Захранване - въпроси и отговори - тема 9

• 34 298
  • 760
  •   1
Отговори
# 690
И аз изпадах в тих ужас, когато моя се задавяше в началото. Наистина е важно да не го стряскаш с реакцията си. Аз го тупах по гърба. Започнах да давам малки парченца, колкото грахче, още от самото начало на захранването /6м/. Първо банан и авокадо. После спрях да пасирам гладко и давах намачкано с вилица или нарязано пак на малки парченца. След като въведох глутена, започнах да давам хляб, бисквитки. Към 10м започнах приобщаване към обща храна и давах парчета колкото картофа в мусаката примерно. Постепенно се научават да дъвчат и да не се давят. Въпреки, че и до сега се случва понякога, ако си натъпче много устата /яде сам и не мога да го контролирам, на 1,8г е/

# 691
  • Несебър
Догаждания, закашляния, позиви за повръщане са все нормален процес като бебето се учи да дъвче и да движи храната с езика си. Догажда им се, защото лапват по-голямо парче, отколкото могат да погълнат. Задавянето е нещо сериозно, случва се, когато парче храна попадне в дихателните пътища и е тихо, докато закашлянето е шумно, лицето се зачервява. С възрастта точките на езика, които предизвикват позиви на догаждане се изместват назад. Затова е по-добре да се научи от малко бебето да борави с твърда храна, за да се намали риска от евентуално задавяне.
Първият опит на моята на 6 месеца беше с банан и точно като при теб, Рокет, налапа едно голямо парче, закашля се, стресна се и се разплака. Викам си край, как ще се научи да се храни. 😁 Посъветваха ме да давам друг тип храни, които не са толкова хлъзкави и лепкави. Справя се много добре с тиква, сладки картофи, броколи, но тях само им осмуква розичките отгоре и дефакто не се учи да дъвче. От скоро ѝ давам кексче и тях сладко си ги хапва. С времето намаляват тези гримаси и позиви, но трябва търпение. Също така не се тупа по гърба детето. Стоиш мирно, на ръцете си, ако трябва, спокойно и като му мине, предлагаш вода.

# 692
Благодаря много за съветите! Flowers Hibiscus
Ще пробвам да предложа хлебче или бисквитка.
Тиква и морков също ще предложа сварени/печени, да видим как ще се справи. Simple Smile

# 693
Момичета, когато въвеждате месо, но не е въведен жълтък, всеки ден ли давате месо или редувате със зеленчуково пюре с АМ?

# 694
Привет,
Въпрос относно плодовете?
Какво количество плодово пюре се дава на дете на 6м, до момента съм давала окоро 60 гр, наскоро започнах с въвеждането на плодове .
Редувам ден пюре, ден каша, когато давам каша дохранвам ли с АМ?

# 695
Здравей, аз ви следя в тази тема, но не съм писала. В четвъртък бяхме при педито и ни каза, че беглутеновата мога да даван веднъж седмично, а плодово като следобедна закуска и ам. На обяд зеленчукови пюрета като през ден жълтък. На 5м е моята сладурана, като съм започната да я захранвам от 4месец,карфиол и броколи ми останаха да предложа. Та за кашата ми направи впечатление че казахте пе давате през ден.. Което ме учуди, моята пед. забрани 😁

Привет,
Какво количество плодово пюре се дава на дете на 6м, до момента съм давала окоро 60 гр, наскоро започнах с въвеждането на плодове .

# 696
Привет,
Ние на 5 ти Март ще навършим  4 месеца.
Преди два дни пробвахме пюре на хип първата тиква на бебето.
Изяде си половин пюренце не очаквах че ще му харесат толкова много.
Днес отворих едно пюренце и днес хапнахме половината на два пъти даже има и за утре сутрин от него.
Сега искам да попитам утре  на обяд мога   ли да   пробвам пюренце първите моркови на хип  пюре от един зеленчук моркови...
Благодаря ви.

# 697
захранвате на 3 месеца ? 😮
морковите са запичащи ...

# 698
  • Пловдив
Привет,
Ние на 5 ти Март ще навършим  4 месеца.
Преди два дни пробвахме пюре на хип първата тиква на бебето.
Изяде си половин пюренце не очаквах че ще му харесат толкова много.
Днес отворих едно пюренце и днес хапнахме половината на два пъти даже има и за утре сутрин от него.
Сега искам да попитам утре  на обяд мога   ли да   пробвам пюренце първите моркови на хип  пюре от един зеленчук моркови...
Благодаря ви.

И аз така започнах да захранвам , малката беше на точно 4 месеца. Първо тиква на гербер около 5-6 дни и след това морков на гербер. Но наистина морковите много запичат, имайте го предвид и очаквайте трудно изхождане няколко дни. Комбинирайте го с тиквата- тя поне разхлабва.

# 699
Не само, че е рано, но и обърнете внимание, че е давано няколко пъти на ден... щяло да има за закуска... Закуска тиква и обяд моркови Flushed
Грешите основни принципи в захранването. Първата храна /в случая тиква/ се дава винаги поне 3-4 дни и то по малко.
Според мен изчакай поне още месец със захранване като цяло. Нека си пие млякото милото.

# 700
Tan4eto.23, за къде бързаш с това захранване на 3 месеца?На всичкото отгоре и по няколко пъти на ден даваш.Прочети малко информация за захранването.Детето е малко.Пюре се дава само на обяд и то да опита.Не да яде цели бурканчета.Горкото бебе.

# 701
Tan4eto.23, за къде бързаш с това захранване на 3 месеца?На всичкото отгоре и по няколко пъти на ден даваш.Прочети малко информация за захранването.Детето е малко.Пюре се дава само на обяд и то да опита.Не да яде цели бурканчета.Горкото бебе.
Първо аз не му давам цяло пюре
Второ пюренце от тиква го давам на три пъти и не по цял ден.
И трето имам вътрешен хемороид.
Пия лекарства за което не мога да го кърмя цяла седмица.
А млякото на хип него засища бебо.
И последно аз не тъпчя бебчо със пюрета
Той прие добре пюренцето на хип тиква
Ако не му харесваше ще ше да го изплюва...
Добре тогава до кажете ми  кое изкуствено мляко  засища едно бебче
 През час е гладен педиатърката ни каза 140 мл да яде.....

# 702
Това пък пюре така хубаво ви засища бебето, сигурно повече от млякото?
140 е нормално за 4ти месец.
Да ви препоръча педиатъра, който познава детето ви формула.
Спрете засега тия пюренца мюренца и още сутринта вземете храна за бебчето си, силно препоръчвам.

# 703
Това пък пюре така хубаво ви засища бебето, сигурно повече от млякото?
140 е нормално за 4ти месец.
Да ви препоръча педиатъра, който познава детето ви формула.
Спрете засега тия пюренца мюренца и още сутринта вземете храна за бебчето си, силно препоръчвам.
Във момента пием 60 мл Анти Рефлукс на хип  заради рефлукса.
90 мл кърма

# 704
Tan4e, Hipp Combiotic и нас не ни засищаше. Когато тръгнах да търся информация по въпроса разбрах, че и други майки се оплакват от същото.
Смених млякото с Lactana Bio и проблемът ни се реши.
Наистина е раничко за захранване на 3 месеца.
Синът ми е на 8+++ и още има 3 основни хранения с АМ и само две заместени. И аз не можах да кърмя, но това не е оправдание за ранно захранване. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт