Захранване - въпроси и отговори - тема 9

• 34 340
  • 760
  •   2
Отговори
# 120
Беля и махам семките, после на пара. Комбинирам с картоф,батат, морков, тиква, чушка. В началото двукомпонентни , след време три и повече❤Не е срамно да се пита, аз също питах и търсех инфо.

# 121
Момичета, нещо не мога да разбера: като започна захранването и давам всеки отделен зеленчук по 5 дни и не надвишавам 7-8 лъжици, кога и как ще заместя обяда? Това е едната схема, която срещам. При другата се увеличават лъжиците и за две седмици се замества обяд, но ако някой се в водил по по-малък брой лъжици, нека сподели?

# 122
Момичета, нещо не мога да разбера: като започна захранването и давам всеки отделен зеленчук по 5 дни и не надвишавам 7-8 лъжици, кога и как ще заместя обяда? Това е едната схема, която срещам. При другата се увеличават лъжиците и за две седмици се замества обяд, но ако някой се в водил по по-малък брой лъжици, нека сподели?

Ами то не е проблем да увеличаваш лъжичките.
Ако примерно си почнала с пащърнак караш така - 2, 4, 8, 12, 20.
В един момент като си въвела 2-3 зеленчука, спокойно можеш да ги комбинираш и да му даваш вече без броене на бебчето.
Също така е добре да знаеш, че спорес някои схеми, обедното хранене не е добре да се замества с напълно зеленчуково пюре. В него или трябва да има месо, или 1/2 жълтък или да дохранваш с мляко. Тоест към зеленчуците трябва да имаш протеин.
Ако не си въвела жълтък и месо, не те съветвам да заместваш хранене. Давай си пюренце и дохранвай с кърма или АМ. Simple Smile

# 123
Рокит, всеки нов зеленчук ли си въвеждали с 2, 4, 8, 12, 20 лъжички? С всеки започваме отначало броенето? И като вкараме 5-6 зеленчука с по 20 лъжички (това са може би около 100 гр), какво правим по-нататък?
Извинете ме за невежеството, но не намирам източник, където да е обяснено конкретно.
Няма ли някъде кратко и точно ръководство как да водим захранването? Ако някой ми предложи, ще съм много благодарна. Изчетох линковете от първата страница, но търся нещо по-конкретно.

Последна редакция: пт, 18 дек 2020, 17:55 от Ema_P

# 124
Ема, ами то майче има различни системи. Ще ти кажа как беше моята. Аз въведпх първия зелвнчук и от там нататъка всеки следващ добавях към него или към друг въведен.
Започнах с пащърнак:.
1ден - 2л.
2ден - 4л.
3ден - 8л.
4ден - 12л.
5ден - 20л.
После картоф.
6ден - 18л. пащърнак + 2л. картоф
7ден - 16л. пащърнак + 4л. картоф
8ден - 14л. пъщърнак + 8л. картоф
9ден - 12л. пащърнак + 10л. картоф
10ден - дадох пюре на HIPP пащърнак и картоф колкото изяде без да броя.
И по този начин следваха морков, броколи, батата и тнт.
Имаш ли схемата на ХИПП?

ПС: Уточнявам, че моят син си хапваше с желание и не съм го насилвала. Ако детето не иска да яде повече от определено количество не му го бутай в устата.
Освен това, след пюрето винаги дохранвам с АМ. Simple Smile

Последна редакция: пт, 18 дек 2020, 18:07 от Rocket

# 125
Аз въвеждах по 3 дни, в последствие и по 2. 5 лично на мен ми е малко архаично. Може да питате и в темата за дискусия с Маги Пашова

Рокит, всеки нов зеленчук ли си въвеждали с 2, 4, 8, 12, 20 лъжички? С всеки започваме отначало броенето? И като вкараме 5-6 зеленчука с по 20 лъжички (това са може би около 100 гр), какво правим по-нататък?
Извинете ме за невежеството, но не намирам източник, където да е обяснено конкретно.
Няма ли някъде кратко и точно ръководство как да водим захранването? Ако някой ми предложи, ще съм много благодарна. Изчетох линковете от първата страница, но търся нещо по-конкретно.

# 126
Аз лично лъжички не броя и пащърнак не съм давала. Ние не яден такова нещо и не виждам кога ще му се наложи да го яде, че са го въвеждам. Аз за сега давам по 5 дни. Но аз не го правя с цел хранене , а опитване. Може би като стане на 6-7 месеца ще съм по- смела ама за сега го давам лежерно

# 127
Аз лично лъжички не броя и пащърнак не съм давала. Ние не яден такова нещо и не виждам кога ще му се наложи да го яде, че са го въвеждам. Аз за сега давам по 5 дни. Но аз не го правя с цел хранене , а опитване. Може би като стане на 6-7 месеца ще съм по- смела ама за сега го давам лежерно

Аз започнах с пащърнак заради разхлабващия му ефект. Simple Smile
Оказа се обаче, че беб много го харесва и занапред ще го използвам и в други готвенки.

Lorsy, за 5те дена аз така съм си решила и така го правя.

# 128
Ок, но отговорът ми е към питането на Ема, не към вас. Разбира се, че всеки чете и преценява.

Аз започнах с пащърнак заради разхлабващия му ефект. Simple Smile
Оказа се обаче, че беб много го харесва и занапред ще го използвам и в други готвенки.

Lorsy, за 5те дена аз така съм си решила и така го правя.

# 129
Здравейте, нямам опит с други пюрета, само с Gerber 4+,но ми прави впечатление, че са доста течни. Така ли трябва да са и домашното пмре, което правя толкова течно ли трябва да е?

# 130
Здравейте, нямам опит с други пюрета, само с Gerber 4+,но ми прави впечатление, че са доста течни. Така ли трябва да са и домашното пмре, което правя толкова течно ли трябва да е?
На колко е детето ...течно трябва да е ако е малко, няма зъби и не може да дъвче

# 131
Аз имам две питанки, тъй като скоро ще въвеждам месо:

1. Ако искам да взема прясно месо, да го сваря и да го замразя във формичка за лед, каква е точно процедурата.
На някои места чета, че се пасира и се замразява по около 20гр чисто месо, а на други, че се добавя вода?
За мен второто няма много смисъл, но все пак да питам. Simple Smile

2. Може ли месните заготовки на Hipp, Plasmon, Gerber също да бъдат замразявани след отваряне на бурканчето?
И това го видях като вариант от едно момичета, та и за него да питам. Simple Smile

# 132
Давала съм заготовка в 2 последователни дни, не би било ок по мое мнение да се замрази.
Чак толкова течни като на гербер не мисля,че е нужно, аз не съм й правила толкова течни пюретата в началото.
Ще потърся инфо за 1 въпрос на Рокет и за консистенцията на пюретата.

# 133
Аз като въвеждах месо, купувах само месните заготовки. Месо от магазин не посмях да купя, то не знаеш с какво е пълно. Доста време добавях от тези месните към моите зеленчукови пюрета. Не яиждам смисъл да се замразяват.  На Гербер ползвах, едно бурканче е 80гр като 40гр е чистото месо, т.е. два дни по20гр. Те издържат 24ч в хладилника. Така.че идват идеално за два обяда.

# 134
Бебето е на 5 месеца, но предвид че съм давслс оризова каша, която става в пъти по-гъста и тези на Гербер ми се сториха много течни. То дори и самата дума пюре някакси не ми се връзва с тях.
И още нещо - ще въвеждам пащърнак. Мога ли да дам 2 лъжички и после да дам бурканче тиква със сладък картоф (и двете са въведени). Така по този начин обяда не става ли трикомпонентен?

Общи условия

Активация на акаунт