Захранване - въпроси и отговори - тема 9

• 34 299
  • 760
  •   1
Отговори
# 675
В момента  сме на 6++ и имаме въведени зеленчуци, жълтък и месо. Интересувам се докога се редува жълтък и месо?

# 676
Здравейте, нужно ли е да се добавя мерителна лъжичка АМ в купено пюре при заместване на обяд, преди да са въведени месо и жълтък? Също кога е подходящо да се въведе месо и жълтък при захранване започнало от 4+ месеца?

# 677
Здравейте, нужно ли е да се добавя мерителна лъжичка АМ в купено пюре при заместване на обяд, преди да са въведени месо и жълтък? Също кога е подходящо да се въведе месо и жълтък при захранване започнало от 4+ месеца?

Аз захраних на 4+++ и до 6 месеца дохранвах с мляко. След това добавях по 1л. АМ към чисто зеленчуковите пюрета или давах от вехетарианските менюта на HIPP. Те са с добавено.
Жълтък въведох 6ти месец някъде, а месо от 7ми почнах. Simple Smile

# 678
Чела съм,че се спира редуването след 10месец напр когато е на кухня няма редуване, но това зависи и от родителя,като цяло след 10мес или годинката вече може да не се следи.Важно е да има 1 ден бобови, 1 ден рибка, др дни с яйце и месо, така знам 🥰

# 679
Доколкото разбрах след въвеждане на месо и жълтък ги редуваме, примерно пон, ср, пет и нед - месо а вт, чет и съб - жълтък. Така ли се процедира или се оставя и ден без нито едни от двете?

# 680
Може и чист ден,но аз лично редувах, така реших, за мен са важни месото и жълтъкът.

# 681
кога и как се въвежда белтък, има ли схема по колко се дава?

# 682
Аз въведох към 12месец.В печива като мъфини,палачинки.

# 683
Редувах месо и жълтък до към 10-11 м. След това започнах да приобщавам към обща храна и спрях да следя. Белтък дадох около годинката първо в печива, без определена схема.

# 684
а трябва ли да е въведен белтък преди ваксината 13ти месец?
една майка скоро го каза, но ми се стори странно, защото детето може да прояви алергия и какво, няма да му сложат ваксина ли ...

# 685
а трябва ли да е въведен белтък преди ваксината 13ти месец?
една майка скоро го каза, но ми се стори странно, защото детето може да прояви алергия и какво, няма да му сложат ваксина ли ...
Добре е да е въведен, да, точно това се обсъжда в съседната тема за бебетата. Самата ваксина съдържа малки следи от яйчен белтък и затова е добре детето да го е срещало вече, за да не отключи реакция към белтъка, която да се обърка с реакция към ваксината.

п.с. Ако случайно детето има реакция към белтък, се подхожда с много по-голямо внимание при поставяне на ваксината, наблюдава се по-дълго от лекар и се изписват противоалергични препарати. Ако алергията е много тежка, предполагам, че ваксината се отказва - но лекарят решава как да се подходи. Просто е добре да се знае предварително.

# 686
Ох, аз пак се връщам с моите въпроси за яденето на по-едри парчета.
Давам от няколко дена на малкия бананче, като просто му отчупвам от моя банан да си го глозга. Е, днеска такова голямо парче отхапа, че почити не ми докара инфаркт.
Почна да прави едни физиономии на повръщане, в същото време на задавяне, аз се мъча да му бръкна в устата да го изкарам, той върти главата и се пробва да плаче, обаче още повече се дави с това парче. Казвам ви, сърцето ми слезна 10 пъти в краката докато успея до го измъкна.
И сега ме е страх да му давам каквото и да било!!!
Иначе, яде пюрета за 8ми месец с по-едри частици, но не дъвче, а гълта като фитка.
Кажете, как научихте вашите деца да дъвчат?

# 687
Показвах й.Аз също 2 пъти имах ситуации със задавяне, оставих време и на нея, и на мен да отмине страха и опитах след време, нещата се получиха, почна ди върти в устата, да дъвче, да чопли с пръсти, да гризка, ако се задави го откашля.Вредна е паниката и бъркането в устата, аз се стъписвах и от това поне не я стрясках още с вик или друго, но я вдигах и накланях все едно да го изкашля и в тоя момент някак нещата минаваха, то е зо секунди и аз не помня ...гадно е...да.Тя плачеше от страх, те също го преживяват, обаче се доверих на този рефлекс с откашлянето, а и тя вече е по-голяма.Дайте си време и ще се научи.

# 688
Беше септември още топло навън в парка🌞 аз съм й купила бисквити Боровец уж да се учи да дъвче...тя отхапва половината съответно нищо не прави и се дави,аз бързам да бъркам в устата...абе ужас 😃....
Рокет пробвай със солети детски Simple Smile коричка хляб,средичка.Ние така започнахме Simple Smile
Сега вече и големи бисквити отхапва като коте едва, едва много внимателно 😃
Иии и банан...

# 689
Rocket, напълно те разбирам. Аз имам същия проблем с детето. Мисля си, че никога няма да се научи да дъвче. Вече няколко пъти се налага да му бъркам в устата. Давам му коричка хляб или парче ябълка, хлябът му допада повече, но го засмуква и в един момент събира доста голямо парче, започва да се дави все едно ще повърне, аз се шашкам и започвам да му бъркам в устата и да вадя парчето.
И бисквити съм му давала - с тях може би е по-лесно, сигурно защото имат по-ронлива структура. Явно си трябва търпение и спокойствие. Моят син също яде пюрета с парченца и гълта всичко, въобще не го стимулират да дъвче. Ще се научат, дано стане по-скоро.

Общи условия

Активация на акаунт