др зеленчуци пасирани и застройката е с жълтък пробвай,а може да влезеш в сайта на държавна детска кухня да разгледаш менютата там пише всяко едно ядене какво съдържа и кои храни са алергени Simple Smile Успех.

# 117
Аз мисля,че толкова строго няма нищо, не е грешно да се даде леща, а примерно на следващия ден жълтък или месо.След 10ти месец може и ж.и месо в един ден,така го водят. Аз записах дъщеря ми като стана на 10м и си хапва добре, но и преди това хапваше всичко, и домашно, и купено, сега и кухнята.

# 118
Аз мисля, че това редуване на жълтък и месо е именно с цел в зеленчуковия обяд да има протеин.
Чета, че някои майки редуват жълтък, месо и вегетарианско меню с добавено мляко.

# 119
Извинете за глупавия въпрос, ама като съм гола и боса още в захранването... 😁 Та въпросът ми е тиквичката как се приготвя? Трябва ли да се бели и да се извадят семките евентуално? 🤷🏼‍♀️

Общи условия

Активация на акаунт