Захранване - въпроси и отговори - тема 9

• 34 336
  • 760
  •   1
Отговори
# 135
Може ли някоя дама, която е захранила бавно, за около месец, да ми даде съвет с по колко и как е увеличавала лъжичките пюрв и как е въвеждала новия зеленчук? То вероятно си зависи от бебето, но сякаш не ми се иска да заместя много бързо обяда, за да няма проблем с изхожданията.

# 136
И още нещо - ще въвеждам пащърнак. Мога ли да дам 2 лъжички и после да дам бурканче тиква със сладък картоф (и двете са въведени). Така по този начин обяда не става ли трикомпонентен?
Щом са въведени вече, няма проблем. Идеята да не се дава многокомпонентно пюре е само при първоначалното въвеждане - ако се въвеждат няколко нови продукта, няма да се знае реакцията от кой точно е (ако има реакция).

# 137
Може ли някоя дама, която е захранила бавно, за около месец, да ми даде съвет с по колко и как е увеличавала лъжичките пюрв и как е въвеждала новия зеленчук? То вероятно си зависи от бебето, но сякаш не ми се иска да заместя много бързо обяда, за да няма проблем с изхожданията.

Това захранила бавно за месец не го разбрах много, но аз лъжички не съм броила. Сама си правех пюретата и слагах новия зеленчук към вече въведен. Давах колкото изяде, като това обикновено не бяха повече от 30-40гр. Нов зеленчук въвеждах по два дни. Замести обяда около 10м, т.е 4 месеца след началото на захранването. Няма как ти да кажеш кога да се замести обяда, месец , два, пет, бебето само ще си покаже кога е готово. Просто си въвеждай нещата като спазваш правилото за нова храна 2-3 дни.

# 138
Момичета може ли да дам киви на бебе , което е на 1 годинка и 2 дена , как мислите .

# 139
Мисля,че може.Някои майки даже по-рано дават.Аз още не съм давала,но при нас има време.

# 140
На 11 месеца сме кога се въвежда белтък?

# 141
Аз знам,че е след 1годинка, ще въведа в печива след 11мес и половина.

# 142
Кивито си е алерген, не е толкова важно за храненето на бебето/малко дете, аз изчаквам децата ми /2,6м и 10м/ сами да решат кога да опитат точно киви.Заради това,че при мен се проявяват неприятни сърбежи и парене от него.
Белтък в готвеното днес сложих за малкия на 10++.Правих му зеленчукови кюфтета печени, ще има да ги яде няколко дена.Излязоха ми 12бройки, вътре има объркано едно цяло яйце.След това ще сложа в нещо друго пак цяло, може би палачинки или кекс, така му давам аз.

# 143
А това с алергените - всъщност как е точно правилото? Колкото по-късно толко по-добре ли? Има ли го момента ако е много по-късно отколкото трябва да стане точно обратното - да е още по-зле реакцията и алергията?

# 144
Има изследвания и мнения и в двете крайности за алергените. Всяка майка си преценява според разбиранията и проявени алергии в рода. Аз примерно дадох ягоди към годинката, но има майки дават по-късно, други по-рано. Но киви все още не е ял, защото аз имам алергия. Няма универсално правило. Много зависи конкретно от бебето и наследствената обремененост.

# 145
А при АБКМ как трябва да протечв захранването? С времето изчезва ли тази алергия?

# 146
Има алергени, които аз лично до 3 г не давай на детето- ягоди, мед, ядки. Ягоди още не е ял. Нед опита на градината. Ядки...баба му го открехна за орехите и фъстъците

# 147
Днес ще започна захранване с тиква, след това смесено готово пюре тиква и картоф.
 С какво ще ме посъветвате да продължа и в каква последователност (така, че да редувам разхлабващ и запичащ)?
Да смесвам ли новите зеленчуци с предходен или да давам чист?
 Още от началото ли се наблюдава промяна в изхожданията и започват ли да акат и нощем?

# 148
То си е до детето, дъщеря ми ака само през деня от много време.Още от начало би трябвало да има промяна.Може тиква, картоф, пащърнак, морков, тиквичка, батат.В този ред е моето предложение.

# 149
Здравейте мами, имам питане. Имам момченце на 6++,заместили сме обяда с пюре изцяло. СЗ също с каша.Вечер давам мляко с бисквитки на Плазмон, за да му засища. Да ама не, буди се и през нощта през 3 часа да хапва.Млякото почти не го иска чисто, хапва по 50гр,иначе каша и пюрето са му сладки и си хапва добре. На Био Лактана 2 сме. Въпроса ми е защо ли се буди и през нощта през 3 часа. И все още не съм вкарала глутен, мога ли и ако да да заменя някое друго хапване и с какво. Мн ми е трудно с това захранване.🤔🤔🤔

Общи условия

Активация на акаунт