Захранване - въпроси и отговори - тема 9

• 34 274
  • 760
  •   1
Отговори
# 735
Дайте идеи с какви зелвнчуци мога да смеся елдата за обедбото ядене?
Досега съм в давала само като готова каша на HIPP с плод за следобедна закуска.

Последна редакция: ср, 03 мар 2021, 11:45 от Rocket

# 736
Зехтин от 7+ месеца добре ли е?

# 737
Здравейте, от два дни вече след храненето с пюре на обяд, не иска да суче.. сега кога да започна да й давам следобяд и пак ли се започва по същата схема както обяда? Също така какво се вкарва и как да вкарам.. кога се вкарват месата и жълтъка, при условие, че е захранена от 5 месец, а сега на 8, навършва 6.. не знам как да продължа :/

# 738
Маскарпоне кога се въвежда? Дъщеря ми е на 8 месеца и е опитвала масло, сирене и кисело мляко.

# 739
Рокет, както решиш, примерно елда с тиквичка,грах и малко лук;елда с морков,лук и червена чушка;елда, спанак и морков.
Женката, може сиренце до 30грама, почни с по-малко, изкиснато, обезсолено.

# 740
Рокет, както решиш, примерно елда с тиквичка,грах и малко лук;елда с морков,лук и червена чушка;елда, спанак и морков.
Женката, може сиренце до 30грама, почни с по-малко, изкиснато, обезсолено.
Здравейте.
Ние сме на 4 месеца вече и от вчера започнах по малко зеленчуково пюре да му давам .
Прие пюрето което му отделих от бурканчето на хип 125 гр.
Искам да попитам само на обяд ли мога да давам зеленчуково пюре.
А по кое време мога да давам плодово пюре
И със какво плодово пюре да му давам...
Да попитам кога мога да давам друг вид зеленчуково пюре...

# 741
Танчето,ти не беше ли давала тиква скоро?
Малко е детето,почакай със захранването .

# 742
Танчето,ти не беше ли давала тиква скоро?
Малко е детето,почакай със захранването .
Аз имам след раждането фисури трябва да поставям сутрин и вечер цикатадрина плюс някакво мазило и Детралекс.
Заради детралекс не мога да кърмя.
Млякото него засища и за това пробвах със пюре тиква и аз мислех че няма да му хареса но когато му дадох малко пюренце той учудващо го хапна а него изплюваше...
Преди няколко вечера му направих 150 мл мляко  хапнаго и след половин час пак си гризеше ръчичките и показваше че е гладен.
Свекърва ми каза абе това дете май пак е гладно.Дадох му малко пюренце явно го засити и след това заспа....
Просто явно бебчето е доста яшничко.
А ако не му бях дала от пюренцето ще ше да стой гладен това ли трябваше да направя е няма как да стане...
Ако слушам хората трябва да го държа гладен.Щом му хареса и прие пюренцето ще му давам по малко .
Плюс това аз ония ден пюренцето му до дадох на 3 пъти  а не цяло...
Питам просто кога мога да му дам пюренце от друг зеленчук нищо повече

# 743
Tan4eto,вземи прочети малко информация за захранването.Като не му стига млякото,ще увеличиш дозата.Захранва се с пюре на обяд,а не по всяко време на денонощието,че видиш ли детето ревяло.Като е гладно,ще го храниш,ако трябва и през 2 часа.Тя свекърва ти дава “чудесни” съвети.
Като не искаш да слушаш хората,защо изобщо пишеш тук?Ми слушай свекърватА.Тя явно е много запозната със захранването.Като искаш давай му и по 5 пъти на ден пюре.Да беше си направила труда да седнеш и да прочетеш,че захранване първо се започва на 6месеца по препоръка на СЗО,освен ако няма медицински причини за ранно захранване.Второ-захранване се започва с 1-2лъжички пюре на обяд и се дава няколко дни един и същ зеленчук.Трето -количеството се увеличава постепенно.Основната храна на детето до годинка е мляко,а всичко останало,за да свиква с различните вкусове.

Последна редакция: чт, 04 мар 2021, 00:01 от Анонимен

# 744
Хапането на ръцете ,дрехите и т.н. не е признак на глад.

# 745
Tan4eto,вземи прочети малко информация за захранването.Като не му стига млякото,ще увеличиш дозата.Захранва се с пюре на обяд,а не по всяко време на денонощието,че видиш ли детето ревяло.Като е гладно,ще го храниш,ако трябва и през 2 часа.Тя свекърва ти дава “чудесни” съвети.
Като не искаш да слушаш хората,защо изобщо пишеш тук?Ми слушай свекърватА.Тя явно е много запозната със захранването.Като искаш давай му и по 5 пъти на ден пюре.Да беше си направила труда да седнеш и да прочетеш,че захранване първо се започва на 6месеца по препоръка на СЗО,освен ако няма медицински причини за ранно захранване.Второ-захранване се започва с 1-2лъжички пюре на обяд и се дава няколко дни един и същ зеленчук.Трето -количеството се увеличава постепенно.Основната храна на детето до годинка е мляко,а всичко останало,за да свиква с различните вкусове.
Първо едва ли има толкова кротко бебе.
Второ Свекърва ми има повече опит от вас.
И едва ли ако няма опит е отгледа ла мъжът ми едричъки и висок мъж.
И трето то сухото мляко е като айрян как да го засити бебето ....

# 746
Танче,моята свека също е отгледала 190 см мъж,с биберон с мед...мерси съм за този опит.
Детето си е твое,давай пюрета както си сметнала за добре.Има доста схеми и статии ,по които може да се ориентираш

# 747
Подкрепям мнението да се прочете доста за темата Захранване, не става да се пита всичко, четеш повечко, правиш си схема, план, идеи, т.е нещо трябва да има като основа и вече питаш за някои неща, има теми, групи във ФБ, книги...иначе няма как.Много бебета са били само на АМ и пак не се захранват на 3месеца.Зелинчук или плод също не засища, нито дава пълноценно хранене само това.Зеленчук нов може да въведеш както др нова храна след поне 2 дни даване от вид зеленчук.Плод се води да се дава по-късно като етап.Може и без схеми, но ти си решаваш.Така ще е малко хаос.

# 748
Хммм първо ми стана смешно, но после се замислих, че това бебе може сериозно да пострада от такова "захранване". Първо бебетата си лапат постоянно ръцете и други неща, това не означава, че е гладно. Второ, ако мислиш, че е гладно, даваш мляко. Нека бебето само покаже какво количество му е нужно. И на следи толкова часовете, може и на два часа да иска мляко. Трето, на тази възраст не усвояват кой знае какво от твърдата храна. Това, че е спряло да плаче след храната, е защото си му напълнила корема с нещо, което нито може да преработи, нито да извлече някакви полезни вещества.
Съвет. Смени лекарството с такова, съвместимо с кърмене. Изчакай поне още месец със захранването, като през това време прочетеш как се случва то.

# 749
И аз се извинявам, че доста се посмях за свекървата 🤣🤣🤣 . Сухото мляко няма нищо общо с айрян просто опитай с 30мл. Повече. Щом си решила давай си наобяд зеленчуците,  но за вечеря е рано. Ще ти докарат колики и тогава викай свекито да го дундурка 🤷‍♀️.  Решила си захранвай ..тиква, пъщърнак, картоф, прочети за старта за захранване.
Лапането на ръце ВЪОБЩЕ не означава, че е гладно детето. Ние сме на 7 и не спира да си дъвче ръцете и всичко, което докопа.

Общи условия

Активация на акаунт