Захранване - въпроси и отговори - тема 9

• 34 321
  • 760
  •   1
Отговори
# 90
Само на Plasmon ли има безглутенови бисквити? Видях, ще в техните има добавена захар.
Някоя друга марка не предлага ли, защото нещо не можах да открия в интернет?

# 91
Момичета, извинявам се, че отново подвигам темата за яйцата. Обсъждахте от къде купувате истински яйца, но аз подминах, тъй като досега разполагах с домашни. Ето, че ми сервираха, че кокошките спрели да снасят и сега трябва да купя. Моля ви, напомнете ми, коя марка и откъде се снабдявате с яйца. Благодаря ви и се извинявам за дублирането Simple Smile

# 92
Kristaline, това са нашите.
Мъжът ми ги взима от кварталния магазин, но мисля, че и в Lidl предлагат такива. Simple Smile

# 93
Рокит, коя схема следваш ти? Защо е толкова сложно това захранване...смятам да започна с еднокомпонентните пюрета и колкото и да четох, съм объркана. Не ми е ясно на 3-ти, 4-ти ден и т.н. по колко да давам, новия зеленчук пак ли с 2 лъжички да го започвам...При нас храненето е смесено и изобщо не знам и с колко да дохранвам...Ще се побъркам от притеснение.

# 94
Ema, аз се ориентирам по схемата на HIPP, но не я следвам дословно.
Просто гледам как го дават те, после чета в интернет и решавам накрая как да го давам аз. Grinning
Но от тяхната схема взимам някои "правила" като това за наличието на протеин във всяко хранене.
Не знам дали е правилна, тепърва ми предстои да въведа месо и 1/2 жълтък и да почна вече да замествам обяда. Предполагам, че ще се случи към 7ми месец това.
Аз в началото захраних доста плавно, като не само първия, а всеки зеленчук въвеждах по 5 дена. Общо взето целият пети месец отиде за въвежданетона 6 зеленчука.
Първо въведох пащърнак, като започнх така: 2л, 4л, 8л, 12л, 20л.
Всеки следващ зеленчук го въвеждах с по 4-5л. като го давах с друг, вече въведен зеленчук. Simple Smile

Тази схема също доста ми помогна:
https://www.namama.bg/article/zahranvane/

# 95
Благодаря, Рокит. Четох я тази схема, но е доста объркваща...

# 96
В един ден месо и млечни не може,нали?

# 97
В един ден месо и млечни не може,нали?

Майче може. Или поне аз не виждам как ще стане да се захрани с месо ако не може. Sad
Имаше нещо за рибата и млечните в едно хранене, но още не съм стигнала до там.

# 98
Момичета, вадим зъбки и вчера на обяд за пръв път категорично отказа пюре. Стискаше устичка и не искаше даже да опита. Дадох му мляко, изпи си ги. За СЗ дадох пюрето от обяд,защото бях го отворила и стоплила. Нямах проблем, хапна го. Днес същата работа. На обяд не иска пюре, пак пи мляко. Пюрето от обяда е стоплено. Ако пак го дам за СЗ? Притеснява ме, че е зеленчуково, би ли му натоварило стомахчето.  На 7м сме.
Какво ще кажете?
 За утре вече ще си знам и на обяд направо мляко!

# 99
Привет , от къде купувате пилешко, пуешко за захранването

# 100
Правилно ли съм разбрала, че всеки нов зеленчук, а по-късно и плод/каша, се въвежда с 2-3 лъжички? А не надвишаваме количеството от предходния?
Гледам схема на Хип и там втория зеленчук е даден направо половин бурканче...

# 101
Правилно ли съм разбрала, че всеки нов зеленчук, а по-късно и плод/каша, се въвежда с 2-3 лъжички? А не надвишаваме количеството от предходния?
Гледам схема на Хип и там втория зеленчук е даден направо половин бурканче...
Всяка нова храна се въвежда с по няколко лъжички, като всеки следващ ден се увеличава количеството. Идеята е да става постепенно. Може да добавяте тези няколко лъжички към вече въведено пюре, ако искате да запазите достигнатото количество.

# 102
Какво значи млечни и месо?Може и риба и млечни дори на едно хранене.

# 103
Имах предвид месо и зеленчук на обяд,и от готовите десерти с мляко или извара следобед

# 104
Имах предвид месо и зеленчук на обяд,и от готовите десерти с мляко или извара следобед
Може в един ден, няма проблем. Повечето бебета сучат или приемат АМ по време на захранване, това няма как да бъде спряно.

Общи условия

Активация на акаунт